Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η αισθητική του προσώπου

Μικρά (και χρήσιμα μυστικά) για μια νεανική επιδερμίδα

Η αισθητική του προσώπου έχει τα μυστικά της. Μερικές απαντήσεις για απορίες.

Με ρώτησες; Σου απάντησα!

Γεια σας, αγαπημένες φίλες και φίλοι μου. Η αισθητική του προσώπου είναι και πάλι το θέμα μας. Σαββατοκύριακο, λοιπόν, κάθομαι χαλαρή και διαβάζω τις ερωτήσεις που αφορούν την αισθητική του προσώπου και που μου στέλνετε στο woman@ontime-news.gr. Πραγματικά θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ. Απαντάω πάντα σε όλα σας τα μηνύματα, στο προσωπικό σας email και χαίρομαι πολύ που μου γράφετε ότι σας βοηθάω σε πολλά θέματα που αφορούν την αισθητική του προσώπου και τα οποία έχουν να κάνουν με την αισθητική του προσώπου αλλά και του σώματος. Σήμερα, λοιπόν, θα μοιραστούμε μαζί ερωτήσεις και απαντήσεις που είμαι σίγουρη πως πολλοί από εμάς θα θέλαμε να γνωρίζουμε.

 

Η αισθητική του προσώπου

Η αισθητική του προσώπου

Με ρώτησες: Βιταμίνη C ή ρετινόλη;

Σου απάντησα: Μια κρέμα προσώπου με απλή σύνθεση δεν αρκεί για να προσφέρει στην επιδερμίδα μας όλα όσα χρειάζεται. Εδώ είναι που η βιταμίνη C και η ρετινόλη αναλαμβάνουν τα ηνία της περιποίησης. Η αλήθεια είναι πως ειδικά μετά τα 50, η επιδερμίδα δείχνει ολοένα πιο θαμπή και τραχιά, ενώ πολλές φορές γίνεται εμφανές πως και οι ρυτίδες πληθαίνουν, όπως και οι κηλίδες στην επιφάνειά της. Αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να στραφείτε στα δύο απόλυτα αντιγηραντικά όπλα, τη βιταμίνη C και τη ρετινόλη. Συμβουλευτείτε την αισθητικό σας και ξεκινήστε μια θεραπεία κατάλληλη για εσάς.

Με ρώτησες: Tι είναι η μεσοθεραπεία με microneedling και ποια τα αποτελέσματά της;

Σου απάντησα: Εγώ θα σας πω πως είναι η απόλυτη θεραπεία για την ενυδάτωση και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Είναι η θεραπεία που διοχετεύει στο δέρμα μας ουσίες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Χρησιμοποιούνται σκευάσματα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα ένα δέρμα σφριγηλό, αναζωογονημένο και λαμπερό. Εννοείται ότι ακολουθείται ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε ηλικία και ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος.

Η δική μου συμβουλή: Πείτε «αντίο» στην αφυδάτωση και τις φθορές του δέρματος και εφαρμόστε όσο πιο συχνά μπορείτε μεσοθεραπείες με microneedling. Σίγουρα θα αποκτήσετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Με ρώτησες: Είναι απαραίτητος ο καθαρισμός προσώπου πριν από κάποια πιο εξειδικευμένη θεραπεία προσώπου, όπως μεσοθεραπεία;

Σου απάντησα: Με το βαθύ καθαρισμό του προσώπου επιτυγχάνουμε τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Ο πιο βασικός παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι η υπερέκκριση σμήγματος, η οποία οφείλεται σε ορμονικές κυρίως διαταραχές, αλλά και στο στρες, την κακή διατροφή, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τις κλιματολογικές συνθήκες. Το περιττό σμήγμα είναι αυτό που εγκλωβίζεται μέσα στους πόρους κι έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα να αναπτύσσονται βακτηρίδια, μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστεις και ακμή. Ο βαθύς καθαρισμός απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα και κυρίως το περιττό σμήγμα, προετοιμάζοντάς τη να δεχτεί όλες τις άλλες θεραπείες, όπως ενυδάτωση, μεσοθεραπεία με βιταμίνες, αλλά και όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης που μπορούν να σας προτείνουν οι έμπειροι αισθητικοί μας με βάση τις δικές σας ανάγκες. Ο στόχος ενός βαθύ καθαρισμού είναι να εξισορροπεί τις λειτουργίες της επιδερμίδας και να τη διατηρεί σε υγιή κατάσταση. Με το βαθύ καθαρισμό πετυχαίνουμε καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και μέγιστη διεισδυτικότητα των συστατικών που περιέχονται στα καλλυντικά προϊόντα.

Με ρώτησες: Εγώ και πολλές φίλες μου που είμαστε teenagers, δηλαδή μικρές στην ηλικία, κι έχουμε νεανικό δέρμα, τι πρέπει να προσέχουμε;

Σου απάντησα: Το όμορφο δέρμα είναι και αποτέλεσμα σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

  • Καθαρίστε πρωί και βράδυ το πρόσωπό σας με ένα πολύ καλό καθαριστικό ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.
  • Σκουπίστε το πρόσωπό σας με χαρτομάντιλα και χρησιμοποιήστε μια λοσιόν που θα ρυθμίσει τη λιπαρότητα στο πρόσωπό σας και θα κλείσει τους πόρους.
  • Κάντε μία φορά την εβδομάδα απολέπιση με ήπιο πίλινγκ (εξαιρούνται οι περιοχές με σπυράκια και ακμή).
  • Μια μάσκα με άργιλο μία φορά την εβδομάδα δίνει υγεία και λάμψη στο νεανικό δέρμα.
  • Μια απαλή και ενυδατική κρέμα συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα, κάνοντάς το πιο απαλό και φωτεινό.
  • Και εννοείτε, πίνουμε πολύ νερό για να απομακρύνονται οι τοξίνες και να κρατάμε το δέρμα καλά ενυδατωμένο.
  • Επίσης, το καλύτερο συστατικό ομορφιάς είναι οι οκτώ ώρες ύπνου, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Τέλος, καλό είναι να συμβουλευόμαστε την αισθητικό μας για τη συχνότητα των επαγγελματικών καθαρισμών μας.

 

Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, ελπίζω να σας βοήθησα.

Υπέροχο Σαββατοκύριακο εύχομαι! Και μην ξεχνάτε, είμαι εδώ για εσάς!

Τα φιλιά μου!!!

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!