Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πήλιο: Τα πανέμορφα χωριά που αξίζει να επισκεφτείς το φθινόπωρο

Το Πήλιο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας καθώς έχει την μοναδική ιδιότητα να συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Ενώ είναι πανέμορφο και χιονισμένο τον χειμώνα, ταυτόχρονα διαθέτει μοναδικές παραλίες που αξίζει να κολυμπήσεις στα νερά τους το καλοκαίρι. Εάν θες όμως να δεις το Πήλιο στα πιο όμορφά του, να πιεις καφέ κάτω από τους πλάτανους και να νιώσεις το δροσερό του αεράκι, η καλύτερη εποχή για να το επισκεφτείς είναι το φθινόπωρο.

 

 

 

Μηλιές

 

Οι Μηλιές, που είναι χτισμένες αμφιθεατρικά στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Δίκρη, θεωρούνται ένα από τα πιο γραφικά και παραδοσιακά μεγαλύτερα χωριά της περιοχής του Πηλίου. Το χωριό ονομάζεται Μηλιές γιατί φημίζεται για την παραγωγή μήλων από αμνημονεύτων χρόνων. Ωστόσο, οι Μηλιές έχουν και τόσα άλλα να επιδείξουν, όπως μαρμάρινα σιντριβάνια, παλιά αρχοντικά και πολλούς ελαιώνες, που καλύπτουν τις κοντινές πλαγιές.

 

 

Μακρινίτσα

 

H Μακρινίτσα θα σας συναρπάσει με τη μοναδική ομορφιά της και απλά δεν θα θέλετε να φύγετε από αυτό το όμορφο ορεινό καταφύγιο στο Πήλιο, ειδικά το φθινόπωρο. Τα περισσότερα σπίτια στη Μακρινίτσα είναι υπέροχα αρχοντικά, με όμορφες αυλές και πολυτελώς διακοσμημένα. Το χωριό είναι γνωστό και ως «Το μπαλκόνι του Πηλίου» λόγω της εκπληκτικής του θέας λόγω του υψομέτρου του στα 630 μέτρα (2.066 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

 

Ζαγορά

 

Υπάρχουν έντονες υπενθυμίσεις του παρελθόντος της Ζαγοράς με τα ερείπια ενός κάστρου και μιας νεκρόπολης που βρίσκονται στην περιοχή. Τα σπίτια σε αυτό το χωριό κατασκευάστηκαν με το στυλ της λαϊκής αρχιτεκτονικής του 17ου και 18ου αιώνα, με διακοσμημένα παράθυρα και σκαλισμένες ξύλινες πόρτες. Η Ζαγορά είναι επίσης γνωστή για την ποικιλία των φρούτων που παράγονται στην περιοχή, όπως φράουλες, δαμάσκηνα, μήλα, αχλάδια και μούρα.

 

Πορταριά

 

Το χωριό της Πορταριάς έγινε διάσημο για τα  προϊόντα από μετάξυ, συμπεριλαμβανομένων των μεταξωτών κλωστών και των μαντήλιων, κατά τους αιώνες της Τουρκοκρατίας. Όπως ολόκληρη η περιοχή του Πηλίου, έτσι και το χωριό Πορταριά διαθέτει πολλά ρυάκια και καταρράκτες, καθώς τα πεντακάθαρα νερά κυματίζουν πάνω από τους απότομους βράχους του. Τα επιβλητικά, ασβεστωμένα, πέτρινα σπίτια του στέκουν περήφανα στις βουνοπλαγιές.

 

Πινακάτες

 

Το χωριό Πινακάτες, που βρίσκεται κοντά στην πανέμορφη αρχαία πόλη του Βόλου, είναι χτισμένο σε μια βουνοπλαγιά σε υψόμετρο 560 μέτρων (1.837 πόδια). Αυτό το χωριό είναι ένα πραγματικά γραφικό μέρος, με λιθόστρωτα μονοπάτια, παραδοσιακά σπίτια και αρχοντικά. Η κεντρική πλατεία των Πινακάτων περιλαμβάνει πολλά δέντρα και ένα υπέροχο σιντριβάνι με ένα μαρμάρινο άγαλμα λιονταριού.

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!