Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Σκύρος στα 10 καλύτερα νησιά σύμφωνα με το CNN

Tο CNN συγκέντρωσε τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης. Όχι όμως τα πιο δημοφιλή νησιά της γηραιάς Ηπείρου, αλλά τα λιγότερο γνωστά, εκείνα που δεν θα στριμωχτείς με έναν άγνωστο για να αποτυπώσεις το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: «Για κάθε Μύκονο, Ίμπιζα ή Σαντορίνη, υπάρχει κάποιο λιγότερο γνωστό και εξίσου υπέροχο μέρος για να αποδράσετε, όπου μπορείτε να ξεφύγετε από τα πλήθη και να έρθετε πιο κοντά στη φύση».

Έτσι, λοιπόν το CNN ετοίμασε μία λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για όσους θέλουν να μείνουν μακριά από όλους και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ένα ελληνικό νησί, και συγκεκριμένα η Σκύρος.

 

Δείτε τι γράφει για την Σκύρο:

 

Σκύρος, Ελλάδα

 

Η Σκύρος είναι ένα από τα δύο δωδεκάδες νησιά της αλυσίδας των Σποράδων της Ελλάδας.

 

Τα ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος στις Κυκλάδες, μπορούν να γεμίσουν τόσο σαρδέλα από τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που μπορεί να αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται για όλη τη διαφημιστική εκστρατεία. Για μια πιο απομονωμένη εμπειρία στα ελληνικά νησιά, τοποθετήστε τα βλέμματά σας βόρεια στο Αιγαίο Πέλαγος στο νησί της Σκύρου.

 

Ένα από τα 24 νησιά της σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη αλυσίδα των Σποράδων στο βορειοδυτικό Αιγαίο, η Σκύρος προσεγγίζεται με πτήσεις από την ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και με πλοίο από την ηπειρωτική χώρα και άλλα κοντινά ελληνικά νησιά.

Μόλις εκεί, υπάρχουν απομονωμένες παραλίες για εξερεύνηση, ένα βυζαντινό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την πόλη και τη θάλασσα και ακόμη και μια αρχαία ράτσα μικροσκοπικών αλόγων, το Σκυριανό άλογο, που ζει στην άγρια φύση μόνο σε αυτό το νησί.

Με εξαίρεση το διάστημα της Σαρακοστής, όταν το διάσημο καρναβάλι της Σκύρου θέτει το νησί σε ασταμάτητα πάρτι με παρελάσεις και κοστούμια γλέντι και κατακλυσμό Αθηναίων, είναι ένα εξαιρετικά γαλήνιο μέρος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!