Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Απολέπιση σώματος: Πότε και γιατί να κάνουμε;

Γεια σας, όμορφες φίλες μου! Εύχομαι να είστε καλά!

Η δική σας αισθητικός, η Ξένια σας, είναι και πάλι κοντά σας, για να συνεχίσουμε μαζί το ταξίδι μας στην ομορφιά και στην ευεξία προσώπου και σώματος. Σαββατοκύριακο, λοιπόν, ας βρούμε λίγο χρόνο για εμάς και ας κάνουμε μια περιποίηση στο πρόσωπο και στο σώμα μας για να χαλαρώσουμε. Στο προηγούμενο «Woman ontime by Xenia» αναφερθήκαμε στον καθαρισμό του προσώπου. Θα συνεχίσουμε με ένα βήμα που θεωρώ ότι πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας περιποίησής μας: την απολέπιση ή peeling προσώπου και σώματος, διαδικασία απαραίτητη για την υγεία της επιδερμίδας μας.

 

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και χρειάζεται συνεχώς φροντίδα. Όπως επίσης χρειάζεται και προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες του περιβάλλοντος.

Ο ήλιος, οι ρύποι, η κακή διατροφή συντελούν στο να έχουμε ένα δέρμα τραχύ και ανομοιογενές.

Μέχρι την ηλικία των είκοσι, το δέρμα ανανεώνεται περίπου κάθε τριάντα ημέρες, όμως όσο μεγαλώνουμε, η διαδικασία αυτή γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή όψης της επιδερμίδας. Η κυτταρική ανανέωση επιβραδύνεται.

 

 

 

 

Γιατί είναι απαραίτητη η απολέπιση;

  1. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την ανώτερη στιβάδα του δέρματος.
  2. Συμβάλλει στη διέγερση του κολλαγόνου.
  3. Δρα ενάντια στις επίμονες ατέλειες και το σμήγμα.
  4. Ανοίγουν οι πόροι και το δέρμα αναπνέει καλύτερα.
  5. Ενισχύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε.

Μετά το πίλινγκ η όψη της επιδερμίδας φαίνεται πιο υγιής, φωτεινή και λαμπερή.

 

 

Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνουμε απολέπιση;

Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος, μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι μια πολύ καλή συχνότητα. Κάτι πολύ σημαντικό, που θα ήθελα να γνωρίζετε, αγαπημένες μου, είναι ότι η κυτταρική ανανέωση γίνεται το βράδυ. Γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου το δέρμα μας «δουλεύει», δηλαδή τα νεκρά κύτταρα συγκεντρώνονται στην επιφάνειά του, κι έτσι το πρωί μπορούν να καθαριστούν με ευκολία. Για να είμαι ειλικρινής, κάντε την περιποίηση αυτή όποτε σας ηρεμεί και σας χαλαρώνει. Εγώ προτιμώ βράδυ, ωστόσο δεν έχει σημασία το πότε. Αυτό που έχει σημασία είναι να το εφαρμόσετε!

 

Εφαρμογή πίλινγκ στο πρόσωπο

Επιλέγουμε το κατάλληλο πίλινγκ για την επιδερμίδα μας, κατά προτίμηση με μικρούς κόκκους. Βάζουμε μικρή ποσότητα από το προϊόν στα χέρια μας, το «ενεργοποιούμε» με λίγο νερό και κάνουμε ήπιες, μικρές κυκλικές κινήσεις για 20 με 30 δευτερόλεπτα. Αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών, όπως επίσης και την εφαρμογή του αν έχουμε ερεθισμένο πρόσωπο. Στη συνέχεια αφαιρούμε με χλιαρό νερό.

Για να «κλειδώσουμε» το αποτέλεσμα, αλλά και για να καταπραΰνουμε και να διατηρήσουμε το δέρμα μας λαμπερό και ελαστικό, εφαρμόζουμε το κατάλληλο για εμάς ενυδατικό προϊόν.

 

 

Αντίστοιχα για το σώμα

Κάντε απολέπιση μετά το μπάνιο, που έχουν ανοίξει οι πόροι της επιδερμίδας. Ένα προϊόν απολέπισης σώματος καλό είναι να έχει χοντρούς κόκκους. Επίσης, το μασάζ πρέπει να γίνεται με κυκλικές ανοδικές κινήσεις, για να τονωθεί η μικροκυκλοφορία στην περιοχή και να έχουμε καλύτερη αίσθηση ευεξίας. Να επιμένετε στα σημεία όπου το δέρμα είναι πιο σκληρό, όπως αγκώνες, γόνατα, φτέρνες. Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Προσοχή, μη χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό, γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε προϊόντα που θα αποκαταστήσουν τη σφριγηλότητα και τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.

Δική μου συμβουλή, αγαπημένες μου, τα λάδια. Τα θεωρώ ελιξίρια νεότητας, γιατί μειώνουν τα σημάδια γήρανσης και επαναφέρουν την ελαστικότητα στο δέρμα. Τα χρησιμοποιώ πολύ συχνά για πρόσωπο και σώμα. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό! Πιστέψτε με!

 

Οπότε, όμορφες φίλες μου, θα σας πρότεινα κάτι που κάνω εγώ:

Βρείτε λίγο χρόνο για χαλάρωση, επιλέξτε μουσική που σας ηρεμεί και κάντε τα εξής:

  1. Αφαιρέστε το μακιγιάζ.
  2. Τονώστε το δέρμα βάζοντας λοσιόν.
  3. Αποσυμφορήστε το κάνοντας ένα απαλό πίλινγκ.
  4. Ενυδατώστε με μια μάσκα πλούσια σε ενυδατικά συστατικά για λίγα λεπτά (για την οποία θα μιλήσουμε αναλυτικά στο μέλλον).
  5. Εφαρμόστε την αντίστοιχη κρέμα ματιών και προσώπου.

Αντίστοιχα, συνεχίστε με το σώμα.

 

 

 

 

 

Μαγική συνταγή για πίλινγκ στο σπίτι!

1 κουταλιά ελαιόλαδο

2 σταγόνες λεμόνι

1 κουταλιά θαλασσινό αλάτι

Για το πρόσωπο χρησιμοποιήστε ψιλό αλάτι, για το σώμα χοντρό.

(Προσοχή! Δεν ενδείκνυται για πρόσωπα με ακμή).

 

 

Tips

«Μια μέρα χωρίς χαμόγελο είναι μια μέρα χαμένη»!..

Γεμίστε τη μέρα σας με αισιοδοξία, ενέργεια

και άφθονα χαμόγελα!!!

 

 

Εύχομαι να το απολαύσετε, φίλες μου! Θα χαρώ να ακούσω τη γνώμη σας.

 

Καλό Σαββατοκύριακο και μέχρι το επόμενο «Woman ontime by Xenia»…

…Πολλά φιλιά!!!

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!