Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι βιταμίνες προσώπου είναι το ελιξίριο νεότητας

Γεια σας, αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, πώς είστε; Εύχομαι να κάνετε πολλά μπάνια σε κάποια παραλία και να ξεκουράζεστε, να δροσίζεστε και να απολαμβάνετε κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, με τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Είναι απόγευμα και γυρίζοντας από τη θάλασσα κατάμαυρη από τον ήλιο, με δύο κιλά αλάτι πάνω μου, αισθάνομαι σαν σαρδέλα παστή… και λέω στον εαυτό μου, ακόμη μία φορά: πρέπει να ενυδατωθείς άμεσα. Ξεκινάω λοιπόν να κάνω πίλινγκ σε πρόσωπο και σώμα και μετά ενυδάτωση με τα κατάλληλα προϊόντα. Αλήθεια, ξέρετε τι βιταμίνες περιέχουν αυτά τα προϊόντα; Και ποιες είναι οι σημαντικότερες βιταμίνες για το δέρμα μας;

Γι’ αυτές, λοιπόν, θα σας μιλήσω σήμερα. Ποιες είναι οι βιταμίνες που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο στην προστασία του δέρματός μας; Με ποιο τρόπο μάς βοηθούν;

 

Η αντιγηραντική φόρμουλα

 

Βιταμίνη C: Μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα του προσώπου μας. Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και φωτίζει τα μαύρα σημεία, λειαίνει τις ρυτίδες έκφρασης και το πιο σημαντικό, εξαλείφει τις ελεύθερες ρίζες από το περιβάλλον, τη ρύπανση και την ακτινοβολία. Είναι η βιταμίνη που μπορεί να επουλώσει τις πληγές πιο γρήγορα, ακόμη και όταν την απλώνεις στο δέρμα σου. Αυτή η πολύτιμη βιταμίνη βοηθά το σώμα μας να παράγει κολλαγόνο, που είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσει τις πληγές μας. Να προτιμήσετε ένα ενισχυμένο προϊόν. Ιδανικά θα είναι να τοποθετήσετε ορό ή κρέμα με βιταμίνη C, αφού θα έχετε πλύνει το πρόσωπό σας και προτού βάλετε την ενυδατική κρέμα σας. Ο λόγος που η βιταμίνη C είναι τόσο καλή για το δέρμα είναι διπλός: οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητές της, από τη μία, και ο ρόλος της σύνθεσης του κολλαγόνου, από την άλλη. Επιπλέον, όταν λαμβάνουμε βιταμίνη C, η δράση του αντηλιακού ενισχύεται, ελαττώνοντας τις βλάβες που προκαλούνται στα κύτταρα και βοηθώντας το δέρμα να θεραπεύεται γρηγορότερα.

Βιταμίνη D: Ενεργοποιείται και αυξάνεται όταν το δέρμα μας εκτίθεται στον ήλιο. Επίσης, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και καταπραΰνει και τη φλεγμονή (ιδανική για ακμή κι ευαίσθητο δέρμα). Είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε το γιατρό προτού χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν μόνοι σας προκειμένου να θεραπεύσετε κάποια πάθηση του δέρματος. 

Βιταμίνη Ε: Είναι ένα σημαντικό συστατικό για όσους έχουν εξαιρετικά ξηρό κι ευαίσθητο δέρμα κι επίσης είναι ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά. Έχει έντονη ενυδατική δράση και διατηρεί την όψη και την υφή της επιδερμίδας λεία και απαλή. Η βιταμίνη Ε λειτουργεί συνεργατικά με τις βιταμίνες που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, κάτι που αποτρέπει τη βλάβη των ιστών που προκαλούν την πρόωρη γήρανση.

Βιταμίνη Α ή ρετινόλη: Είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά. Όταν η ρετινόλη έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα μας (ένζυμα της επιδερμίδας), το σώμα τη μετατρέπει σε ρετινοϊκό οξύ. Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιεί τη βιταμίνη Α. Το ρετινοϊκό οξύ, με τη σειρά του, αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τις δυσχρωμίες, ενώ κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό. Επίσης, βελτιώνει κηλίδες, ακμή, τους μεγάλους πόρους του δέρματος, γραμμές και ρυτίδες.

Προσοχή: Αν θέλετε να μειώσετε λεπτές γραμμές και ρυτίδες ή αν έχετε ακμή και ουλές, είναι ιδανική θεραπεία. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να συνδυάζεται με ισχυρό αντηλιακό, καθώς αυξάνει την ευαισθησία της επιδερμίδας στον ήλιο.

Βιταμίνη Β3: Είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό προϊόν, που συμβάλλει στην πρόληψη και τη θεραπεία των κηλίδων, επιβραδύνοντας τη μεταφορά μελανίνης στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Διατηρεί την υγρασία στο δέρμα και η συγκεκριμένη, επίσης, έχει και αντιβιοτικό αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι βελτιώνει την επιδερμίδα από την ακμή και βοηθά στο να ρυθμιστεί και το σμήγμα του προσώπου μας.

Συμπέρασμα: Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι, όλες οι παραπάνω βιταμίνες λειτουργούν ως αντιγηραντική φόρμουλα, βοηθούν στην ενίσχυση της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου και συσφίγγουν την επιδερμίδα. Έτσι, εφαρμόζοντας καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά, ανάλογα με τις ανάγκες μας, έχουμε ως αποτέλεσμα δέρμα καθαρό, φωτεινό και λαμπερό.

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματά σας στο woman@ontime-news.gr κι εύχομαι να περνάτε όμορφα και ξένοιαστα!!

Τα φιλιά μου!!!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!