Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η σωστή ρουτίνα περιποίησης προσώπου πριν την παραλία

Αν σκοπεύετε να βγείτε στην παραλία αυτή τη σεζόν για να πάρετε τη κατάλληλη δόση του Vitamin Sea, μην ξεχάσετε να προστατέψετε το δέρμα σας από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ακολουθώντας μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για το πρόσωπό σας.

Με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και ακολουθώντας μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μπορείτε να διατηρήσετε ένα υγιές, νεανικό δέρμα και να απολαμβάνετε τις μέρες σας δίπλα στη θάλασσα.

Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας στην παραλία πρέπει να ξεκινήσει πριν απλώσετε την πετσέτα σας στην άμμο. Στην πραγματικότητα, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για τις ημέρες της παραλίας ξεκινά όταν αγοράζετε αντηλιακό.

Το αντηλιακό όχι μόνο δρα ως εξωτερικό προστατευτικό στρώμα πάνω από το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, αλλά και επιδιορθώνει τα ήδη κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος για να αποκαλύψει τη φυσική ομορφιά σας.

Εφαρμόστε το αντηλιακό σας τουλάχιστον 15-20 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο και συνεχίστε να το εφαρμόζετε κάθε λίγες ώρες εάν σκοπεύετε να μείνετε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ενυδάτωση! Ενυδάτωση! 

Σε γενικές γραμμές, ο αέρας δεν είναι τόσο ξηρός το καλοκαίρι όσο είναι το χειμώνα. Για τους πιο ξηρούς και ζεστούς μήνες του χρόνου οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση μίας ελαφριάς ενυδατικής κρέμας ή ενός serum.

Χάρη στην εξειδικευμένη σύνθεση που περιέχει επιβραδύνεται η απώλεια πυκνότητας και η γήρανση του δέρματος, προκειμένου να δείχνεις ανανεωμένη και αναζωογονημένη.

Εάν η ενυδατική σας έχει και δείκτη προστασίας, αυτό θα σας παρέχει επιπλέον προστασία, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει το αντιηλιακό σας τις απογευματινές ώρες, που η ηλιακή ακτινοβολία είναι λιγότερο επιβλαβής.

Φροντίδα και το βράδυ

Ας το παραδεχτούμε: μια μέρα στην παραλία μπορεί να ρουφήξει όλη την υγρασία από το δέρμα σας και να το κάνει να μοιάζει μαραμένο.

Και αν την ημέρα εφαρμόζεται μια ενυδατική κρέμα προσώπου για τις βραδινές ώρες επιλέξτε μια κρέμα με υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μαγνήτης υγρασίας: προσελκύει νερό από τον αέρα και το δεσμεύει στο δέρμα σας. Είναι τόσο δυνατό, που μπορεί να κρατήσει έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό!

Όλη αυτή η υγρασία κρατά το δέρμα σας απαλό και σφριγηλό, έτοιμο για την επόμενη μέρα στην παραλία.

Μην ξεχνάτε τα χείλη

Προστατέψτε επίσης τα μάτια και τα χείλη σας από τους σκληρούς ανέμους και τις ακτίνες του ήλιου στην παραλία. Η περιοχή γύρω από τα μάτια, που ονομάζεται περίγραμμα των ματιών, είναι λεπτή και μπορεί να καταστραφεί από τους κόκκους άμμου και το θαλασσινό αλάτι. Εφαρμόστε μια κρέμα περιγράμματος ματιών που θα λειτουργούσε ως αμυντικός μηχανισμός για την καταπολέμηση των σκληρών ακτίνων του ήλιου.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!