Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ξέσπασε σε κλάματα η βασιλομήτωρ Σοφία – Επειδή δεν την προσκάλεσαν στα γενέθλια της εγγονής της

Δεν κατάφερε να κρύψει τη μεγάλη συναισθηματική της φόρτιση η βασιλομήτωρ Σοφία της Ισπανίας, που ξέσπασε σε δάκρυα στην τελευταία εμφάνισή της και σχολιάστηκε από το διεθνή Τύπο. Η σύζυγος του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος Α΄ φάνηκε βαθιά συγκινημένη σε εκδήλωση ακαδημαϊκού χαρακτήρα. Στην εκδήλωση, σε πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, η 84χρονη βασιλομήτωρ συγκινήθηκε ενώ επαινούσε καθηγητή Φυσικής που ανακηρύχθηκε πρύτανης. 

Τα κλάματα της Σοφίας

Δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Mail» αποδίδει τη συγκίνηση της Σοφίας στο γεγονός ότι δεν έχει προσκληθεί από το γιο της, το βασιλιά Φίλιππο ΣΤ΄, στην ορκωμοσία της κόρης του, της πριγκίπισσας Eλεονώρας των Αστουριών, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία γίνεται δεκαοκτώ ετών! Σύμφωνα με πηγές από το Παλάτι της Θαρθουέλα που μίλησαν στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», η βασίλισσα Σοφία δεν θα συνοδεύσει το βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια στην ιστορική αυτή περίσταση της ορκωμοσίας της 18χρονης πριγκίπισσας Λεονόρ «για να μη γίνουν διακρίσεις με το σύζυγό της Χουάν Κάρλος».

Το Παλάτι φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει τις αντιδράσεις για τον αμφιλεγόμενο πρώην βασιλιά, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του γιου του Φελίπε το 2014 και ζει εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Σοφία θα παρευρεθεί στις ιδιωτικές οικογενειακές γιορτές μετά την εκδήλωση.

Η πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας (Ελεονώρα των Αστουριών) γίνεται σήμερα δεκαοκτώ ετών και εισέρχεται πλέον επίσημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως διάδοχος του θρόνου. Τα γενέθλιά της θα σηματοδοτηθούν με μια επίσημη τελετή στο ισπανικό κοινοβούλιο, στη διάρκεια της οποίας η ίδια θα ορκιστεί πίστη στο σύνταγμα, προτού λάβει τα μετάλλια του Κογκρέσου και της Γερουσίας. Ενόψει των εορτασμών, η ισπανική βασιλική οικογένεια έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες της πριγκίπισσας, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί.

Σε αυτές περιλαμβάνεται μία από την πρώτη της ημέρα στο σχολείο, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, τη βασίλισσα Λετίθια, και τον πατέρα της, το βασιλιά Φελίπε, ο οποίος τότε ήταν και ο ίδιος πρίγκιπας. Σε μια άλλη, του 2010, η Λεονόρ εμφανίζεται να κρατάει το έπαθλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που μόλις είχε κατακτήσει η ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών.

Για να τονιστεί η σπουδαιότητα των γενεθλίων της, θα πραγματοποιηθεί δεξίωση στα βασιλικά ανάκτορα στη Μαδρίτη και θα ακολουθήσει συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας στο παλάτι El Pardo, λίγο έξω από την πρωτεύουσα.

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη OnTime στις 31/10

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!