Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Detox προσώπου μετά το καλοκαίρι

Γεια σας, αγαπημένες/οι μου φίλες και φίλοι, εύχομαι να είστε καλά. Καλό φθινόπωρο θα ευχηθώ και νομίζω πως αυτή είναι μια περίοδος που όλοι μας κάνουμε restart σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Επαναπροσδιορισμό θα το έλεγα και σκέφτομαι πως, σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόσωπο αλλά και το σώμα μας, τώρα είναι η σωστή ώρα και για αποκατάσταση του δέρματός μας. Γι’ αυτή την αποκατάσταση θα μιλήσουμε σήμερα. Μπορεί το καλοκαίρι να είναι αναζωογονητικό για τη διάθεσή μας, όμως το δέρμα του προσώπου μας κουράζεται και, όσο εμείς κάνουμε διακοπές, εκείνο ταλαιπωρείται. Δημιουργούνται πανάδες, η όψη του είναι πιο αφυδατωμένη, με περισσότερη θαμπάδα, σχηματίζονται λεπτές γραμμές έκφρασης και όλα αυτά, βέβαια, τα παρατηρούμε όταν επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.

Ανάλογα, λοιπόν, με τις ανάγκες του κάθε προσώπου, 

υπάρχουν θεραπείες που μας βοηθούν να χαρίσουμε ευεξία, λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπό μας.

Θεραπείες για λάμψη του προσώπου

Καθαρισμός SOS: Πολύ βασικός, αποτελεί τη νούμερο ένα θεραπεία μετά τις διακοπές. Απαλλάσσει το δέρμα από τους ρύπους και το σμήγμα, ανανεώνοντάς το και δίνοντάς του τη δυνατότητα να αναπνεύσει. Το περιττό σμήγμα εγκλωβίζεται μέσα στους πόρους με συνέπεια να αναπτύσσονται βακτηρίδια και να δημιουργούνται μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστες και πολλές φορές ακμή. Καλό είναι, λοιπόν, να επισκεφτούμε την αισθητικό μας και να κάνουμε έναν κλασικό καθαρισμό με ατμό, ο οποίος θα βοηθήσει ώστε να ανοίξουν οι πόροι και με απαλές πιέσεις να αφαιρεθεί το σμήγμα. Επίσης, απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρά με τη βοήθεια πίλινγκ, κι έτσι το δέρμα προετοιμάζεται ώστε να δεχτεί όλες τις άλλες θεραπείες, όπως ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία, αλλά και όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης που μπορούν να προτείνουν οι αισθητικοί μας, με βάση τις ανάγκες του καθενός μας. 

Εδώ θα ήθελα να σας τονίσω το εξής, που θεωρώ ότι πρέπει να γνωρίζετε: Ο βαθύς καθαρισμός έχει στόχο να εξισορροπήσει τις λειτουργίες της επιδερμίδας και να τη συντηρεί σε υγιή κατάσταση. Με το βαθύ καθαρισμό επιτυγχάνεται καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και -εννοείται- όλα τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουν τη μέγιστη διεισδυτικότητα. 

Δερμοαπόξεση: Η δερμοαπόξεση είναι μια ιδανική θεραπεία για το βαθύ καθαρισμό και την τόνωση της επιδερμίδας, ειδικά μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με αυτή τη θεραπεία οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες μειώνονται και το δέρμα αποκτά φυσική λάμψη. Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να γίνει είτε με μικροκρυστάλλους είτε με διαμάντι, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με μια συσκευή που έχει στην άκρη διαμάντι και περιλαμβάνει δύο στάδια: Το πρώτο είναι η απολέπιση που επιτυγχάνεται με τους μικροκρυστάλλους διαμαντιού και το δεύτερο είναι η αναρρόφηση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. 

Επίσης, με αυτήν τη θεραπεία ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.

Μεσοθεραπεία: Χάρη στις δραστικές της ουσίες, συνήθως διάλυμα βιταμινών, αντιοξειδωτικών και υαλουρονικού οξέος, θα εξασφαλίσει άμεσα φυσική ανάπλαση του δέρματος. Στη θεραπεία αυτή χρησιμοποιείται συνήθως μια τοπική αναπλαστική κρέμα, ενώ μετά την εφαρμογή της μπορεί να υπάρξουν κάποιες μελανιές, οι οποίες όμως εξαφανίζονται εντός δύο ή τριών ημερών. 

Θέλω να γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε νεαρότερες ηλικίες, για τη διατήρηση της νεανικής όψης του δέρματος και την καθυστέρηση της εμφάνισης ρυτίδων. Είναι η θεραπεία που αγαπώ πολύ και αυτή που σας συμβουλεύω να εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας ειδικά μετά το καλοκαίρι.

Λέιζερ: Είναι η θεραπεία που βοηθάει στο να «ξυπνήσει» το δέρμα μας, έτσι ώστε να δείχνει πιο λαμπερό και υγιές, χωρίς πόνο και ερεθισμούς. Γιατί με τη χρήση του λέιζερ διεγείρονται οι ινοβλάστες, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Επίσης, με το λέιζερ αντιμετωπίζονται οι δυσχρωμίες, εξαλείφονται οι κηλίδες και οι πανάδες, ενώ περιορίζονται και οι διεσταλμένοι πόροι.

Εδώ να σας αναφέρω ότι υπάρχουν λέιζερ δύο τύπων: τα επεμβατικά και τα μη επεμβατικά. Τα πρώτα δρουν στις κατώτερες στιβάδες του δέρματος και τα δεύτερα στη δομή του ιστού. Και τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα να αποκτά το δέρμα λάμψη, φωτεινότητα και αναζωογονημένη όψη.

 

Θα ευχηθώ καλό Σαββατοκύριακο και με χαρά θα περιμένω τα μηνύματά σας στο woman@ontime-news.gr 

 

Τα φιλιά μου!!!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!