Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

O Banksy αποκαλύπτει 7 νέα έργα του για τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο

Ο διάσημος καλλιτέχνης γκράφιτι Banksy δημοσίευσε ένα βίντεο με τις επτά τοιχογραφίες, οι οποίες σε βρίσκονται διάφορες τοποθεσίες στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβου, του προαστίου Irpin και της πόλης Borodyanka – η οποία ήταν ένα από τα μέρη που επλήγησαν περισσότερο από τους βομβαρδισμούς της Ρωσίας στην Ουκρανία αμέσως μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Art Newspaper, υπάρχουν έντονες φήμες ότι ο ανώνυμος καλλιτέχνης βρισκόταν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα αφού τρία έργα εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Μία τοιχογραφία απεικονίζει έναν άνδρα που λέγεται ότι μοιάζει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να ρίχνεται στο πάτωμα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τζούντο με ένα νεαρό αγόρι – Ο Πούτιν κρατά μια μαύρη ζώνη στο άθλημα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)


Για τον διάσημο καλλιτέχνη δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο του συνδέεται με την Ουκρανία. Τον Μάρτιο, μια εκτύπωση ενός από τα πιο διάσημα αντιπολεμικά κομμάτια του, CND Soldiers, πουλήθηκε σε δημοπρασία, συγκεντρώνοντας $106.505 για ένα νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο. Η αρχική τοιχογραφία εμφανίστηκε για πρώτη φορά έξω από τα κτήρια του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο το 2003, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του πολέμου στο Ιράκ.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!