Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens υποδέχεται τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο γλύπτη Lorenzo Quinn και τα διάσημα έργα του

Αποτίοντας φόρο τιμής στην ομορφιά, την τέχνη και τις σημαντικές εμπειρίες, το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη συνεργασία του με την διεθνώς αναγνωρισμένη Artion Galleries. Από τις 6 Ιουλίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2023, σε συνεργασία με την Artion, το ξενοδοχείο θα φιλοξενήσει την έκθεση του παγκοσμίου φήμης γλύπτη Lorenzo Quinn, παρουσιάζοντας 40 εκφραστικά γλυπτά και έργα του.
Εκθέτοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Ιταλός γλύπτης είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές απεικονίσεις ανθρώπινων χεριών, εμπνευσμένες από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Michelangelo, ο Bernini και ο Rodin. Τα δημόσια έργα-μνημεία που έχει δημιουργήσει ο Quinn βρίσκονται σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας ανθρωπιά και αυθεντικά συναισθήματα στο κοινό.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η δουλειά ενός τόσο καταξιωμένου καλλιτέχνη διακοσμεί το ξενοδοχείο μας», σχολίασε ο Jann Kaiser. «Η έρευνα δείχνει ότι η έκθεση στην τέχνη βελτιώνει την κριτική σκέψη, την ενσυναίσθηση και τη γενική ευεξία, πράγμα που ταιριάζει απόλυτα με την αφοσίωσή μας να εξελίσσουμε συνεχώς την εμπειρία των επισκεπτών μας στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Η τέχνη του Lorenzo εμπνέει προβληματισμό και θαυμασμό -κάτι που ανυπομονούμε να μοιραστούμε με τους επισκέπτες μας», καταλήγει ο διευθυντής του ξενοδοχείου.
Τα γλυπτά του Lorenzo Quinn θα εκτίθενται στην πτέρυγα Nafsika του ξενοδοχείου, ενθουσιάζοντας τους επισκέπτες. Γιος του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Anthony Quinn -ο οποίος είχε «βαθύ αντίκτυπο» στον ίδιο τον Quinn- ο Lorenzo Quinn πειραματίστηκε με τον κινηματογραφικό χώρο πριν αφοσιωθεί στο πάθος του για τη γλυπτική και την τέχνη. Οι δημιουργίες του συνήθως ξεκινούν ως ποιητικό κείμενο, το οποίο εμφανίζεται τελικά μαζί με το γλυπτό ως αναπόσπαστο μέρος του έργου, και όχι απλώς ως εξήγηση.
«Ήθελα να δημιουργήσω ένα γλυπτό με αυτό που θεωρείται το πιο δύσκολο και τεχνικά προκλητικό μέρος του ανθρώπινου σώματος», σχολίασε ο Quinn, εξηγώντας γιατί τα χέρια τον καθηλώνουν και εμπνέουν τόσο πολλά από τα έργα του. «Το χέρι κρατάει τόση δύναμη: τη δύναμη να αγαπάει, να μισεί, να δημιουργεί, να καταστρέφει».
Τα έργα του Quinn έχουν εντυπωσιάσει, συγκινήσει και εμπνεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο επί δεκαετίες: το «Δέντρο της Ζωής» για τα Ηνωμένα Έθνη, μια απεικόνιση του Αγίου Αντωνίου για την Βασιλική του Άγιου Αντώνιου στην Πάδοβα, η οποία ευλογήθηκε από τον Πάπα στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στη Ρώμη μπροστά σε μια συγκέντρωση 35.000 ατόμων, η πρώτη ατομική έκθεσή του για το Harrods στο Λονδίνο, το «Μαζί», ένα μνημειώδες γλυπτό που αποκαλύφθηκε στις Κάννες της Γαλλίας και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην έκθεση «Forever is Now» στην Αίγυπτο, στην πρώτη εκδήλωση σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιήθηκε στις Πυραμίδες της Γκίζας (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO).
Τώρα, οι επισκέπτες του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens μπορούν να περιηγηθούν μέσα στο συγκρότημα και να ανακαλύψουν αυτόν τον απίστευτο καλλιτέχνη μόνοι τους. Η διεθνής γκαλερί Artion έχει έδρα στη Γενεύη της Ελβετίας. Με δυναμικό πρόγραμμα εκθέσεων σε όλο τον κόσμο, η Artion αφιερώνεται στη διατήρηση της μνήμης και της ποιότητας σημαντικών ιστορικών έργων τέχνης, διακρίνοντας παράλληλα τους σύγχρονους καλλιτέχνες -στην περίπτωση αυτή, τον Lorenzo Quinn, που επιλέχθηκε όχι μόνο επειδή τα έργα του έχουν αισθητική ομορφιά, αλλά και επειδή «προκαλούν συζητήσεις, διεγείροντας την περιέργεια και τα συναισθήματα των θεατών».
Για κρατήσεις στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens καθώς και για να μυηθείτε
στη σύγχρονη τέχνη του Lorenzo Quinn σε ένα πολυτελές περιβάλλον, παρακαλούμε επικοινωνήστε με: cg@artiongalleries.com +30 695 1595277, +30 6976575810.  www.artiongalleries.com

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!