Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Τατόι
Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος θα ταφεί στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του, όπως ήταν άλλωστε η τελευταία επιθυμία του. Νωρίτερα προηήθηκε το τρισάγιο στο κοιμητήριο του Ναού της Αναστάσεως στα πρώην βασιλικά κτήματα Τατοΐου.
Μετά την κηδεία, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου παραθέτει γεύμα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια.
Στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, άλλωστε, φιλοξενήθηκαν τα περισσότερα μέλη των βασιλικών οικογενειών που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά.
Οι προσκεκλημένοι στο γεύμα ξεκίνησαν από το Τατόι με κατεύθυνση τη Μεγάλη Βρετάννια λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα.
Νωρίτερα, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Ετάφη, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, δίπλα στους προγόνους του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταφή του έγινε ιδιωτικά, χωρίς την παρουσία καμερών, έπειτα από απόφαση της οικογένειας.
Οι κεντρικές πύλες άνοιξαν στις 14:00, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι. Η ταφή του θα γίνει δίπλα στους προγόνους του, τον τέως βασιλιά Παύλο και τη μητέρα του, Φρειδερίκη.
Η αυτοκινητοπομπή διήρκεσε 30 λεπτά από τη Μητρόπολη έως το Τατόι. Τα βανάκια και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τους 187 επίσημους προσκεκλημένους της κηδείας σταμάτησαν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ που έχει στηθεί εδώ και λίγες ώρες στο Τατόι, ώστε να ακολουθήσουν μια μικρή διαδρομή μέχρι την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Η οικογένεια και οι προσκεκλημένοι διήνυσαν μία απόσταση περίπου 100-200 μέτρων μέχρι το σημείο της ταφής. Ειδικότερα, η πομπή ακολούθησε τη διαδρομή από την είσοδο του λόφου μέχρι τους βασιλικούς τάφους, όπου είναι και το μαυσωλείο και η εκκλησία.
Η συγκίνηση του Νικόλαου
Σπαρακτική ήταν η στιγμή που οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Παύλος, ο Φίλιππος και ο Νικόλαος, σήκωσαν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους. Η συγκίνηση του Νικόλαου ήταν εμφανέστατη.
Όταν τοποθετήθηκε το φέρετρο μέσα στον ναό του κοιμητηρίου της Αναστάσεως στο Τατόι για το τρισάγιο, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κάλυψε το φέρετρο με τον θυρεό της και άφησαν ξανά επάνω τα παράσημά του και το στεφάνι-αφιέρωμα της συζύγου του, Άννας-Μαρίας.