Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι New York Times αποθεώνουν την Τήνο: «Τα νερά είναι τιρκουάζ, τα πορτοκαλί ηλιοβασιλέματα… σουρεαλιστικά»

Δυναμική είναι η διείσδυση της Τήνου στην αμερικανική αγορά, προσελκύοντας συνεχώς την προσοχή επαγγελματιών και δημοσιογράφων, με πρόσφατη την επίσκεψη του ρεπόρτερ των New York Times, Τζέισον Χόροβιτς που ταξίδεψε πρόσφατα στο νησί με την οικογένειά του.

«Η Τήνος – έγραψε – είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έχει περισσότερα από 60 χωριά. Τα νερά είναι τιρκουάζ, τα πορτοκαλί ηλιοβασιλέματα… σουρεαλιστικά. Σπίτι μιας θαυματουργής εκκλησίας και αμέτρητων ιερών, η Τήνος είναι για τους Έλληνες ένας προορισμός φημισμένος όσο και η Μύκονος. Η Τήνος αποτελεί τον παράδεισο της γαστρονομίας για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που πλημμυρίζουν το νησί τα τελευταία χρόνια».

Εντυπωσιασμένος και από τα μελτέμια, ο δημοσιογράφος περιγράφει τη ζωή με τον αέρα και σημειώνει χαρακτηριστικά «φαντάστηκα τον εαυτό μου σαν τον Ίκαρο, να αιωρείται πάνω από το νησί με πλαστικά φτερά» και επισημαίνει ότι οι ντόπιοι, για πολλούς αιώνες, έχτιζαν σπίτια σε σημεία που προστατεύονταν από τα μελτέμια και τους πειρατές. Οι πιο σύγχρονες κατασκευές προσελκύουν λάτρεις του ηλιοβασιλέματος».

Οι περιγραφές συνεχίζονται με τα φημισμένα χωριά και τα τοπία του νησιού με ειδική αναφορά και στην Παναγία Ευαγγελίστρια με την οποία έκλεισε το ρεπορτάζ σημειώνοντας: Οι πιστοί ισχυρίζονται ότι έχει θαυματουργές θεραπευτικές δυνάμεις. Επισκέπτες στο νησί πηγαίνουν γονυπετείς από το λιμάνι στην εκκλησία. «Είδα κάποιον να ανεβαίνει το κόκκινο χαλί στις μαρμάρινες σκάλες της εκκλησίας και να σηκώνεται για να κλάψει μπροστά στο ιερό δίπλα σε μια συλλογή από κεριά που τρεμοπαίζουν. Τον ρώτησα αν έχει σβήσει ποτέ ο άνεμος τα κεριά». Και η απάντησή του ήταν «όχι». Σαν θαύμα…».

Ο Δήμος Τήνου έχει κάνει εδώ και δύο χρόνια συστηματικό άνοιγμα στη συγκεκριμένη αγορά που προσφέρεται τόσο από πλευράς εύρους διανυκτερεύσεων όσο και εσόδων, μετά μάλιστα από την ενίσχυση των απευθείας πτήσεων από διαφορετικές αμερικανικές πόλεις. Μόλις πρόσφατα ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο για να συμμετάσχει στο ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο της American Society of Travel Advisors (ASTA) πραγματοποιώντας σειρά συναντήσεων με επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ και πέρυσι η «Μούσα του Αιγαίου» είχε παρουσία στο αντίστοιχο συνέδριο της οργάνωσης στο Σικάγο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένονται και άλλες προωθητικές δράσεις στο άμεσο μέλλον για την περαιτέρω ενίσχυση του προορισμού στην αμερικανική Ήπειρο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!