Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

3 ανέξοδοι τρόποι να απαλλαγείς από την ενοχλητική γυαλάδα στο πρόσωπο!

 

Μπορεί τις υπόλοιπες 3 εποχές του χρόνου, η επιδερμίδα σου να είναι ξηρή , αλλά όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει (aka τους μήνες του καλοκαιριού), θα έχεις παρατηρήσει πως η λιπαρότητα στο πρόσωπό σου και ιδίως στην Τ- ζώνη του προσώπου σου αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο φανερή- ενοχλητική, όπως εξηγούν παράλληλα πολλοί δερματολόγοι!

Κι ενώ το να έχεις το νεσεσέρ σου πάντα και παντού προκειμένου να αντιμετωπίσεις τυχόν προβλήματα φαντάζει ως το ιδανικό σενάριο, ξέρεις – ξέρουμε όλες πολύ καλά- πως δεν είναι εφικτό στις περισσότερες περιπτώσεις… πόσο μάλλον αν έχεις φύγει διακοπές.

Βρήκαμε, λοιπόν, πώς θα απαλλαχθείς προσωρινά με τρεις εντελώς φυσικούς τρόπους!

 

oily skin care 312e4

1. The queen of ice: Πάγος
Αν οι σμηγματογόνοι αδένες «υπερλειτουργούν» τότε βάλε λίγο πάγο (μπορείς να κρατήσεις ένα παγάκι ή να το τυλίξεις με μία λεπτή γάζα ή πανί) πάνω στις περιοχές που εμφανίζουν έντονη λιπαρότητα (κυρίως στην T-ζώνη του προσώπου σου) για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Με αυτόν τον τρόπο συρρικνώνονται οι πόροι και η επιδερμίδα φαίνεται πιο λεία και απαλή.

 

 

Beauty Effects Of Ice Cubes 4 f5e69
2. Αλάτι
Εκτός από το φαγητό, το αλάτι έχει την ιδιότητα να ξηραίνει την επιδερμίδα (γι αυτό το λόγο θυμήσου πως ειδικά το καλοκαίρι, μετά από ένα μπάνιο στη θάλασσα, η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από μία extra ενυδάτωση). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις μία παχύρευστη πάστα από αλάτι και νερό και να την απλώσεις στην επιδερμίδα σου (Τ-ζώνη) προκειμένου να απορροφήσει τη λιπαρότητα. Άφησέ τη για λίγα λεπτά, ξέπλυνε με χλιαρό νερό, και η λιπαρότητα έχει εξαφανιστεί!

 

 

fajw6y62 0bf64

3. Αγγούρι

Το αγγούρι λειτουργεί ως φυσική τόνερ της επιδερμίδας , ενώ παράλληλα δρα και κατά των μαύρων κύκλων ή του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Τι πρέπει να κάνεις; Τρίψε το πρόσωπό σου, με ένα αγγούρι και άφησε το χυμό του να απορροφηθεί από την επιδερμίδα για όσο χρονικό διάστημα θέλεις.

queen.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!