Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Pattern blocking: Μπλέξε -σωστά- διαφορετικά μοτίβα

Ντονατέλα Αδάμου

Color blocking ή color… salad; «Όλοι είμαστε γυμνοί μπροστά στον φακό» διατράνωνε η διάσημη σχεδιάστρια Σόνια Ράϊκιελ. Όμως, όπως εξάλλου βλέπεις, μόνο γυμνές δεν είναι οι πρωταγωνίστριες της λήψης. Στο διά ταύτα, πέρα από color blocking, που σημαίνει συνδυασμός χρωμάτων συνήθως σε έντονες αποχρώσεις, συγκυριαρχεί το pattern blocking.

Στην προκειμένη, βέβαια, μάλλον μοδάτη (μεν), σαλάτα (δε), αντικρίζουμε. Εντυπωσιακή, ανυπερθέτως, αλλά… σαλάτα.

Γενικότερα, το pattern blocking μετάφρασέ το στο ότι τα μοτίβα μπερδεύονται, τα λαχούρια σετάρονται με λουλουδάτα -ή και μεταξύ τους, αλλά σε διαφορετικές αποχρώσεις-, τα ριγέ με τα καρό και πάει λέγοντας. Όμως, κάποιοι το παρακάνουν και η φωτογραφία που παρουσιάζουμε το αποδεικνύει περίτρανα: Τα τόσο «μπλεγμένα» σχέδια είναι μεν τέλεια για «κλικ», στην πραγματικότητα ωστόσο μόνο γι’ αυτό κάνουν! Προκαλούν τέτοιο κομφούζιο, είναι τόσο άσχετα μεταξύ τους, που καλύτερα να τα αποφύγεις. Σαφώς το ότι «τσακίζουν» τη δική μας αισθητική δεν έχει σημασία και αν πιστεύεις ότι τα συγκεκριμένα «κοκτέιλ» σε αντιπροσωπεύουν, υιοθέτησέ τα: είναι μόδα, δεν έχει γιατί – που λέει και το πατροπαράδοτο κλισέ.

Tip

Πώς θα αποφύγεις το λάθος μπέρδεμα – και ας είναι τάση. Μπλέκοντας χοντρά με ψιλά καρό, ομοίως και floral και ριγέ. Πρόσεχε, βέβαια, να είναι και από την ίδια χρωματική παλέτα. Σε τέτοια περίπτωση, το αποτέλεσμα θα είναι καλαίσθητο, όπερ σημαίνει πως δεν θα ζαλίζει τον θεατή!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!