Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Κανόνες ηθικής» μια θεατρική ιστορία σε 7 πράξεις στο Studio New Star Cinema

Μετά την επιτυχημένη ελληνική πρεμιέρα της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινία Dissolved ο Θοδωρής Βουρνάς επιστρέφει στο Athens International Digital Film Festival με το επόμενο κινηματογραφικό του κεφάλαιο. Οι “κανόνες ηθικής” μια πειρατική ταινία ή μια θεατρική ιστορία σε 7 πράξεις κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στο Studio New Star Cinema στο πλαίσια του διαγωνιστικού προγράμματος του φεστιβάλ.

Οι Κανόνες Ηθικής είναι εμπνευσμένοι από το Spring Awakening του Frank Wedekindκαι βασισμένοι στο θεατρικό έργο του Βασίλη Τζιώκα.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ελλάδα όπου παρακολουθούμε μερικές μέρες από τη ζωή δύο αγοριών που βρίσκονται στο τελευταίο έτος ενός αυστηρού θρησκευτικού σχολείου καθώς αποκαλύπτουν την αμοιβαία έλξη τους και εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους. Οι χαρακτήρες του έργου εμφανίζουν στοιχεία που δυνητικά ανήκουν στον καθένα μας, από τη σεξουαλική περιέργεια και την ασυδοσία μέχρι τον φόβο προς το άγνωστο και από την επιφανειακή επικοινωνία μέχρι την ηθική υποκρισία. Η ιστορία διαδραματίζεται σε 7 πράξεις σε μια μορφή κινηματογραφικού θεατρικού έργου. Στο πρωταγωνιστικό καστ συναντάμε τέσσερις ανερχόμενους ηθοποιούς που ξεχωρίζουν: ο Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου, ο Γιάννης Ίτσιος, η Μελίνα Λεφατζή και η Ευγενία Ξυγκόρου.

Σε ρόλους καθηγητών, συμμετέχουν οι Αντώνης Σανιάνος, Ελεάννα Παναγουλέα και Αγγελική Ειρήνη Μήτση. Σε ένα μικρό ρόλο έκπληξη θα δούμε την Εύη Νικολοβγένη που συμμετείχε στην θεατρική παράσταση το 2016. Οι ταινία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Correct Creative Productions σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά και βασισμένη στο θεατρικό κείμενο του Βασίλη Τζιώκα, Βοηθός σκηνοθέτη ο Σπύρος Σιακαντάρης, οργάνωση παραγωγής η Λυδία Τρίγωνη και Διεύθυνση φωτογραφίας ο Τάσος Χατζής.

11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF 8 -14 Δεκεμβρίου στον ιστορικό κινηματογράφο Στούντιο, Σταυροπούλου 33.

Οι Κανόνες Ηθικής θα προβληθούν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!