Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

MasterChef: Τρελάθηκε η Μαργαρίτα με την έκπληξη που της έκαναν – Μαζί με τη «νύφη» στον εξώστη οι γονείς του Διονύση

Ενέσεις θετικής ενέργειας, στο τέταρτο στάδιο του μεγάλου τελικού του MasterChef αποφάσισαν να κάνουν οι κριτές στη Μαργαρίτα και τον Διονύση και μετά από την παρουσία των παλιών παικτών στον εξώστη, αποφάσισαν να φέρουν στην κουζίνα και πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον των φιναλίστ.

Πρώτοι στην κουζίνα μπήκαν οι γονείς του Διονύση, με τον ίδιο να τρέχει στην αγκαλιά τους και να συγκινείται. «Θέλω να πέσω σε μια αγκαλιά που ξέρω ότι είναι αυτή που με αγαπάει πραγματικά. Η μάνα μου είναι τα πάντα σε ότι αφορά στο φαγητό, ενώ ο πατέρας μου είναι στο πώς μπορώ να γίνει καλύτερος άνθρωπος».

Ο κ. Αριστείδης και η κ. Βάσω αγκάλιασαν με θέρμη και τη Μαργαρίτα, η οποία βουρκωμένη δήλωσε ότι οι δικοί της δεν μπορούν να έρθουν, όμως το κλίμα είναι ευχάριστα βαρύ.

«Δεν ψάξαμε να βρούμε νύφη, γιατί ένιωθες την καυτή ανάσα σε κάθε επεισόδιο. Ομολόγησε ήδη ότι ξοδεύει χρήματα», είπε περιπαικτικά ο Σωτήρης Κοντιζάς στον Διονύση κάνοντας τον εξώστη να πέφτει κάτω από τα γέλια.

Ο Χρήστος και η τεράστια έκπληξη
Στο πλατό για τη Μαργαρίτα μπήκε ο σύντροφός της Χρήστος, με την ίδια να τρέχει κατά πάνω του. «Μπόρεσε και με σήκωσε, πάλι καλά, γιατί λέω θα πέσουμε και οι δύο κάτω. Για εμένα είναι κάτι πολύ όμορφο και νομίζω ότι έχω πάρει όλες τις νίκες του MasterChef».

Ο Χρήστος έσπευσε να χαιρετήσει τους κριτές και μάλιστα στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο απευθύνθηκε με τη λέξη «κουμπάρε». Οι εκπλήξεις ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί με τη Μαργαρίτα, η οποία γυρνώντας πίσω είδε τη μητέρα της να μπαίνει στην κουζίνα.

«Μανούλα μου» αναφώνησε και έτρεξε στην αγκαλιά της. «Έχω να τη δω τρία χρόνια, την βλέπω να έχει πλαντάξει στο κλάμα και της λέω να μην κλαίει», είπε η Μαργαρίτα, με τη μαμά της να απαντά: «Τρία χρόνια και τρεις μήνες».

Η τέταρτη δοκιμασία του μεγάλου τελικού του MasterChef είναι γεγονός και οι δύο φιναλίστ μπήκαν στην κουζίνα για να δείξουν τον χαρακτήρα τους και τη μαγειρική τους πορεία όλους αυτούς τους μήνες, μέσα από ένα μενού τεσσάρων πιάτων.

Το pantry ήταν ανοιχτό καθ’ όλη τη διαδικασία, η οποία διήρκησε τρεις ώρες, με τον εξώστη να προσπαθεί να βοηθήσει, όχι με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς ούτε ο Διονύσης, ούτε η Μαργαρίτα, ήταν διατεθειμένοι να ακούσουν κανέναν.

Η δοκιμασία ξεκίνησε με άπαντες να έχουν τα βλέμματά τους στους δύο πάγκους. Ο «Χρηστάρας», ο σύντροφος της Μαργαρίτας της φώναξε πόσο όμορφη είναι από κοντά κι εκείνη… έκανε ζημιά.

Από την άλλη, η Ανούς δεν έφυγε στιγμή πάνω από τον Διονύση, ο οποίος την αποκάλεσε «κέρβερο».

«Κάτι τσιρίζει» φώναζε ο μπαμπάς του Διονύση κι εκείνος γέλαγε, χωρίς να τον ακούει.

Από την άλλη, ο Σκορδάκης, σε ρόλο… ντελάλη, είχε αναλάβει να ενημερώνει τους παίκτες για την ώρα με την ιδιαίτερη βροντερή φωνή του.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μπήκε στην κουζίνα και πέρασε από τους πάγκους, ενώ έκλεψε κι ένα τριαντάφυλλο, το οποίο έδωσε στον Χρήστο, για το τέλος. Εκείνος, συνομιλώντας με τους παίκτες στον εξώστη, είπε κάποια… γαλλικά και η αγαπημένη του, του έκανε παρατήρηση.

Τα ψεύτικα μύδια της Μαργαρίτας δεν βγήκαν και προχώρησε με το plan b της, ενώ η μαμά του Διονύση, η κ. Βάσω, του έδινε συμβουλές για το πώς θα κλείσει τα μπουκιά του.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς πλησίασε τη Μαργαρίτα και εκείνη για ακόμα μια φορά έφυγε. Ο κριτής μετέφερε χαιρετίσματα από τον… κουλουρά των Εξαρχείων, φίλο της Μαργαρίτας και του Χρήστου.

Στα τελευταία 45 λεπτά ο Διονύσης άρχισε να αγχώνεται και η Ανούς προσπάθησε να τον ηρεμήσει, με ορισμένες παρασκευές και στις δύο κουζίνες να μην πηγαίνουν όπως θα ήθελαν οι φιναλίστ.

Ο σάλτσα του Διονύση άρχισε να καίγεται και τον ειδοποίησαν οι συμπαίκτες του, ενώ εκείνος ζήτησε ησυχία. Η Ανούς προσπάθησε να τον συμβουλεύσει μετά και από προτροπή του Ιωάννη, αλλά εκείνος δεν άκουγε τίποτα.

Η Μαργαρίτα ήταν ιδιαίτερα αγχωμένη, αλλά οι συμπαίκτες της συνειδητοποίησαν ότι την τελευταία φορά που την είδαν έτσι κέρδισε το Silver Award. Η ίδια τα έριξε στον αγαπημένο της Χρήστο, που τον αποκάλεσε γρουσούζη!

«Δεν έπρεπε να κάνω τόσο περίπλοκα πράγματα και εκεί χάθηκε η μπάλα. Έχασα χρόνο με το να κάνω πειράματα στον τελικό του MasterChef», είπε η Μαργαρίτα.

Ο Στέφανος από την άλλη, σε ρόλο σχολιαστή, μίλησε για συμφέρον ορισμένων παικτών που «κόλλησαν» κοντά στη Μαργαρίτα αλλά και τον Τζιοβάνι.

«Στηρίζουμε η μία την άλλη. Ήρθαμε πιο κοντά και μαγειρικά υποστηρίζουμε η μία την άλλη», ξεκαθάρισε η Μαρίνα.

Στα τρία τελευταία λεπτά, η μαμά του Διονύση σταμάτησε να κοιτάει, η Μαρίνα ζητούσε να κάνουν ησυχία οι συμπαίκτες της και ο Σκορδάκης αντέδρασε άσχημα, καθώς έβλεπε προβλήματα στους πάγκους και προσπαθούσε να βοηθήσει τα παιδιά.

Η τέταρτη δοκιμασία του τελικού του MasterChef ολοκληρώθηκε και οι κριτές μπήκαν στην τραπεζαρία για να δοκιμάσουν τις προσπάθειες των Διονύση και Μαργαρίτας.

powered by Rubicon Project

Οι δύο φιναλίστ μπήκαν στις κουζίνες και κλήθηκαν να φτιάξουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων που θα αντικατόπτριζε τον χαρακτήρες τους και όλη τη μαγειρική τους πορεία στον διαγωνισμό.

Ο Διονύσης ήταν ο πρώτος που σέρβιρε τα πιάτα του, με τον Σωτήρη Κοντιζά να ρωτά τον παίκτη αν πήρε δυνάμεις και από ποιους, από όσους βρέθηκαν στον εξώστη. Εκείνος απάντησε ότι πήρε δύναμη από τους γονείς του και ο σεφ του αποκάλυψε ότι όταν είδε τον μπαμπά του, τον κ. Αριστείδη και εκείνος τον χαιρέτησε λέγοντάς του: «Γεια σου ρε γίγαντα Λεωνίδα».

Ο «Νιόνιος» εξήγησε στους κριτές τι πήγε στραβά στα πιάτα του και ο Πάνος Ιωαννίδης παρατήρησε ότι θα μπορούσε το ορεκτικό να ήταν καλύτερα στημένο. Από την άλλη ο Σωτήρης Κοντιζάς παρατήρησε κάποια επανάληψη σε ορισμένες παρασκευές.

«Γενικά το πιο δημιουργικό πιάτο και τεχνικά είναι το marshmallow με φέτα» πρόσθεσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο Πάνος Ιωαννίδης δεν τρώει καρπούζι με φέτα, αλλά το πιάτο του άρεσε. «Ξεκινήσαμε πολύ καλά», συμφώνησαν όλοι. «Γευστικά η ιδέα με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο», πρόσθεσε ο Κουτσόπουλος.

Στο δεύτερο πιάτο, οι σεφ βρήκαν μια καλή ιδέα που θα μπορούσε κάποιος να πειραματιστεί. «Τεχνικά δεν έχουμε ένα marshmallow, έχουμε μια μους φέτα, η οποία έχει πάρει όγκο. Στο τζελ του μελιού η υφή είναι περίεργη», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης θα το ήθελε για γλυκό. «Δύσκολα θα πάω στο κυρίως πιάτο», τόνισε.

Το κοκκινιστό μοσχαράκι με τη μελιτζάνα δεν… χάλασε τον Σωτήρη Κοντιζά. «Η κροκέτα δεν έπρεπε να μπει καθόλου, τρώμε ξανά φέτα κα μου έλειψε η μελιτζάνα», σχολίασε.

«Βλέπω μια επανάληψη σαν να είναι η γιορτή του τυριού. Στα καλά στοιχεία δοκίμασα ένα από τα καλύτερα φιλέτα», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Κροκέτα και κρακεράκι πελτές δεν έπρεπε να έχουν μπει πάνω. Δεν έχουμε μελιτζάνες με μοσχαράκι κοκκινιστό», τόνισε ο Κουτσόπουλος.

Το γλυκό δεν άρεσε εμφανισιακά. «Είναι σαν κρύα τυρόπιτα με παγωτό από πάνω», είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.
«Έχουμε μια έκπληξη αλλά όχι ευχάριστη», συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Πάνος πρόσθεσε: «Δεν θα ήθελα να είχα δοκιμάσει αυτό το πιάτο».

«Έχει ένα ωραίο στοιχείο, αλλά ο μπακλαβάς δεν έχει πετύχει καθόλου. Είναι σαν παγωμένη σφολιατοτυρόπιτα», επεσήμανε ο Κοντιζάς. «Το 70% του πιάτου τεχνικά έχει πάει λάθος», τόνισε ο «Λεώ».

Το μενού της Μαργαρίτας

Η δεύτερη φιναλίστ του διαγωνισμού παρουσίασε τα… λουλουδένια πιάτα της. Παράλληλα εξιστόρησε την ιστορία του πρώτου πιάτου της με τα τριαντάφυλλα και τα σαλιγκάρια. «Ήθελα να σας δείξω μια χαριτωμένη πλευρά μου. Δεν θέλω να σας θυμίσω κηδεία, ήθελα να σας δείξω τη ρομαντική πλευρά μου».

Η παίκτρια αποκάλυψε τα λάθη της σε όλη τη διαδικασία αλλά δήλωσε ευχαριστημένη.

Το πιάτο με το τριαντάφυλλο εξέπληξε θετικά τους κριτές. «Η χρήση του ροδόνερου κάνει πολύ βαρύ το πιάτο. Τα σαλιγκάρια είναι μια γαρνιτούρα», τόνισε ο Κοντιζάς, με τους δύο άλλους σεφ να συμφωνούν.

Για το δεύτερο πιάτο, ο ζωμός ήταν νόστιμος, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κοντιζά και είχε ένα πολύ ωραίο ψήσιμο η καραβίδα. Η πάπρικα ταιριάζει με την καραβίδα. Το θέμα μου εδώ είναι ότι μου λείπει κάτι», πρόσθεσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Το κυρίως «ατημέλητο» πιάτο άρεσε στον Πάνο Ιωαννίδη, αλλά ο «θείος» θα ήθελε να έχει περισσότερη προσοχή. «Νιώθω ότι η Μαργαρίτα σαν να έχει χάσει την ικανότητά της να συνδυάσει στοιχεία. Δεν υπάρχει τίποτα το κακομαγειρεμένο σε αυτό το πιάτο, είναι όλα τέλεια, αλλά δεν δένουν», σχολίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς.
«Θα ήταν πιο ωραίο αν είχε κάνει γεφύρωση με μια σάλτσα και ένταση», πρόσθεσε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Για το γλυκό ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος «καλωσόρισε» τη Μαργαρίτα που είχε χάσει στα προηγούμενα τρία πιάτα. «Παίζει με επίπεδα γλύκας, υφές, εντάσεις, το στοιχείο της έκπληξης. Είναι παιχνιδιάρικο και πολύ ευχάριστο», είπε ο Κοντιζάς.

«Η ιδέα είναι εξαιρετική και η γεύση είναι κάτι που δεν το περιμένεις», τόνισε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!