Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Βασιλικό ζεύγος της Νορβηγίας: Aπίστευτες σπόντες για την κόρη τους και τον σαμάνο σύντροφό της

Η 85χρονη βασίλισσα και ο σύζυγός της, βασιλιάς Χάραλντ, θέλησαν να μιλήσουν στον Τύπο μετά την ανακοίνωση της κόρης τους πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ να αποχωρήσει από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, η βασίλισσα Σόνια δήλωσε ότι οι Αμερικανοί – χώρα καταγωγής του νέου της γαμπρού- αδυνατούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της σημασίας της μοναρχίας πριν από το γάμο της 51χρονης κόρης της με τον σαμάνο Ντούρεκ, πριν προσθέσει βέβαια, πως είναι ένας «σπουδαίος τύπος».

Η σπόντα της βασίλισσας Σόνιας της Νορβηγίας για τον νέο της γαμπρό

«Οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα τι είναι ένα βασίλειο. Οπότε δεν είναι περίεργο που δεν καταλαβαίνει» είπε η βασίλισσα Σόνια, σύμφωνα με το περιοδικό «Hello». «Οι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν τον αντίκτυπο που έχει αυτό εδώ. Δεν το καταλαβαίνουν. Νόμιζε ότι μπορούσε να κάνει ό,τι ήθελε χωρίς να μας εκθέσει καθόλου» συνέχισε, πριν προσθέσει πως η απομάκρυνση της πριγκίπισσας Μάρθα Λουίζ από την βασιλική ζωή εξυπηρετεί το συμφέρον όλων.

«Ακόμη κι αν διαφωνούμε σε κάποια πράγματα, είμαστε ευτυχισμένοι σαν οικογένεια» δήλωσε η βασίλισσα Σόνια. «Έχω την αίσθηση ότι τα μέλη της οικογένειας έχουν έρθει πλέον πιο κοντά τώρα, με έναν νέο, ωραίο τρόπο» συνέχισε, προσθέτοντας πως ο Ντούρεκ, ένας πνευματικός οδηγός και θεραπευτής με έδρα το Λος Άντζελες, είναι «υπέροχος τύπος» και «πολύ διασκεδαστικός».

Με παρόμοια συναισθήματα, ο βασιλιάς Χάραλντ, δήλωσε ότι, «λυπάται που η πριγκίπισσα δεν θα εκπροσωπεί πλέον τον βασιλικό οίκο» και πως «συμφωνούμε ότι διαφωνούμε», σύμφωνα με το Associated Press. «Εξετάσαμε αυτή τη διαδικασία από όλες τις πλευρές» τόνισε η βασίλισσα Σόνια. «Η απόφαση αυτή ήταν ομόφωνη».

Γιατί παραιτήθηκε η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ

Την Τρίτη, ο βασιλικός οίκος της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ παραιτήθηκε από τις βασιλικές της ευθύνες. Η απόφαση αυτή ελήφθη ώστε η πριγκίπισσα (θα διατηρήσει τον τίτλο της), να μπορεί να ασχολείται πιο ελεύθερα με άλλα ενδιαφέροντα χωρίς τους περιορισμούς που συνεπάγεται η σύνδεσή της με το στέμμα.

«Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ επιθυμεί να διαχωρίσει με μεγαλύτερη σαφήνεια τις δικές της δραστηριότητες από τη σχέση της με τον βασιλικό οίκο της Νορβηγίας. Ως εκ τούτου, η πριγκίπισσα αποφάσισε, σε συνεννόηση με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά και άλλα στενά μέλη της οικογένειας, ότι δε θα εκτελεί επίσημα καθήκοντα για τον βασιλικό οίκο προς το παρόν» ανέφερε το παλάτι σε ανακοίνωσή του.

«Η πριγκίπισσα είναι προστάτιδα διαφόρων οργανισμών και σήμερα τους ενημέρωσε ότι παραιτείται από τον προστάτη ρόλο της, ο οποίος παρείχε το πλαίσιο για τα επίσημα καθήκοντά της. Η Πριγκίπισσα προβαίνει σε αυτό το βήμα για να δημιουργήσει μια σαφέστερη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων και του ρόλου της ως μέλος της Βασιλικής Οικογένειας. Οι οργανισμοί που προηγουμένως τελούσαν υπό την αιγίδα της θα προσφερθούν υπό την αιγίδα άλλων μελών της Βασιλικής Οικογένειας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ δε θα χρησιμοποιεί τον τίτλο της πριγκίπισσας ούτε θα αναφέρεται σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή για άλλους εμπορικούς σκοπούς. Εξαίρεση έχει γίνει για το λογότυπό της @PrincessMarthaLouise στο Instagram, καθώς ο πατέρας της, ο βασιλιάς, της επιτρέπει να διατηρήσει τον τίτλο της πριγκίπισσας.

 

 

«Ο βασιλιάς και η βασίλισσα επιθυμούν να ευχαριστήσουν την πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει υπό την επίσημη ιδιότητά της επί πολλές δεκαετίες. Εκτέλεσε τα καθήκοντά της με ζεστασιά, φροντίδα και βαθιά αφοσίωση» αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Η σχέση του ζευγαριού με την βασιλική οικογένεια

Δίνοντας μια γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι, πηγές του παλατιού της Νορβηγίας επιβεβαίωσαν ότι ο Ντούρεκ θα γίνει μέλος της νορβηγικής βασιλικής οικογένειας όταν παντρευτεί τη Μάρθα Λουίζ.

«Αλλά σύμφωνα με την παράδοση δεν θα έχει τίτλο ούτε θα εκπροσωπεί τον βασιλικό οίκο της Νορβηγίας», διευκρίνισε το παλάτι. «Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ και ο Ντούρεκ Βέρετ θα παρευρίσκονται σε συγκεντρώσεις που σχετίζονται με την οικογένεια, όπως οι εορτασμοί γενεθλίων, καθώς και σε ορισμένες μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που η βασιλική οικογένεια παραδοσιακά παρακολουθεί μαζί».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!