Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Mega Mag: «Ο χρόνος και ο κόσμος θα κρίνουν το τηλεοπτικό μας εγχείρημα»

O Θανάσης Φουσκίδης με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τη Δάφνη Καραβοκύρη παρουσιάζουν το «Mega Mag», στις 10.00, στο ΜΕGΑ, βάζοντας τη δική τους, προσωπική πινελιά στην τηλεοπτική ενημέρωση.

Έμπειροι δημοσιογρά­φοι και οι τρεις, προ­σπαθούν μέσα απο το «Mega Mag» να δώσουν το στίγμα της ημέρας με αξιοπιστία και ψυχραιμία, ακό­μη και στις πιο δύσκολες στιγμές, όπως αυτές που ζει ο πλανήτης με την επέλαση του κορονοϊού. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Δάφνη Καραβοκύρη μίλησαν σε εβδομαδιαίο περιοδικό

Ανδρέας Παπαδόπουλος

Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του «Mega Mag»;
Η ιδιωτική τηλεόραση έχει ένα και μοναδικό στοίχημα, τα νούμερα τηλεθέασης θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, συνεπώς, νούμερα αλλά όχι με όποιο τίμημα. Με σεβασμό στον τηλεθεατή και με γνώμονα τη φιλοσοφία του ΜΕGΑ, απο­φεύγοντας τη δημοσιογραφία του εντυπωσιασμού και του συναισθή­ματος.

Η εκπομπή ποια χνάρια ακολου­θεί;
Είναι μια εκπομπή που προσπαθεί να παντρέψει με χαλαρό τρόπο την ενημέρωση με την ψυχαγωγία. Δύ­σκολο στοίχημα.

Δίνετε βήμα σε όλους στο «Mega Mag»;
Εξαιρούνται οι πολέμιοι της δημο­κρατίας. Προσωπικά δεν συνομιλώ με Χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς. Με ρατσιστές και μισαλλόδοξους δεν θέλω να μοιράζομαι ούτε τον πυρετό μου.

Η εγχώρια επικαιρότητα προσφέ­ρει τελευταία απλόχερα υλικό για εκπομπές και δελτία ειδήσεων;
Ούτως ή άλλως, η επικαιρότητα, εγχώρια και διεθνής, είναι αυτή που μας καθορίζει. Από κει και πέρα, προσπαθούμε να βάζου­με τη δική μας πινελιά. Κυρίως η Δάφνη και ο Θανάσης, διότι εγώ είμαι πεζός. Με ενδιαφέρει σχεδόν αποκλειστικά το πολιτικό κομμάτι της εκπομπής. Ευτυχώς, όμως, υ­πάρχουν τα άλλα δύο παιδιά, όπως επίσης και ο αρχισυντάκτης μας, ο Σταύρος Οικονομόπουλος, που με επαναφέρει στην τάξη».

Δάφνη Καραβοκύρη

Τι απαντάτε στο σύνθημα «αλή­τες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»;
Το σιχαίνομαι. Όπως σε όλα τα ε­παγγέλματα, έτσι και στο δικό μας υπάρχουν καλοί, κακοί, μέτριοι δη­μοσιογράφοι. Δεν μου αρέσει το τσουβάλιασμα. Είναι ένα φασιστι­κό σύνθημα και το επιστρέφω σε αυτούς που το αναφωνούν».

Ανήκετε στις παρορμητικές ή στις σκεπτόμενες ιδιοσυγκρασί­ες;
Νομίζω ότι τα έχω και τα δύο. Α­νάλογα με τη διάθεση ή το ζήτημα που έχει προκύψει. Όσο μεγαλώ­νω, βέβαια, φεύγει η παρόρμηση. Δεν ξέρω τι έρχεται.

Ποια θεωρείτε βασική σας επιρ­ροή, από παιδί, που σας καθορί­ζει μέχρι σήμερα;
Εκτός από την αυτονόητη οικογε­νειακή επιρροή, με έχει καθορίσει η σχέση μου με κάποιους ανθρώ­πους από το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς. Νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό με έχει καθορίσει ο Λεωνίδας Κύρκος. Δημοσιογραφι­κά “διαμορφώθηκα” στην εφημερί­δα “Αυγή”, που ήταν ένα σπουδαίο σχολείο.

Τι κάνει τη διαφορά στο «Mega Mag»;
Ο χρόνος και ο κόσμος θα μας δείξει αν κάνει τη διαφορά αυτό το τηλεοπτικό μας εγχείρημα, όπως και ο κόσμος θα μας πει τι είναι αυ­τό που του αρέσει και τι όχι.

Σας φροντίζουν οι δυο… ιππότες της εκπομπής;
Είναι παιδιά από καλή “πάστα”. Ευγενικοί, δεν είναι ανταγωνιστικοί, μου μαθαίνουν πράγματα και νομίζω πως στόχος και των τριών είναι να γινόμαστε μαζί ολοένα και καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε.

Δημοσιογράφος από περιέργεια και ανησυχία;
Πρώτα ήρθε η περιέργεια. Ο μπα­μπάς μου μου είπε πως όταν γεν­νήθηκα είχα ένα ερωτηματικό στο κούτελο μου και έναν προβληματι­σμό στο ύφος μου. Είμαι η πλέον κατάλληλη για να μου φέρνουν οι φίλοι τα παιδιά τους και να απα­ντάω στις απανωτές ερωτήσεις που όλες έχουν μέσα το “γιατί”, χωρίς να κουράζομαι. Και είμαι πο­λύ ανήσυχη γενικότερα.

Το ταξίδια εντέλει είναι η μόνη μας περιουσία;
Τα ταξίδια και οι άνθρωποι. Τα ταξίδια είναι το διαβατήριο και οι σφραγίδες τους οι άνθρωποι. Χω­ρίς το ένα, το άλλο δεν θα μπορού­σε να σταθεί.

Αναπόφευκτη η διαδρομή προς τα media;
Αν θεωρήσουμε δεδομένα χαρα­κτηριστικά μου την περιέργεια και την ανησυχία, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι που θα τα ανακούφιζαν. Θα ήμουν ή εγκληματολόγος ή δικαστής. Μου αρέσει το μυστήριο που καταλήγει σε δίκαιο. Μου αρέ­σει η γνώση που μετατρέπεται σε κεκτημένο. Μου αρέσει να ακούω και να μαθαίνω και υποσχέθηκα στον εαυτό μου κάποτε πως δεν θα δώσω ποτέ ξανά την απάντηση “δεν ξέρω”. Το έχω πετύχει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Διαβάζετε Νίκο Τσιφόρο;
Δεν γίνεται να μη διαβάσεις Τσιφό­ρο, είτε είναι θείος σου είτε όχι.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!