Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Listenbourg: Η Χώρα που δημιουργήθηκε για τρολλάρισμα και σαρώνει το Twitter

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με πληροφορίες. Μερικές δημιουργούνται απλά για να τρολλάρουν κάποιον αλγόριθμο ή ακόμα και την κοινή γνώμη. Έτσι, λοιπόν χρήστες του Twitter δημιούργησα ένα ψεύτικο και ανύπαρκτο κράτος και μέσα σε τρεις μόλις μέρες έχουν κατακλύσει με πληροφορίες για την δήθεν κυβέρνηση του, τις ομορφιές αυτού του τόπου και προφανώς με εθνικό ύμνο και γλώσσα. Η κατάσταση θυμίζει ταινία με τον Τομ Χάνκς δεν βρίσκεται;

https://twitter.com/ARTEfr/status/1588440914271170561

Ο λόγος για το… Listenbourg. Μία φανταστική χώρα στα δυτικά της Γαλλίας και βόρεια της Ισπανίας την οποία δημιούργησε με Photoshop ενας Γάλλος χρήστης του Twitter με σκοπό να ειρωνευτεί τους αγεωφράφητους αμερικανούς.

https://twitter.com/gaspardooo/status/1586787427737280513

«Είμαι βέβαιος ότι κάνεις αμερικανός δεν γνωρίζει το όνομα αυτής της χώρας» έγραψε ο συγκεκριμένος χρήστης στο Twitter και λίγο αργότερα ένας άλλος Γάλλος χρήστης του κοινωνικού μέσου απαντησε «μα ποιος δε γνωρίζει το Listenbourg».

Αυτή η απάντηση αρκούσε για να δημιουργηθεί ένας πραγματικός χαμός στα κοινωνικά δίκτυα και η φανταστική και ανύπαρκτη αυτή η χώρα να γίνει είδηση ακόμα και σε κανάλια εθνικής εμβέλειας στην Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Να σημειωθεί πως μέχρι και χάρτες δημιουργήθηκαν που δείχνουν την ακριβή γεωγραφική θέση της χώρας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!