Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λάδι καρύδας: Φριζάρουν τα μαλλιά σου; – Ιδού η λύση

Ποιος δεν θέλει λεία και μεταξένια μαλλιά; Οι γυναίκες πάντα αναζητούν τα σωστά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που θα τις βοηθήσουν να το πετύχουν και να τα διατηρήσουν, ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών τους. Γνωρίζατε όμως ότι χρησιμοποιώντας ένα απλό συστατικό που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι, μπορείτε να αποκτήσετε λεία, θρεπτικά και χωρίς φριζάρισμα μαλλιά;

Το λάδι καρύδας 

Ποιο είναι αυτό; Το λάδι καρύδας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς φυσικές θεραπείες για ξηρά μαλλιά. Έχει πολλά οφέλη για τα μαλλιά σας.  Βοηθά ακόμη και στην τόνωση της ανάπτυξης, κάτι που είναι υπέροχο αν έχετε λεπτά μαλλιά. Το λάδι καρύδας μπορεί ακόμη και να προστατέψει τα μαλλιά σας από τον ήλιο!

Το λάδι καρύδας ενυδατώνει τις τρίχες και τους δίνει τη θρέψη που τους λείπει, καθιστώντας το μια από τις καλύτερες θεραπείες για τα φριζαρισμένα μαλλιά.

Εάν τα μαλλιά σας φαίνονται ή νιώθετε λίγο άτονα, το λάδι καρύδας μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε την υγιή, λαμπερή λάμψη τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στις αποφρακτικές του ιδιότητες, οι οποίες και πάλι βοηθούν στο κλείδωμα της υγρασίας.

Λόγω της μοναδικής δομής του, το λάδι καρύδας είναι πραγματικά ικανό να αποτρέψει την απώλεια πρωτεΐνης, προστατεύοντας τα μαλλιά από το να γίνουν κατεστραμμένα και εύθραυστα.

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται από μόνο του ως ενυδατικό και έχει μαλακτικές ιδιότητες για το δέρμα, το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας στα μαλλιά σας

Πολλοί άνθρωποι αγαπούν τις βαθιές μαλακτικές ιδιότητες του λαδιού καρύδας. Το πώς και το πότε θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας εξαρτάται από εσάς – οι περισσότεροι  εφαρμόζουν λάδι καρύδας στις άκρες των βρεγμένων μαλλιών μετά το ντους και, στη συνέχεια, εφαρμόζουν μια μικρή ποσότητα σε στεγνά μαλλιά ως τελική θεραπεία ή ως προστατευτικό από τη θερμότητα πριν το styling.

Μια ολονύκτια εφαρμογή μάσκας μαλλιών με λάδι καρύδας επιτρέπει την αργή και ελεγχόμενη διείσδυση των θρεπτικών συστατικών του λαδιού καρύδας βαθιά στο στέλεχος της τρίχας.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε το λάδι καρύδας με μέτρο, ειδικά αν έχετε λεπτά μαλλιά, καθώς η υπερβολική ποσότητα λαδιού μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σας και να τα κάνει να φαίνονται λιπαρά.

Εάν χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ως θεραπεία πριν το σαμπουάν για να προσφέρετε βαθιά περιποίηση, μπορείτε να το αφήσετε στα μαλλιά σας για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Αυτό επιτρέπει στο λάδι να διεισδύσει στον άξονα της τρίχας και να παρέχει ενυδάτωση.

Εάν έχετε πυκνά ή χοντρά μαλλιά, μπορείτε να αφήσετε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο ως μαλακτικό. Χρησιμοποιήστε μόνο μια μικρή ποσότητα για να αποφύγετε τη λιπαρότητα, εστιάστε στις άκρες και αφήστε το για 1 ώρα.

Εάν χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας για να αντιμετωπίσετε προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής, όπως πιτυρίδα ή φαγούρα, μπορείτε να το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας και να το αφήσετε για 15-30 λεπτά πριν το πλύνετε.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!