Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τι ετοιμάζουν Μπέζος και Λαζόπουλος

Έρχονται τα Χριστούγεννα με το θρυλικό έργο «Ένας ήρωας με παντούφλες»

Ο Γιάννης Μπέζος σε ρόλο σκηνοθέτη και ο Λάκης Λαζόπουλος πρωταγωνιστής στη θρυλική ελληνική κωμωδία «Ένας ήρωας με παντούφλες». Στη σκηνή του Θεάτρου Βέμπο θα ανέβει ο Λάκης Λαζόπουλος, για να ερμηνεύσει, για πρώτη φορά στο θέατρο, και υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιάννη Μπέζου έναν ρόλο από κλασική κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου. Το θρυλικό «ήρωα με τις παντούφλες», τον οποίο ενσάρκωσε μοναδικά στη μεγάλη οθόνη ο Βασίλης Λογοθετίδης, αφήνοντας ως παρακαταθήκη μια ιστορική ερμηνεία.

Η μοναδική κωμωδία, έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, αναμένεται να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Βέμπο, λίγο πριν από τα φετινά Χριστούγεννα.

Να σημειώσουμε ότι το «Ένας ήρωας με παντούφλες» γράφτηκε από τους Αλέκο Σακελλάριο και Χρήστο Γιαννακόπουλο το 1947, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

 

Ο αξέχαστος Βασίλης Λογοθετίδης στην ταινία.

 

Γιάννης Μπέζος και Λάκης Λαζόπουλος σε μια συνάντηση-έκπληξη, όπου τον εμβληματικό ρόλο του απόστρατου στρατηγού Λάμπρου Δεκαβάλα, μέσα από τον οποίο ο Βασίλης Λογοθετίδης έδεσε τις βάσεις της ελληνικής κωμωδίας, αναλαμβάνει να ερμηνεύσει ο Λάκης Λαζόπουλος υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπέζου ο οποίος θα επικεντρωθεί στην ανάδειξη της διαχρονικότητας του έργου.

Η υπόθεση του έργου

Ο απόστρατος στρατηγός Λάμπρος Δεκαβάλλας (Βασίλης Λογοθετίδης), που ζει φτωχικά πλην όμως έντιμα με τη γυναίκα του Ειρήνη (Νίτσα Τσαγανέα) και την κόρη του Πόπη (Ίλυα Λιβυκού), δέχεται την επίσκεψη του μέλλοντα γαμπρού του, ο οποίος του ανακοινώνει ότι σκοπεύει να ξενιτευτεί στην Αυστραλία, για να βγάλει λεφτά και να παντρευτεί την Πόπη. Την ίδια μέρα, ο Δεκαβάλλας δέχεται και την επίσκεψη του εξαδέλφου του Απόστολου, ο οποίος τον πληροφορεί ότι η πατρίδα, για να τον τιμήσει, αποφάσισε να αναγείρει τον ανδριάντα του, στη μικρή πλατεία μπροστά στο σπίτι του. Ωστόσο, την ημέρα των αποκαλυπτηρίων, η Πόπη αντιλαμβάνεται ότι η Τζένη, η κόρη του Απόστολου, σκοπεύει να παντρευτεί τον μνηστήρα της, πνίγει όμως τα δάκρυά της για να μη στενοχωρήσει τον πατέρα της, ο οποίος πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Γρήγορα όμως, ο καλοκάγαθος στρατηγός αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση του ανδριάντα δεν ήταν παρά μια ακόμα κομπίνα για να φαγωθούν κρατικά χρήματα και διαολοστέλνει όλους τους προικοθήρες και τους απατεώνες.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!