Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

«Everything Showers»: Η νέα τάση στο ντους που θα απογειώσει την self-care ρουτίνα σας

Το Σαββατοκύριακο μας δίνει την πολύτιμη ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τις self-care ρουτίνες μας χωρίς ένταση και βιασύνη. Αυτό προτάσσει και η νέα τάση στο ντους «Eevrything Showers», αφήνοντας τα βιαστικά ντους για τον πιο ενδελεχή καθαρισμό και περιποίηση κάθε μέλους του σώματός μας.

Η νέα τάση έρχεται από την εφαρμογή του TikTok συγκεντρώνοντας πάνω από 114 εκατομμύρια προβολές.

To «Eevrything Showers» («Ντους για όλα») είναι ακριβώς αυτό που καταλαβαίνετε: αντί να πλύνετε απλά τα μαλλιά και το σώμα σας, καθαρίζετε τα πάντα. Φυσικά υπάρχει το λούσιμο, το ξύρισμα αλλά περιλαμβάνει επίσης την απολέπιση και τις μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης για το πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα «Everything Shower» είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασκηθείτε στην αυτοφροντίδα, ενώ παράλληλα φροντίζετε πολλές ανάγκες περιποίησης του σώματος και της επιδερμίδας.

«Ενώ με το ντους καλύπτετε κατά βάση σωματικές ανάγκες, τα θεραπευτικά οφέλη της αυτοφροντίδας μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ψυχική υγεία», αναφέρει ο δρ Μπρένταν Καμπ, δερματολόγος στη Νέα Υόρκη.

Πώς να κάνετε ένα «Everything Shower»

Αν περιηγηθείτε στο TikTok, θα βρείτε αμέτρητες προτάσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που χωρίζουν το ντους τους σε τρία μέρη: την προετοιμασία, το ντους και την ρουτίνα που ακολουθεί με το μπάνιο τους. Χρησιμοποιήστε τον χρόνο προετοιμασίας σας για να μπείτε στο κλίμα.

Βάλτε την αγαπημένη σας χαλαρωτική playlist, ανάψτε ένα αρωματικό κερί ή συγκεντρώστε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών ή σώματος που θα χρησιμοποιήσετε. Κυρίως, μην ξεχνάτε να χαλαρώσετε.

Το ίδιο το ντους μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από τις τυπικές δραστηριότητες της ώρας του ντους, όπως λούσιμο και ξύρισμα, έως μάσκες προσώπου, ξεβγάλματα απολέπισης δέρματος, μάσκες περιποίησης μαλλιών και απολέπιση ποδιών.

Must-have list

Ενώ το ντους καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες καθενός, μερικά από τα προϊόντα που πρέπει να έχετε περιλαμβάνουν:

Σαμπουάν και conditioner.
Μάσκα μαλλιών.
Καθαριστικό προσώπου.
Μάσκα προσώπου.
Scrub χειλιών.
Απολεπιστικό σώματος.
Ενυδατική κρέμα.
Λίμα νυχιών.
Συμβουλές για το πιο χαλαρωτικό ντους

Η δρ Ρεμπέκα Μάρκους, δερματολόγος τόνισε τη σημασία του να πλένετε το πρόσωπό σας τελευταίο για να αφαιρέσετε τυχόν καλλυντικά προϊόντα που μπορεί να έχουν εισχωρήσει στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια του ντους σας.

Και, αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να εστιάσετε κατά τη διάρκεια της ρουτίνας μετά το ντους, αυτό είναι η ενυδάτωση. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας μέσα σε δύο έως τρία λεπτά, αφού βγείτε από το ντους θα σφραγίσει το φράγμα του δέρματος και θα κλειδώσει εσωτερικά την υγρασία.

Επιπλέον μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό, καθώς εάν είναι πολύ ζεστό μπορεί να αφαιρέσει την λιπαρότητα της επιδερμίδας, αφήνοντας το δέρμα σας αφυδατωμένο και με ερεθισμούς.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!