Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Pret-a-porter, μέρος ΙΙI: Aποθέωση του sexy chic στο Παρίσι (εικόνες)

Ντονατέλα Αδάμου

Πανάκριβα υφάσματα, φίνες γραμμές, κομψά καπέλα και –φυσικά– πολύ μαύρο περιλαμβάνει και ο παρισινός καμβάς για τη μόδα της τρέχουσας σεζόν. Στην προκειμένη, το pret-a-porter, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της “πόλης του φωτός”  αποθεώθηκε κατ’ αρχάς από τον Balenciaga, που επένδυσε σε total black, με τα μοντέλα του να περπατάνε λες και βρίσκονταν στο χιόνι.

Chanel πάνω-κάτω

Balmain – πάνω-κάτω

Μετά τον Balenciaga, που οι επικεφαλής του έκαναν ειδική αναφορά στον ουκρανικό λαό,  ο Balmain πρόταξε νεό-μοντέρνους κορσέδες που αγκαλιάζουν τη σιλουέτα, απογειώνοντας τη θηλυκότητα, πλην όμως δεν είναι εύκολα φορέσιμοι.  Άπαντες οι fashionistas, από την άλλη, έκλεισαν ραντεβού στο Grand Palais Éphémère για το σόου της Chanel: Ο οίκος παρουσίασε άνετα παλτό σε ζωηρά χρώματα, επαναφέροντας αλλοτινές προτάσεις της ιδρύτριάς του, Gabrielle Coco Chanel, ασορτί με μινιόν τσαντάκια.

Στην Chloé, η Gabriella Hearst εξήγησε ότι η κολεξιόν της αφορά την «κλιματική κρίση», «μπουστάροντας», πόντσο που θυμίζουν Μάγια και μαύρα, καλοραμμένα, orersized κοστούμια, αλλά και δερμάτινα. Όπως εξήγησε, «τα δερμάτινα είναι φτιαγμένα μόνο από ουρές μοσχαριών. Δεν σκοτώθηκε κανένα ζώο. Γνωρίζω από πού προέρχονται τα υλικά μου. Πάντα».

Chloe – σε αυτήν και τις άλλες δύο, ακόλουθες, βερσιόν

Η δε Stella McCartney, που ανήκει στις δημιουργούς που, ακριβώς λόγω Brexit, προέβαλε τη δουλειά της στο Παρίσι και όχι στο Λονδίνο, ταγμένη χορτοφάγος, vegan, όπως εξάλλου και οι γονείς της, με ριγέ μάξι παλτό και κοστούμια σε κεραμιδί, αλλά και σε πιο σκουρόχρωμα, εντυπωσίασε.

StellaMc Cartney, μέρος Ι και ΙΙ (κάτω)

Dior – και εδώ και στις δύο επόμενες φωτό

Τα δε σικάτα κλος ταγέρ του Dior, όπως και οι ολόσωμες φόρμες στην πασαρέλα της φίρμας (σ.σ. η Μαρία Γκράτσια Κιούρι και το τιμ της εμπνεύστηκαν από την τεχνολογία, συγκεκριμένα από τα καλώδια, παρουσιάζοντάς τα ως ντεσέν στα υφάσματα των δημιουργιών του οίκου) ενθουσίασαν τους πελάτες του οίκου και όχι μόνο. «Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία περισσότερο για να επικοινωνήσουμε τη δημιουργικότητά μας», διευκρίνισε η Κιούρι.

Dries Van Νoten

Όσο για τον Dries van Noten, η «decadence των 70s», όπως εξήγησε ο δημιουργός, ήταν η πηγή της έμπνευσής του για το σόου του στο Hotel de Guise.  Πρόκειται για έπαυλη που ανήκε σε παλιά, «καλή» γαλλική οικογένεια και σταμάτησε να χρησιμοποιείται μισό αιώνα πριν. Στο ντεφιλέ της εταιρείας παρουσιάστηκαν ως επί τω πλείστον παλτό και καμπαρντίνες, με ευκολοφόρετα και συγχρόνως αριστοκρατικά, ραφινάτα animal prints.

Στο Palais de Tokyo, ο Elie Saab πρόταξε super(b) μπότες, σορτς και metallic ταφτάδες σε λιπόσαρκα κορμιά – όπως άλλωστε οι περισσότεροι οίκοι ·  τα μοντέλα που χρησιμοποίησαν για να αναδείξουν τις δουλειές τους ήταν κυριολεκτικά κοκαλιάρικα! Στα παρασκήνια τώρα, ο ντιζάινερ υποστήριξε πως «ήταν ώρα να επανέλθουν το glamorous απογευματινά ρούχα».

Εlie Saab, μέρος Ι -πάνω- και ΙΙ – εδύ
Giambattista Valli, σε αυτήν και τις επόμενες δύο φωτογραφίες

Στο “μέτωπο” Giambattista Valli, τα ξεχωριστά ασιατικά εμπριμέ και τα ζωηρόχρωμα καλσόν πρωταγωνίστησαν κι ενέπνευσαν πολλούς fashionistas, ενώ οι γνώστες εξήγησαν πως πηγή έμπνευσης του οίκου ήταν λήψη του 1968 του Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, που απεικονίζει νεαρά έξω από τη μπρασερί Lipp με cool οutfit, έχοντας δίπλα της μεγαλύτερη γυναίκα, που με το βλέμμα της φαίνεται πως την… αποδοκιμάζει. «Οι Παριζιάνες είναι ακομπλεξάριστες, φιλελεύθερες, δεν τις ενδιαφέρει η γνώμη κανενός. Για αυτό πάντα θα με εμπνέουν», δήλωσε ευθαρσώς ο δημιουργός.

Givenchy, μέρος Ι – εδώ και ΙΙ – κάτω

John Galliano

Στην «αυλή» του Givenchy, από την άλλη, το μαύρο σε αιχμηρά, edgy σχήματα κυριάρχησε, αποσπώντας αποθεωτικά σχόλια, ενώ ο Τζον Γκαλιάνο, με τους XXL όγκους στα αξεσουάρ του ακόμα μια φορά (απ)έδειξε  ότι απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένες -εκκεντρικές- γυναίκες.

Ηermes, πάνω-κάτω

Στο “γήπεδο” του Hermès, το σοφιστικέ sporty chic look λατρεύτηκε, ενώ τα βραδινά του, με μουσελίνες, κρεπ ζορζέτ, δερμάτινα σε μαύρο και άσπρο ήταν απλώς απίθανα.  Παρέπεμπαν δε, σε σύγχρονες Αμαζόνες, που μετά την ιππασία, πηγαίνουν χαλαρές κι ωραίες σε κοκτέιλ πάρτι.

Schiaparelli

 

Saint Laurent

Και οι καπελίνες και τα βαριά, πανάκριβα βελούδα by Elsa Schiaparelli, σε ένα εκπληκτικό ντεφιλέ στο  Musée des Arts Décoratifs -εκεί, παρεμπιπτόντως, παρουσιάστηκε και η κολεξιόν by Saint Laurent, με έξοχες καπελίνες, φούστες από λουστρίνι, καταπληκτικές αλυσίδες και focus στο «κοκτέιλ» μπεζ-μαύρου- εντυπωσίασαν.

Issey Miyake
Longchamps
Longchamps, part II

Με την απόλυτη γεωμετρικότητα, δε, της κολεξιόν του θανόντος ιδιοφυούς σχεδιαστή Issey Miyake, και με έμφαση επίσης στο μαύρο-άσπρο, αλλά και με τα γήινα χρώματα της Longchamps και τα μίνι του Loewe, που θυμίζουν εξελιγμένα Paco Rabanne, κλείσαμε. Καλό shopping!

Loewe
Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!