Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καλοκαίρι τέλος – Μαύρισμα όχι

Γεια σας, όμορφες φίλες μου και φίλοι, εύχομαι να είστε καλά, να περνάτε όμορφα και ξέγνοιαστα σε κάποια παραλία ή σε κάποιο αγαπημένο σας μέρος παρέα με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Αλλά ακόμα και αν έχετε γυρίσει από τις διακοπές σας, εύχομαι να είστε γεμάτοι από γλυκές και όμορφες αναμνήσεις από αυτό το καυτό καλοκαίρι. Όπως και να το κάνουμε, οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου χαρακτηρίζονται από μια γλυκόπικρη προσμονή για τη νέα σεζόν και, αν έχετε επιστρέψει στην πόλη, σίγουρα θα σκέφτεστε:

  1. Με τι κουράγιο θα πάω στο γραφείο;
  2. Αλήθεια, πώς θα διατηρήσω αυτό το υπέροχο φυσικό μαύρισμα του καλοκαιριού που μας χάρισαν τα χάδια του ήλιου;

(Για τους λογαριασμούς που μας περίμεναν στην εξώπορτα, δεν το συζητώ, ας αναλύσουμε δικά μας θέματα).

Για το πρώτο, δεν μπορώ να σας απαντήσω, αλλά για το δεύτερο, έχω όλα τα μυστικά tips για να σας βοηθήσω.

ΜΕΙΝΕΤΕ «ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι μαυρίζω πολύ και μου αρέσει αυτό το σοκολατένιο μαύρισμα που απέκτησα το καλοκαίρι και σκέφτομαι, όπως πιστεύω και πολλές από εσάς, πώς θα το διατηρήσω όσο περισσότερο γίνεται…

1

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!

Καλό είναι να προσπαθούμε να ενυδατώνουμε επαρκώς το σώμα μας και συνέχεια. Έτσι, θα αποφύγουμε την αφυδάτωση, καθώς και το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα, που θα αφαιρέσει την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος μαζί με το μαύρισμα.

ΚΑΝΕ ΗΠΙΑ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Θα πρέπει να κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα απολέπιση (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα), γιατί:

  1. Αποτρέπουμε το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας.
  2. Απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.

Καλό είναι να χρησιμοποιούμε ήπια πίλινγκ για το πρόσωπο αλλά και το σώμα. Επίσης, βοηθάει πολύ η χρήση λούφας κατά τη διάρκεια του ντους ή ένα ελαφρύ τρίψιμο με τη σκληρή επιφάνεια του σφουγγαριού (αποφύγετε τη μεγάλη ένταση).

3

ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ

Αποφύγετε το ζεστό ντους. Προτιμήστε κρύο προς χλιαρό νερό, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία παρατείνει το μαύρισμα και αναζωογονεί το δέρμα. Και επειδή η ενυδάτωση είναι το «κλειδί», καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα αφρόλουτρο με ενυδατικά extra έλαια για να έχει διάρκεια το μαύρισμα.

4

ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό θα πρέπει να καταναλώνουμε τροφές που βοηθούν στη φυσική παραγωγή μελανίνης. Σε αυτές συγκαταλέγονται:

* Τα καροτενοειδή, δηλαδή τρόφιμα που περιέχουν καροτίνη και βιταμίνη Α. Ειδικότερα: κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά και φρούτα, όπως καρότα, γλυκοπατάτες, βερίκοκα και πολύχρωμες πιπεριές.

* Η βιταμίνη B, την οποία βρίσκουμε στα αυγά, τα ψάρια και τα αμύγδαλα.

* Η βιταμίνη C, η οποία υπάρχει στα εσπεριδοειδή, στα πράσινα λαχανικά και βοηθά στην αναδόμηση του κολλαγόνου.

* Η βιταμίνη Ε, που βοηθάει στην αποφυγή δυσχρωμιών, ενυδατώνει το δέρμα και βρίσκεται κρυμμένη στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και τα ψάρια.

* Το πράσινο τσάι, το φασκόμηλο και το τσάι του βουνού έχει αποδειχθεί ότι προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων τους.

5

AFTER SUN BODY LOTION 

Τα after sun (κρέμες για μετά τον ήλιο) βοηθούν το δέρμα να μην ξεφλουδίζει, κι έτσι αποφεύγουμε την απολέπιση, ώστε να μην έχουμε σχηματισμό ξηρών κηλίδων, προστατεύοντας το δέρμα από το «κάψιμο». Δίνουν έξτρα ενυδάτωση, σφραγίζουν την υγρασία και μας βοηθούν να επεκτείνουμε τη διάρκεια του μαυρίσματος. Επίσης, φίλες μου, αναζητήστε λάδια σώματος ή illuminizer κρέμες εμπλουτισμένες με μεταξένια έλαια, που θα προσφέρουν θρέψη στο δέρμα σας.

6

SELF TAN

Πέρα από τα tips φροντίδας για να διατηρήσετε το μαύρισμά σας όσο περισσότερο γίνεται, υπάρχει και η ενίσχυση με προϊόντα αυτομαυρίσματος, όπως τα self tan. Χρησιμοποιώντας τα μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να κρατήσετε τον ηλιοκαμένο τόνο του δέρματός σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εφαρμόστε τα σε συνδυασμό με την ενυδατική σας κρέμα και σίγουρα θα κλέψετε λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να φύγει το σοκολατένιο χρώμα της επιδερμίδας σας. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ

Δεν κοστίζει τίποτα και είναι απλό και πανεύκολο κόλπο: Ότι η ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του δέρματος. Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα δείχνει μαλακό, λείο και σφριγηλό, οπότε, φιλική υπενθύμιση, πίνετε πολύ νερό καθημερινά – τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα!

→ Ραντεβού στο woman@ontime-news.gr για απορίες και ερωτήσεις. Εύχομαι ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!