Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Στέλιος Αγγελίδης: “Ναι στην ομορφιά, όχι στη μετάλλαξη”

Γεια σας, όμορφες φίλες μου. Εύχομαι να είστε καλά και να απολαμβάνετε το καλοκαιράκι. Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενη γιατί φιλοξενώ στη στήλη μου το γνωστό δερματολόγο Στέλιο Αγγελίδη. Αποκαλείται «μάγος» και λέγεται πως η ομορφιά της Αθήνας -και όχι μόνο- οφείλεται σε αυτόν. Ο λόγος για ένα γιατρό που δεν θέλει να αλλάξει τις γυναίκες, αλλά να τους δώσει πίσω τη λάμψη που ίσως κάπου την έχασαν… Και θα συμφωνήσω, γιατί μια από αυτές είμαι και εγώ. Αν με ρωτούσε κάποιος τι μου άρεσε πιο πολύ όταν τον γνώρισα, θα απαντούσα: το ότι είναι άνθρωπος με μέτρο, αυθεντικός, με πολύ χιούμορ και έχει ένα χάρισμα, δεν μας κάνει όμορφες μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά… Ένα απόγευμα, Τετάρτη, είμαι στην αίθουσα αναμονής, περιμένω υπομονετικά το ραντεβού μου για μια μικρή συνέντευξη. Δίπλα μου κυρίες, με τις οποίες ανταλλάσσω απόψεις για θεραπείες προσώπου και σώματος. Και έπειτα από λίγη ώρα, επιτέλους, έρχεται η σειρά μου. Μοιράζομαι μαζί σας αυτά που τον ρώτησα και που θεωρώ ότι απασχολούν τις περισσότερες από εμάς.

Όλες μου οι φίλες έχουν φτιάξει τα χείλη τους, έτσι ώστε να δείχνουν πάρα πολύ ωραία, πολύ ζουμερά -σαν παπίτσες-, που, όταν χαμογελάνε, φουσκώνουν… Θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ;

Ε, δεν είμαι ο γιατρός σου…

Αν μια φίλη μου έχει κάνει όντως μια τέτοια επέμβαση και δεν είναι αυτό που επιθυμούσε και θέλει να το αλλάξει ή να το βελτιώσει, θα μπορέσει να κάνει κάποια επέμβαση;

Ναι, ο ίδιος γιατρός που έχει βάλει το υαλουρονικό μπορεί με ένα ένζυμο που λέγεται υαλουρονιδάση να αφαιρέσει, να αφυδατώσει το υαλουρονικό και να επανέλθει το χείλος στην πρότερή του θέση.

Και μετά, αφού δεν της αρέσει το αισθητικό αποτέλεσμα, μπορεί άνετα να πάει σε άλλο γιατρό και να δοκιμάσει άλλη τεχνική, ώστε να είναι καλύτερο.

Πριν κάνει κάποιος κάτι στα χείλη, ανεξάρτητα από το αν αρέσουν ή όχι, θα πρέπει να μετρήσουμε τον άξονα μεταξύ μύτης, άνω χείλους, κάτω χείλους και πιγουνιού.

Όταν κάποιος είναι προγναθικός, δηλαδή, τα χείλη του είναι προς τα έξω, δεν μπορείς να κάνεις περίγραμμα, άρα δεν κάνουμε προβολή του χείλους. Θα πρέπει ο γιατρός, μετρώντας το πρόσωπο, να προτείνει τη θεραπεία σύμφωνα με το δικό σου χείλος, όχι σαν κομμωτήριο, να κάνουν τα χείλη της φίλης σου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Xenia Rousinou (@xeniarousinou)

Θέλω να μου μιλήσετε για τη διαφορά μεταξύ του μπότοξ και της μεσοθεραπείας.

Είναι τεράστια η διαφορά. Το μπότοξ αφορά συγκεκριμένα σημεία του προσώπου, το μέτωπο, το μεσόφρυο και το περιοφθαλμικό ή το λαιμό στο μυώδες πλάτυσμα, και εφαρμόζεται πάνω στο μυ για να μη γίνονται οι συσπάσεις. Άρα, βελτιώνουμε τις ρυτίδες του μετώπου, τις περιοφθαλμικές και του μεσόφρυου και τις κάθετες γραμμές του μυώδους πλατύσματος. Aντίθετα, η μεσοθεραπεία είναι ένα κοκτέιλ με υαλουρονικό και βιταμίνες, όταν γίνεται ετερόλογα. Γίνεται και με αυτόλογους μηχανισμούς, με το αίμα και το πλάσμα, με έγχυση στο δέρμα, για να καλυτερεύσει τις κυτταρικές λειτουργίες του δέρματος. To δέρμα δείχνει πιο όμορφο, πιο υγιές, πιο φωτεινό. Ωστόσο, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με ρυτίδες. Άρα, δεν πρόκειται για δύο αντίθετες θεραπείες, αλλά για δύο θεραπείες που συνεργάζονται για τέλειο αποτέλεσμα.

 

 

Επειδή πάρα πολλές φίλες μου με ρωτάνε για τα νήματα προσώπου και σώματος, θα ήθελα τη γνώμη σας.

Τα νήματα είναι το πιο αθώο υλικό. Είναι τα αγγειοχειρουργικά ράμματα τα εσωτερικά, τα οποία δεν χρειάζεται να βγουν, απορροφώνται από τον οργανισμό. Ανάλογα με την επεξεργασία του νήματος, έχουμε τα απλά και τα ανελκτικά. Τα απλά είναι για μικρότερες ηλικίες, για τη σύνθεση κολλαγόνου, για φρεσκάδα, υγεία, μικρές ρυτιδούλες ή και ουλές. Στις πιο μεγάλες ηλικίες χρησιμοποιούμε τα ανελκτικά νήματα. Είναι μια απλή διαδικασία, η οποία δεν έχει κανένα κίνδυνο, π.χ., παραμόρφωση, αιμάτωμα ή οτιδήποτε. Είναι παρεξηγημένα. Και αυτό το λέω και το τονίζω, τα νήματα είναι μια φυσική διαδικασία, που δεν κρύβει κανένα κακό σενάριο. Το αποτέλεσμα είναι από καλό έως πάρα πολύ καλό. Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει να εμπιστευτούμε γιατρούς που έχουν εμπειρία σε αυτό. Ακόμη και η πιο απλή θεραπεία μπορεί να γίνει καταστροφική στα χέρια κάποιου που δεν έχει εμπειρία.

Αν θα ήθελα να έρθω με το σύντροφό μου, το φίλο μου, να κάνουμε μια θεραπεία και οι δύο μαζί, τι θα μας προτείνατε;

Εξαρτάται, είναι διαφορετικές οι ανάγκες. Αυτό αφορά στο εμπορικό κομμάτι των προσφορών, όταν ακούς 2 σε 1, 3 σε 1. Σε όλα αυτά οι πράξεις επιτελούνται με αυθεντικά υλικά, αλλά και με υλικά αμφιβόλου ποιότητος. Τα υλικά αυτά έχουν συγκεκριμένη τιμή και η πράξη του γιατρού κοστολογείται, άρα η τιμή μιας πράξης, είτε σε σένα είτε στον άντρα σου, είναι το ίδιο. Είναι η τιμή του υλικού και πόσο κοστολογεί ο γιατρός την πράξη του. Όταν η τιμή της τελικής πράξης είναι κατώτερη από την τιμή του ειδικού, σκέψου τι θα βάλεις στον οργανισμό σου.

Και αν μιλήσουμε γι’ αυτά τα πολύ ωραία μαγουλάκια που βλέπουμε πολλές φορές; Κυρίες που βάζουν υαλουρονικό και τα κάνουν κι αυτά έτσι juicy;

Έτσι όπως το βλέπω, διακρίνω έναν τόνο ειρωνικό! Γιατί τα μαγουλάκια που βλέπουμε πολλές φορές και δεν μας αρέσουν είναι από εκτόνωση υαλουρονικού στις ρινοπαρειακές. Αθροίζεται με το δικό σου λίπος και, όταν γελάς, προβάλλει προς τα έξω. Άρα, το υαλουρονικό σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπαίνει ποτέ στον κεντρικό άξονα, μπαίνει στο ζυγωματικό, ώστε να ανοίξει το βλέμμα αυτού που σε βλέπει, από κεντρογόνο να γίνει φυγόκεντρο. Εκεί που βάζεις ρουζ, άρα δεν πάω να βάλω υαλουρονικό εκεί που υπάρχει όγκος, ούτε στις ρινοπαρειακές. Επομένως, όταν λέμε ότι κάνουμε ζυγωματικά, πάλι παίζει ρόλο η αισθητική, η τεχνική, το υλικό που θα χρησιμοποιήσει ο γιατρός. Γι’ αυτόν το λόγο, για να γίνει σωστά η θεραπεία, θα πρέπει ο γιατρός με το θεραπευόμενο να έχουν κοινό αισθητικό μέτρο, ώστε να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα. Το καλό αποτέλεσμα είναι βάσει αισθητικής. Μπορεί αυτά τα μήλα που ζήτησε η κυρία να τα ζήτησε και ο γιατρός. Να του είναι αρεστό αυτό το αποτέλεσμα και γι’ αυτό να το έκανε.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!