Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

5 +1 συμβουλές ομορφιάς που όλοι οι άνω των 50 πρέπει να γνωρίζουν

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, ωστόσο καμιά φορά ο χρόνος πέρα από ωριμότητα και εμπειρία, αφήνει και κάποια σημάδια πάνω μας, κυρίως στην επιδερμίδα μας. 

Η επιδερμίδα, όντας ζωντανός οργανισμός, αλλάζει όσο περνούν τα χρόνια με την υφή της από λεία, σφριγηλή και ελαστική να γίνεται ξηρή, λεπτή και τραχιά. Αυτός είναι ο λόγος που με την εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων και λεπτών γραμμών, η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας θα πρέπει να προσαρμόζεται, ώστε να καλύπτονται οι νέες ανάγκες της. Ακολουθούν οι συμβουλές ομορφιάς που όλες οι γυναίκες άνω των 50 θα πρέπει να γνωρίζουν:

Αντηλιακό κάθε μέρα, όλη μέρα

Καμία ρουτίνα ομορφιάς δεν θεωρείται πραγματικά ολοκληρωμένη, εάν δεν περιλαμβάνει ένα αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας. Ο λόγος που αυτή είναι μία από τις πιο συχνές skincare συμβουλές είναι ότι τίποτα δεν βλάπτει την επιδερμίδα περισσότερο από τον ήλιο. Για την ακρίβεια, η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία αποτελεί τη Νο.1 αιτία εμφάνισης καφέ κηλίδων, ρυτίδων και καρκίνου του δέρματος. 

Τι πρέπει να θυμάστε:

εν είναι όλα τα αντηλιακά ίδια. Επιλέξτε ένα προϊόν με SPF μεγαλύτερο από 40 και προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.

Η εφαρμογή αντηλιακού δεν θα πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά καλοκαιρινή συνήθεια. Η καθημερινή έκθεση- ακόμη και τις μέρες με συννεφιά- στην υπεριώδη ακτινοβολία χωρίς προστασία, ευθύνεται για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα. Κατά συνέπεια, η καθημερινή αντηλιακή προστασία είναι η πιο ουσιαστική κίνηση αντιγήρανσης. Μεγάλη σημασία έχει και η ανανέωσή του αντηλιακού κατά τη διάρκεια της μέρας.

Το αντηλιακό καλό είναι να απλώνεται και στα χέρια σας, προκειμένου να αποτραπεί η εμφάνιση καφέ κηλίδων. Σύμφωνα με τους δερματολόγους εξάλλου, η ηλικία μιας γυναίκας φαίνεται πρώτα από τα χέρια και το λαιμό της. 

Τα σωστά προϊόντα

Τα προϊόντα περιποίησης που είχαν εξαιρετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα κατά την εφηβεία και τα νεανικά χρόνια, δεν είναι απαραίτητο πως θα πρέπει να σας συνοδεύουν σε όλη τη ζωή σας. Η ποιότητα της επιδερμίδας αλλάζει και μαζί οι ανάγκες της, κάνοντας τα holy-grail προϊόντα του παρελθόντος λιγότερο αποτελεσματικά. 

Αναζητήστε φόρμουλες, ειδικά σχεδιασμένες για ώριμες επιδερμίδες, που λειαίνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση και μειώνουν την ερυθρότητα. 

Ξηρότητα τέλος

Προκειμένου να αποφευχθεί η ξηρότητα στην επιδερμίδα, καλό είναι ο καθαρισμός προσώπου να γίνεται με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και όχι με καυτό. Ο πιο σπουδαίος σύμμαχος στον αγώνα κατά της ξηρότητας είναι μια πλούσια ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ, το οποίο βοηθά την επιδερμίδα να δείχνει πιο απαλή και νεανική.

Απολέπιση, το κλειδί για τέλεια επιδερμίδα

Η απολέπιση είναι must για την ώριμη επιδερμίδα. Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα scrub για το πρόσωπο και το σώμα μία φορά την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και να διατηρείται υγιής και απαλή, ιδιαίτερα τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. 

Χημικά peelings και λέιζερ

Τα λέιζερ είναι η λύση για πολλά προβλήματα της επιδερμίδας. Μπορεί να κοστίζουν ακριβά, ωστόσο είναι ικανά να σας απαλλάξουν από καφέ κηλίδες, ουλές και ανομοιόμορφη υφή. Δοκιμάστε ένα ήπιο χημικό peeling για να βελτιώσετε τον τόνο και την υφή του δέρματος και να απαλύνετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. 

Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Μπορείτε να απομακρύνετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι. Για καλύτερα αποτελέσματα με μεγάλη διάρκεια, προτιμήστε την απομάκρυνσή της με λέιζερ.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!