Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτός είναι ο λόγος που φοράει δαχτυλίδι στο μικρό του δάχτυλο

Οι περισσότεροι έχουν παρατηρήσει ένα χρυσό δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο του Βασιλιά Καρόλου. Κι ενώ όλοι περίμεναν πως μετά τη στέψη θα το έβγαζε καθώς φέρει τα διακριτικά αρχικά του πρώην τίτλου του πρίγκιπα της Ουαλίας, εκείνος συνεχίζει και το φοράει.

Το ρεπορτάζ

Η ιστορικός κοσμημάτων Helen Dimmick μιλώντας στο βρετανικό HELLO για την ιστορία πίσω από το ιδιαίτερο δαχτυλίδι, είπε:

“Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχει φωτογραφηθεί φορώντας ένα δαχτυλίδι στο μικρότερο δάχτυλο του αριστερού του χεριού», λέει. «Για τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας αυτό ήταν ένα πολύ προσωπικό και συμβολικό κόσμημα – η πολύτιμη οβάλ στεφάνη από κίτρινο χρυσό είναι χαραγμένη με το εραλδικό σήμα του, που αποτελείται από τρία φτερά στρουθοκαμήλου που αναδύονται από ένα χρυσό στέμμα, ενώ η κορδέλα από κάτω φέρει το σύνθημα “Ich Dien}, δηλαδή “Υπηρετώ”».

«Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ακριβώς το δαχτυλίδι ήταν δώρο για τον βασιλιά Κάρολο από τον θείο του, τον πρίγκιπα Εδουάρδο Δούκα του Ουίνδσορ, τον προηγούμενο πρίγκιπα της Ουαλίας”, προσθέτει.

“Από την εποχή των Φαραώ, ιστορικά το δαχτυλίδι έπαιζε σημαντικό ρόλο στην πιστοποίηση της γνησιότητας των εγγράφων, καθώς το σκαλισμένο ατομικό οικόσημο άφηνε ένα μόνιμο σημάδι σε οποιοδήποτε μαλακό κερί ή πηλό. Μερικές φορές γνωστό ως “δαχτυλίδι των κυρίων”, τις τελευταίες δεκαετίες οι γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να υιοθετήσουν το στιλ. Εξακολουθούν ωστόσο να θεωρούνται σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης, που ενσαρκώνεται από την εθιμοτυπία να χαρίζουν σε ένα παιδί στα 21α γενέθλιά του ένα δαχτυλίδι με το οικόσημο της οικογένειας, όταν “ενηλικιωθεί” και έχει την εξουσία να χρησιμοποιεί το οικόσημο”.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!