Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μαρίνα Γιώτη: Αμερικανικός εκδοτικός οίκος φαίνεται να αντέγραψε βραβευμένο βιβλίο της “Θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργιες”

Με ένα κείμενο της στο facebook η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρίνα Γιώτη «καταγγέλλει» πως το πολύ επιτυχημένο της βιβλίο με τίτλο «Γέτι» κυκλοφορεί στην Αμερική κάπως διαφοροποιημένο όμως με την δική της ιδέα να πρωταγωνιστεί. Η Μαρίνα Γιώτη αναφέρει πως έχει ήδη ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες ενώ  ζητά την αφύπνιση του λογοτεχνικού κόσμου

Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε ιδέες από το εξωτερικό να γίνονται στην Ελλάδα. Δεν είχαμε συνηθίσει το ανάποδο. Πρωτοπορήσαμε και σ’ αυτό!

 

Εδώ το Γέτι και το Αγόρι σε βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στην Αμερική από imprint της Penguin. Έναν απο τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στον κόσμο. Γνωρίζω ότι μπορεί να υπάρχουν παρόμοιες ιδέες που να κυκλοφορήσουν εντελώς τυχαία ταυτόχρονα ή σχεδόν ταυτόχρονα από διαφορετικούς εκδοτικούς οίκους, αλλά το Γέτι κυκλοφορεί ήδη 3 χρόνια στην Ελληνική αγορά με τεράστια επιτυχία και από τις αρχές του 2021 έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά και επικοινωνηθεί σε εκδοτικούς οίκους και literary agents σε όλο τον κόσμο για να το μεταφράσουν, ενώ έχει ήδη μεταφραστεί στην Κορέα. Επίσης ο εικονογράφος του συγκεκριμένου βιβλίου είναι Ελληνικής καταγωγής.

Τυχαίο; Μπορεί.

Φυσικά, έχουμε προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αλλά δυστυχώς το συγκεκριμένο άθλημα είναι ιδιαίτερα κοστοβόρο, ειδικά στην Αμερική. Από την μία με στεναχωρεί, από την άλλη ίσως είναι καιρός οι Έλληνες δημιουργοί, εκδοτικοί και λοιποί φορείς που ασχολούνται με το βιβλίο (και όχι μόνο) να καταλάβουμε ότι οι ιδέες μας μπορούν να σταθούν στην παγκόσμια σκηνή και να αποκτήσουμε επιτέλους λίγη συλλογική εξωστρέφεια.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!