Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νίκος Οικονομόπουλος: Η δουλειά στο ιχθυοπωλείο, το διαζύγιο των γονιών του και τα δύσκολα χρόνια στην Αχαΐα

Καλεσμένος στο Ενώπιος Ενωπίω βρέθηκε ο Νίκος Οικονομόπουλος. Ο λαϊκός τραγουδιστής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια αλλά και την μεγάλη του αδυναμία, τον παππού του, που δυστυχώς έχασε στο ξεκίνημα της καριέρας του…

Νίκος Οικονομόπουλος -Τα παιδικά χρόνια με τον παππού και την γιαγιά

«Γεννήθηκα στην Πάτρα και μεγάλωσα στην Κάτω Αχαϊα. Εκεί πήγα σχολείο, εκεί έκανα τους παιδικούς μου φίλους. Ήταν δύσκολα χρόνια για εμένα, δεν ήμασταν κάποια ευκατάστατή οικογένεια, αλλά όχι και ότι δεν είχαμε να φάμε. Ο παππούς μου έφυγε από τη ζωή το 2006, όταν ξεκίνησα στην δισκογραφία, απίστευτο, λες και μου έδωσε την ευχή του», εξομολογήθηκε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Οι πρώτες του δουλειές στο ιχθυοπωλείο
«Μεγάλωσα με τον παππού και τη γιαγιά μου, με τους γονείς του πατέρα μου μεγάλωσα γιατί οι δικοί μου γονείς χώρισαν όταν ήμουν 7-8 χρονών… Δύσκολες καταστάσεις, δύσκολα χρόνια για μένα. Έπρεπε να δουλεύω από πολύ μικρός για να μπορέσω να βοηθήσω τον εαυτό μου αρχικά. Ξεκίνησα να εργάζομαι από τα 12. Δούλευα στην επιχείρηση του παππού που ήταν ψαράδικο, ιχθυοπωλείο. Πήγαινα τις μέρες που δεν πήγαινα σχολείο και φυσικά τα Σάββατα», αποκάλυψε ο Νίκος Οικονομόπουλος.

Ο γνωστός τραγουδιστής θυμάται τους διαλόγους με τον παππού του: «Μου αρέσει να εργάζομαι, στο σχολείο δεν ήμουν ο καλύτερος μαθητής, τα παράτησα προς το τέλος γιατί ξεκίνησα να τραγουδάω από τα 17 μου. Από 6 ετών θυμάμαι έλεγα στον παππού μου ότι θα γίνω τραγουδιστής, κάτι το οποίο έγινε. Ήξερα ότι έχω καλή φωνή, συγγνώμη που είμαι έτσι απόλυτος, απλά ήξερα ότι έχω καλή φωνή, αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο, δικαίωμά του», δήλωσε ο Νίκος Οικονομόπουλος στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Από τους καλλιτέχνες που θαυμάζει είναι ο Γιάννης Πάριος, ο οποίος και βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση για να μιλήσει εκείνον. «Πατέρα μου», «γιε μου» ήταν οι πρώτες κουβέντες τους.

«Ο Νίκος είναι πολύ καλό παιδί. Είναι από τους νέους τραγουδιστές που έχουν τη νοοτροπία παλιών».

Πολλές φορές έχει μιλήσει για την πίστη του στον Θεό και τα θεία. Από εκεί αντλεί δύναμη για το αύριο, βρίσκει στήριγμα στις δύσκολες στιγμές του.

«Από πολύ μικρή ηλικία είμαι συνδεδεμένος με την πίστη. Πιστεύω περισσότερο στον Χριστό παρά στην ύπαρξή μου.

Όλα ξεκινάνε από την παιδική μας ηλικία. Ένα μικρό παιδί έχει ανάγκη κάπου να πιαστεί και δεν το βρίσκει στην οικογένειά του εγώ το βρήκα εκεί στον Χριστό. Είμαι ταγμένος εκεί μ εόλη τη δύναμη της ψυχής μου. Και το έχω πάρει πίσω, δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις, είναι κάτι πολύ προσωπικό. Δεν θέλω να πείσω κάποιον να κάνει κάτι».

Σαν χαρακτήρας δηλώνει μοναχικός αλλά έχει την επιθυμία να βρει έναν άνθρωπο να περάσει την υπόλοιπη ζωή του μαζί και να δημιουργήσει τη δική του οικογένεια.

Θα το ήθελα να έρθει μία μόνιμη σχέση στη ζωή μου. Θα πρέπει να έχει προσωπικότητα, σίγουρα κοιτάς και την εμφάνιση, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και να εκτιμάει τον Νίκο. Όσο να είναι εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε ανασφάλειες. Δεν είμαστε σίγουροι αν οι άνθρωποι μας πλησιάζουν για εμάς ή για τη φήμη μας».

«Θέλω να σώσω αυτά που δεν εισέπραξα εγώ ως παιδί» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην περιπέτειά του με τον κορονοϊό.

«Θα κάνω το εμβόλιο όταν περάσει η περίοδος της νόσησης. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πολλοί έχουν μπει στη διαδικασία, όπως και γω, να φοβούνται. Δεν σου κρύβω, Νίκο, ότι φοβάμαι ή ότι φοβήθηκα και πριν να κάνω το εμβόλιο. Δεν αρνήθηκα ποτέ την επιστήμη, αλλά κάποιοι μπερδεύουν την θρησκεία με την επιστήμη και είναι λάθος. Διχάζουν τον κόσμο. Όχι, άλλος διχασμός».

Θυμήθηκε τέλος τη συμμετοχή του στο Dream Show. Είχε δει τότε ένα όνειρο που τον έκανε να λάβει μέρος και θεώρησε ότι είναι «γραφτό» του να βρεθεί εκεί.

Είπε ακόμη πως για τα νέα παιδιά με φιλοδοξίες σήμερα τα talent show είναι μονόδρομος που τα γλιτώνει από περιττούς κόπους ενώ δεν απέκλεισε να τον δούμε κάποτε σε θέση κριτή σε κάποιον τέτοιο διαγωνισμό.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!