Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

I am not a doll – Εικαστικό δρώμενο για την ισότητα των δύο φύλων στο Δημαρχείο Χολαργού

Ένα ηχηρό μήνυμα θέλει να περάσει για τα δικαιώματα των γυναικών η δημιουργός του @Iamnotadoll_project, Ιωάννα Παρασκευά.

Το @iamnotadol_project είναι μια πρωτοβουλία της κ. Ιωάννας Παρασκευά – Conceptual Fine Art Creator με στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλλων με την εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών.

Η τέχνη μιλά μια γλώσσα που όλοι μπορούν να κατανοήσουν και έχει τη δύναμη να παρακινήσει και να εκπαιδεύσει ανθρώπους πέρα από χώρες, πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο.
Με κινητήριο δύναμη την τέχνη λοιπόν, η Ελλάδα ως γενέτειρα του πολιτισμού, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

Το @iamnotadoll_project είναι μια διαδραστική έναλλακτική έκθεση/δρώμενο η οποία θα βρίσκει τρόπους να προσαρμόζεται στις δυσκολίες της εποχής. Με αφετηρία την παγκόσμια ήμερα της μηδενικής ανοχής στον ακρωτηριασμό των Γυναικείων γεννητικών οργάνων (6 Φεβρουάριου) Female genital mutilation (FGM), ξεκίνησε μια σειρά από διαφορετικές ημερίδες και δράσεις.

Επόμενο σημείο συνάντησης Δήμος Παπάγου Χολαργού – τη Κυριακή 23/10. Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού

H ιστορία μας σε ένα τίτλο
Είμαστε 6 γλυπτά της σειράς @iamnotadoll_project που δημιουργηθήκαμε, ως μοναδικό πρωτότυπο έργο το κάθε ένα μας, για να σας μιλήσουμε για:

  • την Βία στις σχεσεις, οικογένεια, εργασια, (σωματική, λεκτική, ψυχολογική, οικονομική)
  • την Σεξουαλική παρενόληση / βιασμό,
  • την Κατάχρηση στο διαδύκτιο
  • τον Ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων (κλειτοριδεκτομή)
  • τον Αναγκαστικό και πρόωρο γάμο,
  • την εκμετάλευση και Εμπορία των γυναικών / κοριτσιών
Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!