Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Η Θεσσαλονίκη στο Βελιγράδι»: Τουριστική παρουσίαση της συμπρωτεύουσας στο Λευκό Παλάτι

Η παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού, επιχειρηματικού, γαστρονομικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και city break προορισμού, πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Παλάτι, στο Βελιγράδι της Σερβίας. Διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Tourism Plus – Global Tourism Consultants, και με την υποστήριξη των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης.

 Η υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου ήταν επίσης μέρος αυτής της εκδήλωσης, η οποία είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την αύξηση των τουριστικών ροών και των επενδύσεων και στις δύο πόλεις, με την ισχυρή πεποίθηση ότι αυτή η εκδήλωση επεκτείνει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων και χωρών.

Το επίσημο μέρος της τελετής άνοιξε με τον χαιρετισμό του Πρίγκιπα Αλέξανδρου και ακολούθησε ομιλία της Α.Ε. κας Μαρίας Λεβάντη, της Πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία, της κας Βούλας Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, του κυρίου Miodrag Popović, αναπληρωτή Διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου και του κυρίου Aleksandar Seničić, Διευθυντή της Εθνικής Ένωσης Τουριστικών Γραφείων YUTA.

 «Η σημασία εκδηλώσεων όπως αυτή είναι εξαιρετική. Θα μπορούσαμε να περάσουμε μέρες και μέρες μιλώντας για την ειλικρινή φιλία μεταξύ του λαού της Ελλάδας και της Σερβίας και πάλι δεν μπορούσαμε να καλύψουμε όλα όσα θα έπρεπε να ειπωθούν. Αυτές οι αδελφικές σχέσεις έχουν αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία, και είναι πολύ σημαντικό να τις συνεχίσουμε να τις ενισχύουμε και να χτίζουμε ακόμα πιο γερές γέφυρες φιλίας. Γεγονότα όπως αυτό κάνουν αυτούς τους δεσμούς ακόμη πιο ισχυρούς, θα έλεγα, άρρηκτους. Η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βελιγραδίου θα ωφελήσει επίσης τους ισχυρούς δεσμούς που έχουν Ελλάδα και Σερβία. Είναι σημαντικό οι λαοί μας να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες να επισκέπτονται ο ένας τον άλλον και να λαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις για τους πολιτισμούς μας, τις παραδόσεις μας και τις χώρες και τα έθνη μας», δήλωσε ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!