Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γιατί θα πας (και θα ξαναπάς) στην κουκλίστικη Ναύπακτο

Ο τόπος του Μάρκου Μπότσαρη είναι ιδανικός για ρομαντικές βόλτες, διαθέτει αριστουργηματικό Κάστρο, ποικίλες πλαζ και νυχτερινή ζωή «στο κόκκινο»!

Ντονατέλα Αδάμου

Τη Ναύπακτο δεν τη χορταίνεις! Μια φορά να βρεθείς εκεί, θα θέλεις να την επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.

Σφηνώνεται στο μυαλό σου και συχνά, αναπόφευκτα αφού είναι κουκλίστικη, οι σκέψεις σου επιστρέφουν σε αυτήν. Μόλις 2,5 ώρες από Αθήνα, o προορισμός σου θυμίζει νησί, ενώ σου κλείνει το μάτι με την παραθαλάσσια καστροπολιτεία, τα βαθιά μπλε νερά και το nightlife της, που «χτυπάει κόκκινο».

Αξιοθέατα

Το ρομαντικό σεργιάνι στο νέο σου ταξίδι ξεκινά απ’ το ενετικό λιμάνι, που σφύζει από ζωή. Σε όποια δε απ’ τις ποικίλες πλαζ της πόλης επιθυμείς, θα απολαύσεις το μπάνιο σου με θέα πράσινο και το επιβλητικό της Κάστρο (εμπειρία που σαφώς δεν γεύεσαι συχνά και είναι ασύγκριτη): αποτελεί από τα πλέον καλοδιατηρημένα στην Ελλάδα και προφανώς συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της ατραξιόν. Εκεί θα πιεις και καφέ και ποτό (στο «Κάστρο»). Μπορείς βεβαίως να το επισκεφτείς και ανεβαίνοντας σκαλοπάτια, αλλά αυτό απαιτεί γενναία… αποθέματα! Καλύτερα προτίμησε περαντζάδα στο Ρολόι και μάθε για τη σχέση της πόλης με τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες: το 1571 συμμετείχε στη ναυμαχία της Ναυπάκτου τραυματίζοντας το αριστερό του χέρι, που έκτοτε παρέλυσε.

Στη δεξιά πλευρά του λιμανιού, στο Πάρκο Θερβάντες, θα κάνεις κλικ στο άγαλμα του «πατέρα» του Δον Κιχώτη και φυσικά θα επισκεφτείς τον μεγαλόπρεπο Πύργο του Μάρκου Μπότσαρη. Εξόρμηση στην ορεινή Ναυπακτία, πάλι, επιβάλλεται: trekking, rafting, canyoning, καγιάκ, όλα είναι στα πόδια σου. Οι κολυμβητές, πέρα απ’ την τεράστια ακτογραμμή της που συνίσταται για όσους αγαπούν τα κρύα νερά, θα ερωτευθούν το Μοναστηράκι. Άλλες επιλογές είναι οι Ψανή, Σκάλωμα, Μαραθιάς, Σεργούλα, το Γρίμποβο όπου θα επιδοθείς και σε kite-surf – κάτι που προτείνει και η Νάντια Μπουλέ.

Επιστροφή στην ενδοχώρα και η Πυλλήνη, με το Χάνι του Λιόλιου όπου θα φας ζουμερά ψητά, θα σε κερδίσει. Έπεται η Ευηνολίμνη, τεχνητή λίμνη απ’ το Φράγμα του Εύηνου και ολοκληρώνουμε με βόλτα στη δεξιά, τη «σινιέ» πλευρά της πόλης, με πολυτελή εστιατόρια και café-bars.

Στέγη 

Ενδείκνυται για κάθε τσέπη, αλλά τσέκαρε και για (λουσάτες) προσφορές της τελευταίας στιγμής!

Φαγητό/shopping 

Κατ’ αρχάς μαγικό -με όλη τη σημασία της λέξης- σουβλάκι στον «Νίκο» στην πλατεία, τσιπουροποικιλία με μαρινάτη παλαμίδα/γαβρέλι και πλούσιο πρωινό στην πλαζ του «Plaza», όπως και στο «Aroma», που πριμοδοτείται από τα κρασιά του που μοσχοβολάνε σταφύλι! Μια ανάσα από το λιμάνι, θα ανακαλύψεις το «Hendrix» -και για φαγητό και για ποτό-, ενώ στο Μοναστηράκι, στον «Ηλιόπουλο», θα γευτείς ολόφρεσκα αχνιστά μύδια, ψαρικά, θαλασσινά, κρίταμα και τηγανιτές πατάτες. Για το σπίτι, πάρε μπακλαβαδάκι και κολοκυθόπιτα.

Όσο για καθαρόαιμο… shopping, κορίτσια, η Ναύπακτος έχει έξοχα ρούχα κι αξεσουάρ, άρα κρατήστε χρήματα για «αναβάθμιση» της γκαρνταρόμπας σας!

Ψυχαγωγία 

Ιδίως από το κέντρο προς την αριστερή πλευρά του λιμανιού γίνεται χαλασμός. Επομένως, αν θες να βρεις τραπεζάκι για να χαρείς φαγητό/καφέ/ποτό με την ησυχία σου, σπεύσε με το που σουρουπώνει! Το «Aroma» «φουλάρει» από νωρίς, ενώ στο «Hendrix» θ’ ακούσεις top μουσική.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!