Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τα μάτια: Ο καθρέφτης της ψυχής

Γεια σας, όμορφες φίλες μου, εύχομαι να περνάτε ακόμα ευχάριστες και ξέγνοιαστες στιγμές σε κάποιο μέρος, κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Ζεστό καλοκαίρι – νομίζω το πιο ζεστό των τελευταίων χρόνων. Σήμερα, στην παραλία, κάποιες φίλες με ρώτησαν για την περιοχή γύρω από τα μάτια, πόσο ευαίσθητη είναι και πώς μπορούμε να την περιποιηθούμε καλύτερα. Σκέφτηκα, λοιπόν, να μιλήσουμε για τη φροντίδα τους.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα σημείο του προσώπου που θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Κι επειδή, όπως λέγεται, τα μάτια μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, ας δούμε πώς μπορούμε να τα φροντίσουμε καλύτερα ανάλογα με την ηλικία μας.

Κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες

Αν είσαι 20

Είναι η ηλικία που σίγουρα δεν έχουμε ρυτίδες, όμως όσο και να μην το πιστεύουμε, η διαδικασία σχηματισμού τους έχει ήδη ξεκινήσει. Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή γύρω από τα μάτια «σπάει» γρήγορα. Μπορεί να εμφανίζονται συχνά μαύροι κύκλοι, αλλά πολλές φορές αυτό οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες. Είναι όμως η ηλικία που θα πρέπει να εφαρμόζουμε μια κρέμα ματιών η οποία μπορεί να περιέχει βιταμίνη C και να μας βοηθάει, ώστε να μη δημιουργηθούν έντονοι μαύροι κύκλοι. Να θυμάστε πάντα πως το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι η πρόληψη, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την υγεία.

Αν είσαι 30

Σε αυτή τη φάση πολλές φορές έχουμε οιδήματα, τις γνωστές «σακούλες», και πρησμένα βλέφαρα. Αυτό συνήθως οφείλεται σε κατακράτηση υγρού που συμβαίνει στον οργανισμό και στη συνέχεια οι σακούλες κάτω από τα μάτια μετασχηματίζονται σε μόνιμες έντονες ρυτίδες. Πολλές φορές, παράγοντες όπως τα ακανόνιστα ωράρια ύπνου, οι πολλές ώρες εργασίας μπροστά σε έναν υπολογιστή, το κάπνισμα, η κληρονομικότητα, οι αλλεργίες, καθώς και διάφορες τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι, συντελούν στο να εμφανίζονται σακούλες κάτω από τα μάτια. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Προσπαθούμε να μειώσουμε τις τροφές που έχουν νάτριο, για να περιορίσουμε όσο μπορούμε την κατακράτηση.

Tips: Αν θέλετε το βλέμμα σας να δείχνει πιο ξεκούραστο, πάρτε ένα παγάκι και κάντε μασάζ κυκλικά στο βλέφαρο από μέσα προς τα έξω. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε να μειωθούν τα ενοχλητικά οιδήματα. Επίσης, μπορείτε να βάζετε μη λιπαρές κρέμες ή να χρησιμοποιείτε κρέμες σε μορφή roll on, που συνδυάζουν το μασάζ και αναζωογονούν αμέσως τα πρησμένα μάτια, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει ξεκούραστο και φωτεινό.

Αν είσαι 40

Σε αυτό το στάδιο και καθώς περνούν τα χρόνια, θα παρατηρήσουμε ότι οι γραμμές εκφράσεις στην εξωτερική γωνία του ματιού είναι πιο μεγάλες και συνήθως έχουν μάκρος. Αυτό είναι το λεγόμενο «πόδι της χήνας», το οποίο διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο και έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής μας αλλά και με τις συνήθειές μας.

Επιβάλλεται να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε πιο ενισχυμένες κρέμες, πλούσιες σε ενυδατικά και συσφιγκτικά συστατικά, με βιταμίνες και ρετινόλη, τις οποίες θα εφαρμόζουμε πρωί και βράδυ.

Αν είσαι 50

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, που βρίσκεται σε εμμηνόπαυση, είναι η πιο κρίσιμη, γιατί αλλάζει ο κύκλος ζωής των κυττάρων, οπότε έχουμε μεγάλη απώλεια λιπιδίων, με αποτέλεσμα έντονη ξηρότητα γύρω από τα μάτια. Το δέρμα γύρω από αυτά, λόγω απώλειας πυκνότητας και χαλάρωσης, εμφανίζει βαθύτερες ρυτίδες, που γίνονται μόνιμες και πιο βαθιές.

Εδώ θα πρέπει να ενισχύσουμε την περιοχή γύρω από τα μάτια με πλούσιες ενυδατικές κρέμες και σέρουμ με υαλουρονικό οξύ και αλόη. Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιούμε μάσκες ματιών μία φορά την εβδομάδα, οι οποίες έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αναζητήστε στο εμπόριο καλλυντικά προϊόντα με την ένδειξη «ολική ανόρθωση lifting», τα οποία προσφέρουν φωτεινότητα, λάμψη, ενυδάτωση, λεύκανση και σύσφιγξη. Πιστέψτε με, θα σας εκπλήξουν.

Καταλαβαίνετε ότι, όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο απαραίτητη είναι η καθημερινή φροντίδα των ματιών με προϊόντα πιο εμπλουτισμένα σε συστατικά, κρέμες ή σέρουμ με πιο ισχυρή αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση, που βοηθούν την επιδερμίδα να αναπλάθεται και να ανανεώνεται.

→ Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, εγώ θα πω το εξής: Να χαμογελάμε και να εκφραζόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε και να μην ξεχνάμε πως δεν πειράζει, ας έχουμε λίγες ρυτίδες στο πρόσωπο και λιγότερες στην ψυχή! Περισσότερες ερωτήσεις και απορίες στο woman@ontime-news.gr. Να σε φροντίζεις και να σε αγαπάς! Τα φιλιά μου!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!