Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας έρχεται στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν στη χώρα μας ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του βασίλισσα Μαξίμα, από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα συνοδεύονται από τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών Wopke Hoekstra, τον υπουργό Μετανάστευσης Eric van der Burg και τον υφυπουργό Υγείας, Πρόνοιας και Αθλητισμού Maarten van Ooijen. Η επίσκεψη ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τα τέλη του 2021 και στη συνέχεια για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, αλλά αναβλήθηκαν και οι δύο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η κρατική επίσκεψη επιβεβαιώνει τις καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ολλανδίας. Οι δύο χώρες συνδέονται στενά για πάνω από 40 χρόνια στο πλαίσιο της ΕΕ και για 70 χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Η Ολλανδία και η Ελλάδα συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι η Ευρώπη παραμένει ανοικτή, καινοτόμος, ασφαλής και σταθερή. Η κρατική επίσκεψη θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η συνεργασία στην καινοτομία, η βιωσιμότητα, η μετανάστευση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και η σχέση των χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της επίσημης επίσκεψης το πρωί της Δευτέρας, ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος. Στη συνέχεια θα τους υποδεχθεί η Πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα παραμείνουν στην Αθήνα για δύο μέρες και πρωί της Τετάρτης θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη.

Ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μαξίμα δεν επισκέπτονται πρώτη φορά την Ελλάδα, καθώς τα 13 τελευταία χρόνια φροντίζουν να περνούν στο Πόρτο Χέλι, όπου διατηρούν και έπαυλη, τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ήταν τον Αύγουστο του 2009 όταν έγινε ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας στην ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών και το βασιλικό ζεύγος επισκεπτόταν την Ελλάδα. Ο βασιλιάς Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η σύζυγός του Μαξίμα ήταν μεταξύ των καλεσμένων. Εντυπωσιάστηκαν από τις παραλίες με τα διάφανα νερά και δεν άργησαν να εκφράσουν την επιθυμία τους να γειτονεύσουν με τους Γλίξμπουργκ. Εξάλλου, όπως ακριβώς και ο Κωνσταντίνος, έτσι και ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος είναι λάτρης της ιστιοπλοΐας.

Η διαδικασία ανεύρεσης σπιτιού δεν άργησε. Η ολλανδική βασιλική οικογένεια αγόρασε την έπαυλη του Γερμανού φωτογράφου Μάνφρεντ Ρίκερ και έκτοτε δεν υπάρχει καλοκαίρι που η Ελλάδα να μην είναι το κυρίως πιάτο στο μενού των διακοπών της. Η έπαυλη, που πωλήθηκε αντί 4,5 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε έκταση 4 στρεμμάτων στην περιοχή Ντορούφι.

 

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της On time στις 26 Οκτωβρίου 2022

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!