Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η Νανά Σκιαδά βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της

Η σπουδαία ηθοποιός και λαμπερή αριστοκράτισσα του σινεμά, που «έφυγε» πολύ νέα από έμφραγμα

 

Νεκρή στο κρεβάτι της γνωστή ηθοποιός

Με έντονη εκφορά του λόγου και ακαταμάχητο στιλ, η Νανά Σκιαδά ήταν μια ταλαντούχα ηθοποιός, που έγινε ευρέως γνωστή από τους δεύτερους αλλά ιδιαίτερα χαρισματικούς ρόλους της στον ελληνικό κινηματογράφο.

Είτε ως θεσπέσια δεσποινίς Αμαλία στο φιλμ «Ένα έξυπνο, έξυπνο μούτρο», είτε ακόμα ως μαντάμ στους «Εχθρούς» και «καθηγήτρια» του κουμκάν στο «Τζένη Τζένη», η σπουδαία ηθοποιός Νανά Σκιαδά είχε τον τρόπο να μεταμορφώνεται με μαεστρία σε κάθε ρόλο της. Γεννήθηκε το 1919 στην Αθήνα από γονείς ηθοποιούς των μπουλουκιών. Η υποκριτική ήταν ήδη μέσα στο σπίτι της και η απόφασή της να γίνει ηθοποιός δεν ήταν δύσκολη. Έτσι, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και κυνήγησε το όνειρό της.

“Καθηγήτρια”

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το πραγματοποίησε το 1957. Αυτό έγινε μέσα από την ταινία του Σακελλάριου «Ο Φανούρης και το σόι του». Η σπουδαία ηθοποιός συνεργάστηκε με τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Λαυρέντη Διανέλλο, την Τζένη Καρέζη, τον Βασίλη Αυλωνίτη, αλλά και πολλούς άλλους σημαντικούς ηθοποιούς της εποχής της. Στην ταινία «Τζένη Τζένη» ενσάρκωσε την κυρία Καρίπη. Ήταν μια κομπιναδόρισσα, «καθηγήτρια» στο κουμκάν, η οποία ήθελε να τυλίξει τον Μαντά για την κόρη της. Αντιθέτως, στις «Θαλασσιές τις χάντρες» έπαιξε το ρόλο της αριστοκράτισσας.

Το 1965 συμμετείχε στις ταινίες «Ένα έξυπνο, έξυπνο μούτρο», «Τεντιμπόη, αγάπη μου» και «Οι Εχθροί». Το 1966, δηλαδή την επόμενη χρονιά, έπαιξε στην ταινία «Ξυπόλυτος πρίγκιψ». Η Νανά Σκιαδά ως ηθοποιός είχε μια αξιοζήλευτη καριέρα, καθώς συμμετείχε και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, από κοινού με τον Νίκο Σταυρίδη, αλλά και τον Τάκη Μηλιάδη είχαν δημιουργήσει το θίασο «Ελληνική Μουσική Κωμωδία».

Η Νανά Σκιαδά στην ταινία «Ένα Έξυπνο Έξυπνο Μούτρο» (1965) με τον Νίκο Ρίζο και τον Βασίλη Αυλωνίτη.

Η σπουδαία ηθοποιός παντρεύτηκε τρεις φορές, με τελευταίο της σύζυγο το γνωστό ηθοποιό Χρήστο Πάρλα, μαζί με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη.

Δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή αρκετά νέα, σε ηλικία μόλις 55 χρόνων. Ο θάνατός της σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1974. Βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της, στις 6.30 το απόγευμα, στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη, από κάποια συνάδελφό της που πήγε να την πάρει για την πρόβα.

Η σπουδαία ηθοποιός επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση ο «Φιάκας» της Πειραματικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα, η αιτία του θανάτου της ήταν θρόμβωση στεφανιαίας αρτηρίας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!