Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Απίστευτο: Όταν ο Νίκος Σταυρίδης είδε σε όραμα τη νεκρή σύζυγό του!

Ο σπουδαίος κωμικός και ο εφιάλτης που έζησε

Υπήρξε σπουδαίος κωμικός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε το 1910 στο Βαθύ της Σάμου και από μικρός έδειξε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του… Ωστόσο, έζησε πολλές τραγικές στιγμές, ενώ έφτασε και πολύ κοντά στην αυτοκτονία!

Η ημέρα που άλλαξε για πάντα τον Νίκο Σταυρίδη ξημέρωσε λίγο μετά το γάμο του με την 27χρονη Ντόρα Καριώτου. Οι δυο τους πληροφορήθηκαν από τους γιατρούς ότι η Ντόρα είχε όγκο στον εγκέφαλο. Παρότι το πάλεψαν και οι δύο με όλες τους τις δυνάμεις, η κοπέλα «έφυγε» τελικά έπειτα από σκληρή μάχη. Ο Νίκος Σταυρίδης προσπάθησε να το ξεπεράσει, αλλά του ήταν αδύνατον. Όπως είχε αποκαλύψει, μάλιστα, στην πρώτη του παράσταση μετά το θάνατο της συζύγου του, την είδε στη σκηνή κι έχασε τα λόγια του: «Πέθανε στην Αγγλία, μετά από μια εγχείρηση όγκου στο κεφάλι. Εγώ γύρισα στη Θεσσαλονίκη σωστό ράκος. Έπαιζα τότε στο θέατρο “Μετροπόλιταν”. Βγήκα στη σκηνή, ενώ το θέατρο ήταν κατάμεστο. Το γεγονός του θανάτου της γυναίκας μου είχε μαθευτεί. Ξαφνικά την είδα σαν όραμα μπροστά μου. Έχασα τα λόγια μου. Στην πλατεία φάνηκαν τα πρώτα μαντίλια που σφούγγιζαν κλαμένα μάτια. Έπαιζα κωμωδία και, αντί να γελάει ο κόσμος, έκλαιγε, και μάλιστα με λυγμούς. Πλησίαζε στο τέλος το νούμερό μου, όταν άρχισε να φτάνει στην πλατεία ένα βουητό “Φτάνει, φτάνει, φτάνει”. Και μετά ένα ξέφρενο χειροκρότημα».

Ο Σταυρίδης παντρεύτηκε άλλες δύο φορές και απέκτησε μία κόρη, τη Δανάη, την οποία λάτρευε. Γηροκομήθηκε τελικά από τη Μαρίνα Παυλίδη, κόρη της τελευταίας του συντρόφου, στο σπίτι του στην Κάτω Κηφισιά, έχοντας ως εγγονάκια του τα δύο παιδιά της Μαρίνας.
Από τα πρώτα του βήματα, ήταν μαθημένος στις δυσκολίες.

Πρώτη του παράσταση η «Λοβιτούρα». Υποδυόταν ένα λούστρο που γυάλιζε τα παπούτσια του Βασίλη Αυλωνίτη. Όταν πια έφτασε η στιγμή για τον πρώτο βασικό ρόλο του, ήταν το τελειωτικό χτύπημα για την ψυχολογία του. Έπαιξε ως πρωταγωνιστής πλάι στην Κούλα Γκιουζέπε στο θέατρο «Εντέν», η παράσταση όμως εξελίχθηκε σε μεγάλη εισπρακτική αποτυχία. Έπειτα από αυτό ο Σταυρίδης ήταν ψυχολογικά ράκος και ένα βράδυ η κατάθλιψη, σε συνδυασμό με το αλκοόλ, τον έβγαλαν έως την Ακρόπολη, με σκοπό να αυτοκτονήσει! Για καλή τύχη του, ωστόσο, πήρε και ένα μπουκάλι ούζο μαζί του. Μέχρι να ανέβει πάνω, είχε γίνει σκνίπα στο μεθύσι. Ο Σταυρίδης ξέχασε για ποιο λόγο είχε ανέβει στην Ακρόπολη και επέστρεψε στο σπίτι του… άπρακτος!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!