Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κύθνος. Πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε…

 

 Απο τη  Σπυριδούλα Τριάντου 

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την όμορφη Κύθνο…  Κάθε φορά όμως την αγαπώ ακόμα περισσότερο…

 

Φυσικά  ταξίδεψα ξανά  με την @zanteferriesofficial  και βρέθηκα στη γέφυρα του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός»  όπου και συνομίλησα με τον καπετάνιο Μιχάλη Λιγνό.

 

 

Είναι το νησί της απλότητας που σε γοητεύει από τη πρώτη κιόλας στιγμή.  Τα κυκλαδίτικα μονοπάτια,  τα πανέμορφα χωριά Χώρα και Δρυοπίδα και οι  99 παραλίες, σε κάνουν να αντιληφθείς ότι βρίσκεσαι σε έναν επίγειο παράδεισο.

 

Το λιμάνι του Μέριχα είναι η πρώτη επαφή που θα έχει με την Κύθνο ο επισκέπτης του νησιού. Ο Μέριχας είναι ένα από τα φυσικά και απάνεμα λιμάνια της Κύθνου και φιλοξενεί στην σύγχρονη αποβάθρα του τα πλοία που καταφθάνουν από το λιμάνι του Πειραιά ή το λιμάνι του Λαυρίου με προορισμό την Κύθνο. Είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια μαζί με το λιμάνι των Λουτρών που συναντά ο ναυτικός ταξιδευτής περνώντας από το Ακρωτήριο του Κάβο Ντόρο και κατευθυνόμενος προς τις νότιες και δυτικές Κυκλάδες.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το νησί έσφυζε από κόσμο.  Η πληρότητα ήταν στο 100% και γνωρίζοντας στο πόσο πολύ έχει «ανέβει» το νησί τα τελευταία χρόνια, είχα κανονίσει πολύ νωρίτερα τα εισιτήρια μου και φυσικά τη διαμονή μου.

 

Οι  μετακινήσεις μας   έγιναν με την εταιρεία  «Ε. Χαλιβελάκης» που φρόντισε το ταξίδι να μας μείνει αξέχαστο. Ο  Αλέξανδρος Χαλιβελακης στη Κύθνο με την εμπειρία του  και την αγάπη του για ότι κάνει μας βοήθησε σε όλα ενώ ο έμπειρος  συνεργάτης  του Βαγγέλης Καλύβας ήταν δίπλα μας κάθε στιγμή που τον χρειαστήκαμε!   Με σύγχρονο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών στον Μέριχα της Κύθνου , σε απόσταση μόλις  50 μέτρων από το λιμάνι.

 

 

Με τον Βαγγέλη Καλύβα

 

Επέλεξα τα Λουτρά.  Την  περιοχή φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της, που είναι οι μοναδικές των Κυκλάδων.

Γύρω από την παραλία των Λουτρών είναι χτισμένος αμφιθεατρικά ο γραφικός οικισμός των Λουτρών Κύθνου, με τα κατάλευκα κυκλαδίτικα σπίτια

 

 

 

Στις μέρες μας τα Λουτρά έχουν ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη καθώς εκτός από τις υποδομές ιαματικού τουρισμού, βρίσκονται κοντά σε μικρές όμορφες παραλίες (Αγίας Ειρήνης, Σχιναρίου, Άγιου Σώστη και Ποταμιάς) ενώ διαθέτουν οργανωμένο λιμάνι με μαρίνα για ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη αναψυχής.

 

 

 

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και ουζερί είναι άφθονα στον οικισμό των Λουτρών. Υπάρχει επίσης γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων & μοτοποδηλάτων, καταδυτική σχολή, φούρνος και super market που εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής.

 

 

Επέλεξα και πάλι το  Kythnos Bay  που υπόσχεται θαυμάσια διαμονή μπροστά στη θάλασσα, στο γραφικό λιμανάκι των Λουτρών της Κύθνου.

 

Εδώ, η ιδανική τοποθεσία συνδυάζεται με τις σύγχρονες παροχές και η παράδοση χρόνων στη φιλοξενία με ένα κομψό περιβάλλον και ανακαινισμένες εγκαταστάσεις. Με το που κάνεις την είσοδό σου,  νιώθεις σαν να είσαι σπίτι σου.

 

 

 Σε υποδέχονται με αγάπη, σεβασμό και χαμόγελο. Το  προσωπικό, όλοι ένας και ένας, πραγματικά σε κάνουν να νιώθεις ξεχωριστός. Είναι εκεί σε ότι χρειαστείς,  με ευγένεια και προθυμία αλλά πάνω από όλα με μάτια που μαρτυρουν πόσο αγαπούν αυτό που κανουν. Δεν το  βρίσκεις συχνά αυτό… Πραγματικά! 

 

Ίσως είναι από τους βασικούς λόγους που κάθε χρόνιοεπιλέγω το Kythnos Bay.

 

Εντάξει, είναι και ο χώρος, με το στοιχείο της θάλασσας να επικρατεί παντού. Υπέροχα κοχύλια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα τόσο ρομαντική και καλοκαιρινή που σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Όλα τόσο προσεγμένα… το πρωινό γευστικό, με φρέσκα προϊόντα και μια μίνιμαλ εμφάνιση που σε κάνει να μην θέλεις να τα γευτείς αλλά να τα κοιτάς…

 

Το Σάββατο ήταν από τα  καλύτερά μου!  εκεί ήταν ο  Ηλίας Καμπακάκης  που έκανε live εμφάνιση στο  Baiocco στην παραλία της Απόκρουσης, δίπλα στο κύμα, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες του τριημέρου που φρόντισαν να κλείσουν έγκαιρα θέση…

 

Ο ιδιοκτήτης του Baiocco Γιάννης Λεβαντής είναι αποφασισμένος να φέρει κι άλλους διάσημους καλλιτέχνες στην Κύθνο, ανεβάζοντας έτσι πολλά «επίπεδα» τη νυχτερινή ζωή του νησιού.

 

 

 

Ο καιρός ήταν αρκετά καλός παρά τα όσα έλεγαν για κακοκαιρία στις Κυκλάδες. Η Κύθνος πάντως μας έκανε το χατίρι και μας έφερε τον  ήλιο…

 

Ο Άγιος Σώστης  είναι κοντά στα Λουτρά. Μια παραλία που αξίζει να δεις. Κρυστάλλινα νερά, ησυχία και απλότητα. Παίρνεις μόυ  τη πετσέτα σου, νεράκι και απολαμβάνεις την ομορφιά…

 

Η άμμος και το ψιλό βότσαλο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης παραλίας που βρίσκεται στο βoρειότερο τμήμα του νησιού.

 

 

Πρώτη φορά κολύμπησα καις τη Σχοινάρι. Δίπλα ακριβώς από τα Λουτρά. Το Σχοινάρι είναι μια παραλία που βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του νησιού της Κύθνου μπροστά από τον μικρό ομώνυμο οικισμό, κοντά στα δημοφιλή Λουτρά και πιο συγκεκριμένα βόρεια των Λουτρών. Η παραλία στο Σχοινάρι της Κύθνου επιλέγεται κυρίως για όσους αποζητούν μια ήσυχη και ήρεμη παραλία, η οποία όμως δεν απέχει από την διασκέδαση και την πολυκοσμία που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στα Λουτρά.

 

Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και αμμώδης με κρυστάλλινα γαλανά νερά και βραχώδεις σχηματισμούς στα άκρα της. Πολλά πυκνά και μεγάλα αλμυρίκια φύονται κατά μήκος της παραλίας, τα οποία προσφέρουν απλόχερα τη σκιά τους στον παραθεριστή.

Η κολόνα δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για μία λωρίδα αμμουδιάς περίπου 240 μέτρων που χωρίζει τη θάλασσα στη μέση και λειτουργεί ως γέφυρα, ενώνοντας τη βραχονησίδα του Αγίου Λουκά με το υπόλοιπο νησί της Κύθνου.

 

Μπορώ να μείνω εκεί όλη τη μέρα… Αυτό έκανα σχεδόν αφού φύγαμε με το τελευταίο καραβάκι στις 8.30 και για πρώτη φορά είδα το ηλιοβασίλεμα…  Μαγικό… Τι έχανα τόσα χρόνια…

Φύγαμε με γεμάτο στομάχι αφού φάγαμε στο εστιατόριο «Kolona experience» με «πιάτο» την παραλία της Κολώνας. Μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε…

 

Θα δανειστώ ένα απόφθεγμα του Οδυσσέα Ελύτη γιατί οι λέξεις περιττεύουν  «Τη μαγεία δεν την πιάνεις με την ερμηνεία της μαγείας, πόσο μάλλον με την περιγραφή της ερμηνείας της μαγείας. Ή κελαηδάς ή σωπαίνεις. Δε λες: Αυτό που κάνω είναι κελαηδητό!»

Σωπαίνω λοιπόν και σας δείχνω μόνο εικόνες…

 

Είναι πολλά ακόμα που πρέπει να δείτε… Έχει  τόσες ομορφιές αυτό το νησί μα πάνω απ όλα ανθρώπους με ζεστή καρδιά και χαμόγελο στα χείλη…

 

Επισκεφτείτε το Kythnos.tv για να μάθετε καλύτερα τη Κύθνο, να την γνωρίσετε και είμαι σίγουρη μετά τη περιήγησή σας θα έχετε ήδη ερωτευτεί το νησί  που θα γίνει ο επόμενος σας προορισμός…

 

 

*Special thanks στον Δημήτρη Μάρκο  που μέσα  από τα δικά του μάτια  και μέσα από το κανάλι του Kythnos.tv μας γνώρίζει  τη Κύθνο όπως κανείς άλλος δεν μπορεί…

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!