Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Le Figaro αποθεώνει την Πάτμο: «Η μυστηριακή ατμόσφαιρα και η κομψότητα συναντώνται στο Αιγαίο» (Εικόνες)

Την εικόνα της Πάτμου αναμένεται να αλλάξουν τα νέα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή δρομολογούνται στο νησί της Αποκάλυψης με έμφαση στον τουρισμό, τη βιωσιμότητα και την καθημερινότητα μετά από ενέργειες του Δήμου σε συνεργασία με πλήθος φορέων.

Έργο-«σταθμός» που θα δώσει άλλη ώθηση στην κρουαζιέρα και θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές, θα είναι η δημιουργία νέου μόλου πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων με τις διαδικασίες να προχωρούν. Με στόχο την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ολοκληρώνεται η ανανέωση του στόλου του Δήμου με την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Τι ανέφερε ο δήμαρχος Πάτμου

«Για πρώτη φορά στα χρονικά του νησιού προχωρούν δύο έργα που θα δώσουν οριστικές λύσεις στο διαχρονικό πρόβλημα της ύδρευσης και θα εξοικονομήσουν φυσικούς πόρους μόλις ολοκληρωθούν», αναφέρει ο δήμαρχος Πάτμου, Λευτέρης Πέντες.

Τα έργα αφορούν την αντικατάσταση και αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και τον εξορθολογισμό της διαχείρισης υδάτινων πόρων με τη βοήθεια τεχνολογίας αιχμής, της τηλεμετρίας ύδρευσης, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών και την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου.

Πρόσφατα υλοποιήθηκε ένα επιπλέον έργο μεγάλης κλίμακας σχετικά με ασφαλτοστρώσεις δρόμων και τη συντήρηση του δημοτικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ έπειτα από πολλά έτη έγινε αισθητική αναβάθμιση των πλατειών και έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις που στόχο έχουν την καλύτερη συντήρηση και αναβάθμιση του οικισμού της Χώρας και μνημείου της Unesco.

«Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια μαζί με υπουργεία και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να αλλάξουμε ριζικά το νησί προς το καλύτερο. Αυξήσαμε κατά 130% περίπου ανά έτος τις επιχορηγήσεις που εγκρίθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας», πρόσθεσε ο κ. Πέντες.

Αφιέρωμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro

Σημειώνεται ότι η γαλλική Le Figaro αποθέωσε την Πάτμο σε ένα νέο αφιέρωμα μετά από προγραμματισμένη δημοσιογραφική αποστολή του Δήμου.

 «Η μυστηριακή ατμόσφαιρα και η κομψότητα συναντώνται στο Αιγαίο, σε ένα νησί που προσφέρει εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες», αναφέρει το άρθρο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!