Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βασιλιάς Κάρολος: Έκανε έξωση στο δεξί χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ – Τι φοβάται και γιατί ζηλεύει την 65χρονη Άντζελα Κέλι

Έξωση στο δεξί χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ έκανε ο βασιλιάς Κάρολος μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας. Φρόντισε βέβαια να της παραχωρήσει ένα νέο σπίτι, κι αυτό όμως με ανταλλάγματα. Η 65χρονη Άντζελα Κέλι εργάστηκε για τη βασίλισσα Ελισάβετ και περισσότερα από 25 χρόνια και οι δύο γυναίκες ήταν τόσο δεμένες που φορούσε ακόμη και τα καινούρια παπούτσια της μονάρχου για να ανοίξουν, της έφτιαχνε τα μαλλιά της και της έκανε μασάζ στα πόδια της. 

Σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες της, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε δημιουργήσει τον τίτλο «Προσωπική βοηθός, σύμβουλος και επιμελήτρια της Αυτού Μεγαλειότητάς της» για την πρώην βασιλική κομμώτρια και μοδίστρα και της έδωσε μάλιστα την -άνευ προηγουμένου- άδεια να γράψει μια σειρά βιβλίων για τη σχέση τους.

Η ζήλια του παλατιού για τη σχέση της Άντζελα Κέλι με τη βασίλισσα

Όμως, πολλοί στον βασιλικό οίκο ήταν καχύποπτοι –και πιθανώς ζηλιάρηδες– για την επιρροή της Άντζελα Κέλι στη βασίλισσα Ελισάβετ. Σύμφωνα με την Daily Mail μάλιστα, ήταν τέτοιος ο φόβος του παλατιού που λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο της εκλιπούσας βασίλισσας τον Σεπτέμβριο, οι κλειδαριές στα διαμερίσματά της άλλαξαν, ώστε να μην έχει πρόσβαση η 65χρονη Άντζελα Κέλι. 

Η έξωση, το νέο σπίτι και τα ανταλλάγματα

Και τώρα, μετά από εντολή του βασιλιά Καρόλου, το πρώην δεξί χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ αναγκάζεται να εγκαταλείψει το παραποτάμιο σπίτι που της είχε παραχωρήσει η μονάρχης, για να μετακομίσει στην περιοχή Peak District, όπου ο νέος πλέον βασιλιάς της χάρισε ένα νέο σπίτι, θέλοντας να κρατήσει κάποιες ισορροπίες και να μην φανεί σκληρός.

Πιστεύεται μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, πως ο βασιλιάς Κάρολος αγόρασε το συγκεκριμένο ακίνητο στο οποίο μετακομίζει η Άντζελα Κέλι με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να ζήσει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής της, προτού το ακίνητο επιστρέψει και πάλι στην κατοχή του Στέμματος.

Παράλληλα, σε αντάλλαγμα με το νέο σπίτι, ο βασιλιάς Κάρολος εξασφάλισε πως η Κέλι δε θα μπορέσει να συζητήσει τη φιλία της με την βασίλισσα Ελισάβετ, αν και πιστεύεται πως πριν πεθάνει της έδωσε την άδεια για ένα ακόμη βιβλίο, το οποίο ήλπιζε ότι θα χρησίμευε ως «σύνταξη» για τα χρόνια της πιστής υπηρεσίας της.

Αποχώρηση με «καρφιά» 

Πάντως, ενώ πλέον η Άντζελα Κέλι θα είναι πιο κοντά στην οικογένειά της στο νέο της σπίτι, δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκε και τόσο με την ιδέα της απομάκρυνσής της από την μέχρι πρότινος κατοικία της. 

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο του κήπου της, λέγοντας στους φίλους της: «Ετοιμάζομαι να πω αντίο. Μετακομίζω επιτέλους στο νέο μου σπίτι, το οποίο θα μπορώ επιτέλους να αποκαλώ Σπίτι μου».

Σε απάντηση ενός φίλου, έγραψε: «Μετακομίζω στην περιοχή Peak District λίγο πιο μακριά από το Σέφιλντ, ώστε να μην απέχω πολύ από την οικογένειά μου. Το τηλέφωνο της δουλειάς μου έχει αποσυνδεθεί, αλλά ελπίζω να έχεις αυτό. Ανυπομονώ για τις νέες μου περιπέτειες».

Στα stories της πάντως, πέταξε και ένα «καρφί». «Είμαι πολύ μεγάλη για να ανησυχώ για το ποιος με συμπαθεί και ποιος με αντιπαθεί. Έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω» έγραψε. 

Όσο για την έξωση που της έκανε ο βασιλιάς Κάρολος, μια πηγή προσκείμενη στο παλάτι απάντησε: «Η αφήγηση ότι ο βασιλιάς είναι άκαρδος απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η Μεγαλειότητά του δεν ήθελε ποτέ να δει κανέναν άστεγο, ιδίως κάποιος που ήταν τόσο πιστός».

Από απλή οικονόμος σε δεξί χέρι της βασίλισσας

Η Κέλι γνώρισε την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ όταν εργαζόταν ως οικονόμος του Βρετανού πρέσβη στη Γερμανία. Της άρεσε αυτή η ζωή και δέχτηκε την πρόταση να εργαστεί για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Και κάπως έτσι, από κομμώτρια έγινε γρήγορα ένα από τα πιο ισχυρά άτομα του βασιλικού οίκου και δεξί χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία στηριζόταν επάνω της και άκουγε με προσοχή τις συμβουλές της.

Πολλοί ήταν επίσης οι βασιλικοί εμπειρογνώμονες που επαίνεσαν την Κέλι για την αναμόρφωση της εικόνας της βασίλισσας με ρούχα σε εντυπωσιακά χρώματα και ταιριαστά καπέλα. Όσο όμως η υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας κλονιζόταν, η Κέλι έγινε περισσότερο προσωπική βοηθός της. Μάλιστα, η μονάρχης είχε πει κάποτε: «Θα μπορούσαμε να είμαστε αδερφές», ενώ στην κηδεία της, έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram: «Μια πολύ λυπητερή μέρα για μένα. Είπα αντίο στην καλύτερή μου φίλη».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!