Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Vogue Αυστραλίας αποθεώνει τα ελληνικά νησιά – Σίφνος, Καστελόριζο και Σύρος στη λίστα με τους 30 καλύτερους προορισμούς

«Αχ, τα ελληνικά νησιά… Υπάρχει κάποιο άλλο μέρος στον κόσμο πιο ευλογημένο από τους θεούς;». Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το εκτενές αφιέρωμα της Vogue Aυστραλίας που προτείνει στους αναγνώστες της τα 30 καλύτερα Ελληνικά νησιά για το 2023.

Μάλιστα, το δημοφιλές περιοδικό μόδας καταλήγει πως «διεθνείς προορισμοί άλλων χωρών όπως το Αμάλφι δεν μπορούν καν να συγκριθούν με τις συγκλονιστικές παραλίες και το εύρος των εμπειριών που προσφέρουν οι Ελληνικοί προορισμοί».

Σύμφωνα με τον κατάλογο της Vogue Αυστραλίας, η Σίφνος κατέχει την κορυφή ως το τυπικό παράδειγμα αρμονικής Κυκλαδικής αρχιτεκτονικής. Το Καστελόριζο, η Σύρος, η Χίος, η Πάτμος, η Μήλος, η Φολέγανδρος, η Αμοργός, η Πάρος και η Αστυπάλαια συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η Τήνος, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, οι Παξοί, η Κέρκυρα, η Ιθάκη, η Μύκονος, η Θάσος και η Λευκάδα. Η λίστα της Vogue με τα προτεινόμενα νησιά ολοκληρώνεται με την Υδρα, τη Νάξο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Σέριφο, τη Σύμη, την Πολύαιγο, τη Ρόδο και τη Σκόπελο.

Ως προς τη δυναμική της Αυστραλιανής αγοράς σημειώνεται πως σύμφωνα με το Βαρόμετρο Μακρινών Αγορών που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων, η Ελλάδα για το προσεχές διάστημα συμπεριλαμβάνεται στις δέκα πρώτες επιλογές διακοπών για τον διεθνή τουρισμό από τις ΗΠΑ, τον  Καναδά, την Αυστραλία και τη Βραζιλία, τέσσερις μακρινές αγορές που εμφανίζουν υψηλή κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη και μεγάλη μέση διάρκεια παραμονής.

Ειδικά στις προτιμήσεις των Αυστραλών, η Ελλάδα αποτελεί τον έκτο δημοφιλέστερο προορισμό.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!