Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τα δέκα “χρυσά λεπτά” για το δέρμα σας

Γεια σας, όμορφες φίλες μου… Εύχομαι να είστε καλά.

Πάμε να συνεχίσουμε την εβδομαδιαία περιποίηση ρουτίνας στο σπίτι με ενυδάτωση, ενυδάτωση και ξανά ενυδάτωση! Στόχος, το… σφράγισμα της υγρασίας στην επιδερμίδα! Είναι η κίνηση-κλειδί για την ομορφιά. Θα ξεκινήσουμε με κάτι απλό. Το νερό!!! Αυτό και αν είναι ελιξίριο νεότητας!

Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό, κι όταν αυτό δεν αναπληρώνεται, τότε τα επιδερμικά μας κύτταρα καταστρέφονται. Φροντίστε, λοιπόν, να πίνετε αρκετό! Ακόμα και τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σας παροτρύνω να σηκωθείτε και να πιείτε ένα ποτήρι νερό στην υγειά σας!

Η αλήθεια είναι ότι δεν έπινα αρκετό νερό. Και έκανα μεγάλη προσπάθεια για να αυξήσω την ποσότητα. Τα οφέλη του είναι τόσο πολλά και ευεργετικά, πιστέψτε με! Δώστε στο δέρμα σας το νερό που χρειάζεται και θα διαπιστώσετε ότι πολλά από τα προβλήματα της επιδερμίδας σας θα εξαφανιστούν. Πάμε όμως να μιλήσουμε για κάποια μυστικά που θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν τη φυσική ενυδάτωση του δέρματος τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.

Μυστικό 1 

Προσπαθήστε να μην αφήνετε το προϊόν καθαρισμού πολλή ώρα στο πρόσωπό σας. Ένα λεπτό είναι αρκετό, γιατί, αν μείνει περισσότερο, θα το ξηράνει. Επίσης, χρησιμοποιείτε πάντα χλιαρό νερό, γιατί το πολύ ζεστό βλάπτει την υγρασία του δέρματος.

Μυστικό 2 

Καλό είναι να εφαρμόζετε το ενυδατικό προϊόν που έχετε επιλέξει αμέσως μετά το πλύσιμο ή τον καθαρισμό του προσώπου και του σώματος. Πριν περάσουν δέκα λεπτά της ώρας. Γιατί σε αυτά τα «χρυσά λεπτά» είναι ανοιχτοί οι πόροι του δέρματος και αυτό είναι έτοιμο να απορροφήσει αποτελεσματικά την υγρασία και τις θρεπτικές ουσίες που θα του προσφέρετε. 

Μυστικό 3 

Οι μάσκες προσώπου αποτελούν δυνατό σύμμαχο για το δέρμα σας. Πλούσιες σε ενυδατικά συστατικά, με σύμπλεγμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, βοηθούν την επιδερμίδα να ανακτήσει τη χαμένη της υγρασία. Η υφή  της ομαλοποιείται με αποτέλεσμα να λάμπει και να ακτινοβολεί. Επιλέξτε μια μάσκα που ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σας. Απλώστε ένα μέτριο στρώμα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία για το χρόνο που πρέπει να την αφήσετε να δράσει. Στη συνέχεια βοηθήστε να απορροφηθεί με ήπιες κυκλικές κινήσεις. Απομακρύνετε την περίσσεια με ένα χαρτομάντιλο. Ξεβγάλετε τα υπολείμματα με νερό. 

Εφαρμόστε τη μάσκα προσώπου μία-δύο φορές την εβδομάδα, όπως και πριν από μια περίσταση ή εμφάνιση που έχει σημασία για εσάς. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Στη συνέχεια, για να «κλειδώσετε» την υγρασία στο δέρμα σας, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα ορού με ενυδατικά συστατικά και αμέσως μετά τοποθετήστε την ενυδατική σας κρέμα (στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πληθώρα από κρέμες για βαθιά ενυδάτωση).

Δεν ξεχνάμε ποτέ να ολοκληρώνουμε την περιποίησή μας με αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας για την αντιμετώπιση των βλαβερών επιδράσεων της ακτινοβολίας UV στο δέρμα.

Εκτός όμως από την ενυδάτωση μέσω της ρουτίνας ομορφιάς, σκόπιμο είναι να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας μέσω διαφόρων καθημερινών συνηθειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. 

Συνήθειες που συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας:

*Κατανάλωση νερού: Το είπα, αλλά το ξαναλέω. Πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά για να διατηρούμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο.

*Υγιεινή διατροφή: Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών που περιέχουν πολύ νερό (όπως καρπούζι, αγγούρια, πορτοκάλια και ντομάτες) βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού. Επίσης, τροφές όπως ξηροί καρποί, σπόροι, αβοκάντο, λιπαρά ψάρια έχουν θετική επίδραση στα συνολικά επίπεδα ενυδάτωσης.

Προσοχή στα δραστικά συστατικά:

Να γνωρίζετε ότι, όταν χρησιμοποιούμε προϊόντα που περιέχουν ενεργά συστατικά όπως AHA ή ρετινόλη, τα οποία κάνουν θαύματα στο δέρμα, οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιήσουμε, με αποτέλεσμα να προκαλούμε μεγαλύτερη αφυδάτωση στην επιδερμίδα. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ δραστικών, αντιοξειδωτικών και προστατευτικών προϊόντων.

Αντίστοιχα για το σώμα, σας προτείνω λάδια σώματος μετά το μπάνιο, όπως επίσης και κρέμες σε μορφή butter (βουτύρου) με πλούσια ενυδατικά συστατικά.

Καλό Σαββατοκύριακο, όμορφες φίλες μου!

Μέχρι το επόμενο «Woman ontime by Xenia»…

 

TIPs

Nα σε αγαπάς

για όσα άντεξες,

για όσα ξεπέρασες,

για όσα θα έρθουν

και θα σε βρουν όρθια…

Μα πάνω απ’ όλα να χαμογελάς!

Για ερωτήσεις και απόριες μην διστάσεις, επικοινώνησε στο mail woman@ontime-news.gr και η Ξένια θα σου απαντήσει προσωπικά!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!