Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μαρί Σαντάλ – Λετίθια της Ισπανία: Ο πραγματικός λόγος της κόντρας τους

Ο ισπανικός τύπος είναι γεμάτος με φωτογραφίες της Λετίθια και της Μαρί Σαντάλ που είναι πιασμένες χέρι χέρι. Ωστόσο, οι πανηγυρικοί τίτλοι του τύπου της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου δίνουν τον τόνο της συμφιλίωσης των δύο γυναικών.

Στην πραγματικότητα, όμως, φαίνεται πως ανάμεσα στις δύο υπάρχει μια προσωρινή ανακωχή λόγω του πένθους για τον θάνατο της τέως βασιλιά, το οποίο διαπερνά και τις δύο οικογένειες, και τους Γλύξμπουργκ και τους Βουρβώνους καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν ο αγαπημένος αδερφός της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Ο ισπανικός μάλιστα τύπος γράφει πως η Μαρί Σαντάλ ζήτησε συγγνώμη από την Λετίθια για τα σχόλια της στα σόσιαλ μίντια στο παρελθόν, κάτι όμως, το οποίο για όσους γνωρίζουν την προσωπικότητα και την μενταλιτέ και των δύο γυναικών είναι σχεδόν αδύνατον να έχει συμβεί.

Η αφορμή του καυγά

Οι κακές σχέσεις ανάμεσα στις δύο γυναίκες έχουν ξεκινήσει από πολύ παλιά, πολύ πριν γίνουν γνωστές με το περίφημο επεισόδιο μεταξύ Λετίθιας και Σοφίας.

Το 2018, στην Πασχαλινή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό Πάλμα ντε Μαγιόρκα, η Λετίθια και η μητέρα του συζύγου της Φελίπε, βασίλισσα Σοφία, λογομάχησαν μπροστά στις κάμερες. Αυτές οι εικόνες έκαναν τότε τον γύρο του κόσμου.

Η τότε βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, ήθελε να φωτογραφηθεί με τις εγγονές της, την πριγκίπισσα Λεονόρ, και την πριγκίπισσα Σοφία. Μπήκε στην μέση όμως η Λετίθια, και με άγαρμπο τρόπο προσπάθησε να απομακρύνει τις κόρες της από την πεθερά της.

Η παρέμβαση του Φελίπε μπορεί να έσωσε την κατάσταση από τα χειρότερα, όμως όλο το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες της τηλεόρασης και έγινε viral παγκοσμίως, οδηγώντας τη δημοτικότητα της Λετίθια στο ναδίρ.

To σχόλιο της Μαρί Σαντάλ

Τότε, η Μαρί Σαντάλ έσπευσε να σχολιάσει στο Twitter: «Καμία γιαγιά δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση! Η Λετίθια αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο», με αποτέλεσμα η ανάρτησή της να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα ξένα ταμπλόιντ. Επιπλέον, τα σχόλια της Μαρί Σαντάλ φέρεται να είχαν προκαλέσει παγωμάρα ανάμεσα στις σχέσεις της ισπανικής βασιλικής οικογένειας με αυτήν του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όμως η κόντρα της Μαρί Σαντάλ και της Λετίθια ξεκινάει πολύ πιο πριν και έχει βαθύτερα αίτια. Απλά το επεισόδιο με την Σοφία και τις εγγονές της, ήταν η αφορμή για να γίνει δημόσια γνωστή.

Λετίθια και Μαρί Σαντάλ είναι και οι δύο πολύ δυναμικές γυναίκες, που όμως προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και έχουν τελείως διαφορετική οπτική των πραγμάτων.

Υποχωρήσεις και συμβιβασμοί

Αυτό που «τρελαίνει» την Λετίθια είναι το γεγονός ότι το παρελθόν της Μαρί Σαντάλ, η οικογένεια της, και ο κύκλος γνωριμιών της, λειτουργούν υπέρ της και ανοίγουν δρόμους και πόρτες, ενώ το δικό της παρελθόν της προκαλεί συνεχώς ανυπέρβλητα εμπόδια και την αναγκάζει συνεχώς να κάνει νέες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Και το γεγονός ότι, ενώ είναι βασίλισσα ενός υπαρκτού βασιλείου, οι επιταγές του αυστηρού πρωτοκόλλου δεν επιτρέπουν στην ίδια να εκφράσει τον δυναμικό και εκρηκτικό χαρακτήρα της.

Από την άλλη πλευρά, αν είναι ένα και μοναδικό πράγμα για το όποιο η Μαρί Σαντάλ ζηλεύει την Λετίθια, είναι αυτό που η ίδια δεν έχει: ένα πραγματικό βασίλειο… Κυκλοφορεί στα σαλόνια του διεθνούς τζετ σετ με τον τίτλο τη πριγκίπισσας και τώρα πια της βασίλισσας, αλλά με μια μικρή υποσημείωση: βασίλισσα ενός έκπτωτου οίκου.

Ακόμα και το βιβλίο των εκδόσεων Φερενίκη, που αποτελεί μια μικρή βιογραφία της, έχει ένα τίτλο που πρέπει να κάνει την Μαρί Σαντάλ να βγάζει καπνούς: «Παρ’ ολίγον βασίλισσα».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!