Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Πριγκίπισσα του Σάρλοτ αναβαθμίζεται – Δεν αποκλείεται να γίνει και βασίλισσα

Ο Βασιλιάς Κάρολος θέλει να  αναβαθμίσει την πριγκίπισσα του Σάρλοτ, καθώς δεν ήθελε να την παραγκωνίσει όπως συνέβη και στην Αδερφή του Άννα.

Συγκεκριμένα, ο μονάρχης ετοιμάζεται να δώσει στο μεσαίο παιδί του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, το οποίο είναι τρίτο στη σειρά για τον θρόνο, τον τίτλο της δούκισσας του Εδιμβούργου – έναν τίτλο που κατείχε η ίδια η βασίλισσα πριν ανέβει στο θρόνο το 1952.

«Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά ο βασιλιάς πιστεύει ότι ο τίτλος πρέπει να πάει στην πριγκίπισσα Σάρλοτ», σημείωσε η πηγή.

«Θα ήταν μια αναφορά στη βασίλισσα –η οποία, φυσικά, είχε τον τίτλο της δούκισσας του Εδιμβούργου– και ένας τρόπος για τον Κάρολο να τιμήσει τη γραμμή της διαδοχής» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η αποκάλυψη έρχεται μετά από μήνες εικασιών αναφορικά με τον λόγο που ο βασιλιάς Κάρολος δεν έδωσε τον συγκεκριμένο τίτλο στον μικρότερο αδερφό του, ο οποίος αναμενόταν να κληρονομήσει τον τίτλο του πατέρα τους.

Η Σάρλοτ έγραψε ιστορία την ημέρα που γεννήθηκε

Ως δεύτερο παιδί του πρίγκιπα της Ουαλίας, η Σάρλοτ είναι τρίτη στη σειρά για τον θρόνο, μετά τον πατέρα της, πρίγκιπα Γουίλιαμ, και τον αδερφό της, πρίγκιπα Τζορτζ.

Όταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, η βασίλισσα άλλαξε τους κανόνες της διαδοχής (που ανέφεραν ότι τα κορίτσια χάνουν τη σειρά τους όταν γεννιούνται αγόρια στην ίδια οικογένεια), δίνοντας τα ίδια δικαιώματα σε όλους.

Επομένως, η Σάρλοτ ήταν το πρώτο κορίτσι που γεννήθηκε στη βασιλική οικογένεια με ίδια δικαιώματα με τα αρσενικά παιδιά και για αυτό τον λόγο δεν επηρεάστηκε από τη γέννηση του μικρότερου αδελφού της, πρίγκιπα Λούις, που γεννήθηκε το 2018.

Η θέση της Σάρλοτ ως δεύτερου παιδιού του διαδόχου του θρόνου είναι παρόμοια με εκείνη της πριγκίπισσας Άννας, της βασιλικής πριγκίπισσας, που ήταν το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα Φιλίππου και της τότε πριγκίπισσας Ελισάβετ.

Αλλά σε αντίθεση με την Άννα, η Σάρλοτ δεν θα παραιτηθεί από τη σειρά της διαδοχής έως ότου ο μεγαλύτερος αδερφός της Τζορτζ αποκτήσει παιδιά. Όταν ο Γουίλιαμ γίνει βασιλιάς, ο Τζορτζ θα γίνει δούκας της Κορνουάλης και στη συνέχεια πρίγκιπας της Ουαλίας – αλλά όχι δούκας του Εδιμβούργου.

«Έτσι είναι συνταγματικά σημαντικό να δοθεί στη Σάρλοτ ένας τέτοιος αντίστοιχος τίτλος, γιατί δεν είναι απίθανο να ανέβει στον θρόνο, εάν, για παράδειγμα, ο πρίγκιπας Τζορτζ δεν αποκτήσει παιδιά», σημείωσε η πηγή.

Ο σημαντικός τίτλος του δούκα και της δούκισσας του Εδιμβούργου

Ο τίτλος του δούκα του Εδιμβούργου έχει απονεμηθεί τρεις φορές στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας. Δημιουργήθηκε το 1726 από τον Γεώργιο Α’ για τον εγγονό του πρίγκιπα Φρειδερίκο, που ήταν στην άμεση γραμμή διαδοχής και αργότερα έγινε πρίγκιπας της Ουαλίας.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, η βασίλισσα Βικτώρια ξαναδημιούργησε τον τίτλο το 1866 για τον δεύτερο γιο της, τον πρίγκιπα Άλφρεντ. Στη συνέχεια, ο Γεώργιος VI απένειμε τον τίτλο στον πρίγκιπα Φίλιππο, όταν παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Ελισάβετ, το 1947. Το ζευγάρι έγινε δούκας και δούκισσα του Εδιμβούργου.

Για πολλά χρόνια όλοι θεωρούσαν ότι ο αδερφός του βασιλιά Καρόλου πρίγκιπας Εδουάρδος, ο τρίτος γιος της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου, θα λάμβανε τον τίτλο μετά τον θάνατο του πατέρα τους.

Σε αντίθεση με τα αδέρφια του, που έγιναν δούκες μετά τον γάμο, ο Έντουαρντ έγινε κόμης του Γουέσεξ και η σύζυγός του, Σόφι, έγινε κόμισσα. Έγινε επίσης κόμης του Φόρφαρ το 2019 στα 55α γενέθλιά του.

Εντός της οικογένειας, ωστόσο, ήταν δεδομένο ότι ο Εδουάρδος θα γινόταν δούκας του Εδιμβούργου μετά τον θάνατο των γονιών του – και μάλιστα σημειώθηκε στη βιογραφία του πρίγκιπα Εδουάρδου στον επίσημο βασιλικό ιστότοπο.

Όπως είναι φυσικό, οι συζητήσεις στο παλάτι είναι πυρετώδεις αναφορικά με το ποιος τίτλος θα απονεμηθεί στον Εδουάρδο επί βασιλείας του Κάρολου. Ενώ οι Wessexes λέγεται ότι αντιμετωπίζουν «χαλαρά» το θέμα των τίτλων, αναμφίβολα θα είναι ένα πλήγμα για αυτούς.

Ως γνωστόν, ο Κάρολος θέλει να επικεντρωθεί στη γραμμή διαδοχής, δεδομένου ότι σχεδιάζει ένα στενό, εκσυγχρονισμένο σχήμα μοναρχίας.

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι ο βασιλιάς έχει στόχο του να προωθήσει εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη διαδοχή του θρόνου και όχι εκείνων που βρίσκονται στα άκρα.

Εκπρόσωπος του παλατιού του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!