Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μασάζ: Χαλάρωση και θεραπεία

Γεια σας, αγαπημένες φίλες και φίλοι. Εύχομαι να χαλαρώσατε στις καλοκαιρινές διακοπές σας και να επιστρέψατε ανανεωμένοι και ξεκούραστοι.

Αλήθεια, πιστεύω πως κάποιες φορές αυτό που μας προσφέρει ιδιαίτερη χαλάρωση είναι το μασάζ, κι έτσι σήμερα σκέφτηκα να σας μιλήσω γι’ αυτό και για τα οφέλη του στο σώμα μας αλλά και στην ψυχή μας.

Το μασάζ δεν είναι μόνο πολυτέλεια. Πολλές φορές είναι και ανάγκη. Η καθημερινότητά μας, ακόμα και χωρίς να έχουμε κάποιο πρόβλημα, διακατέχεται από άγχος, άλλοτε διαχειρίσιμο και άλλοτε όχι. Αυτό επιβαρύνει τον οργανισμό μας,  όπως και η πολύωρη εργασία, η κακή στάση του σώματος, πολλές φορές η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή, ακόμα και η έλλειψη αρκετού ύπνου. Το μασάζ αποτελεί μια από τις πιο παλιές μορφές θεραπείας για τη βελτίωση της φυσικής αλλά και της ψυχικής κατάστασης του καθενός μας ανεξαρτήτως ηλικίας. Ακόμα και από τα αρχαία χρόνια, το μασάζ υπήρχε σαν θεραπεία με γνωστές τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Μασάζ: Οφέλη και θεραπεία

Ως αισθητικός, στο πλαίσιο της δουλειάς μου έχω εφαρμόσει την ιεροτελεστία του μασάζ στο σώμα πολλών ανθρώπων (από την κορυφή του κεφαλιού έως τα πέλματα, ανάλογα με τις επιθυμίες πάντα του πελάτη). Η χρήση διαφόρων ελαίων, ακόμα και η μυρωδιά τους, πιστέψτε με, βελτιώνει απίστευτα τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία.

Εάν εντάξουμε το μασάζ στη ζωή μας, τα αποτελέσματα που θα μας προσφέρει είναι άμεσα.

  • Το κυκλοφορικό σύστημα είναι το πρώτο που επωφελείται. Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται με αποτέλεσμα όλα τα όργανα να λειτουργούν καλύτερα. Επίσης, η υπεραιμία που δημιουργείται θεραπεύει τις φλεγμονές, ενώ τα αποτελέσματα της καλύτερης λειτουργίας του κυκλοφορικού είναι άμεσα.
  • Το μασάζ βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Σας έχω αναφέρει πολλές φορές ότι με την εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης στο πρόσωπο, αλλά και με τη μάλαξη σε αυτό, προκαλείται αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό ισχύει και για την επιδερμίδα του σώματος.
  • Το λεμφικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα και η απαλλαγή από τις τοξίνες είναι ό,τι καλύτερο για το σώμα μας.
  • Το μασάζ προκαλεί χαλάρωση και ευεξία και βοηθάει στη μείωση του στρες και των πονοκεφάλων.
  • Άλλο ένα θετικό στοιχείο του μασάζ είναι το ότι μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες του καθενός μας. Υπάρχουν εξατομικευμένες θεραπείες με στοχευμένη χρήση προϊόντων για καλύτερη μάλαξη, αλλά και με επιμονή σε σημεία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
  •  Επίσης, το μασάζ χαλαρώνει τους μυς και ανακουφίζει από τα πιασίματα σε όλο το σώμα.
  • Ως γνωστόν, ένα χαλαρωτικό μασάζ μειώνει στο μισό τα επίπεδα της κορτιζόλης, γνωστής και ως ορμόνη του στρες. Επίσης, ελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες ορμόνες, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες προκαλούν αίσθημα χαράς και ευχαρίστησης. Γι’ αυτό και πολλές έρευνες αναφέρουν πως το μασάζ είναι ένα φυσικό όπλο κατά του στρες.
  • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, κατευνάζει το νευρικό σύστημα και καταπολεμά την αϋπνία.
  • Αποτοξινώνει τον οργανισμό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και εμποδίζει την κατακράτηση υγρών. Επίσης, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την υφή του δέρματος, όπως επίσης και την όψη του.
  • Στους αθλητές, ανακουφίζει από πιασίματα, 

μειώνει τους σπασμούς των μυών, γιατί η μάλαξη βοηθάει στην απομάκρυνση του γαλακτικού οξέος.

  •  Ανακουφίζει από ημικρανίες.
  • Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στην πλάτη, τη μέσης και τη σπονδυλική στήλη.
  • Ειδικότερα, σε συνδυασμό με θεραπευτική αγωγή, βοηθάει πολύ στην αρθρίτιδα, τη δισκοπάθεια και την ινομυαλγία.

Αυτό που θα σας πω εγώ από την εμπειρία μου είναι ότι, αν το εντάξετε στη ζωή σας συστηματικά, θα ευνοηθείτε πλήρως από τα ευεργετικά του οφέλη.

Και θα κλείσω με κάτι που διάβασα και το μοιράζομαι μαζί σας. Ο Ιπποκράτης είχε πει: «Οι φυσικές δυνάμεις που έχουμε μέσα μας είναι οι πραγματικοί θεραπευτές της νόσου». Το μασάζ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αφυπνίζει αυτές τις δυνάμεις.

Σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο, γεμάτο με πολλή χαλάρωση και πολύ μασάζ!!

Τα φιλιά μου.

woman@ontime-news,gr:  Με ρώτησες; Σου απάντησα!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!