Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

5 tips ομορφιάς που πρέπει να υιοθετήσετε τη νέα χρονιά

Τις τελευταίες μέρες του έτους συνηθίζουμε να θέτουμε πολλούς και διαφορετικούς στόχους για τη νέα χρονιά, σαν να κάνουμε μια επανεκκίνηση ζωής! Βέβαια, κάθε επανεκκίνηση δεν είναι εύκολη και χρειάζονται μικρά βήματα για μεγάλες αλλαγές.

Φέτος, μπορείτε να ξεκινήσετε φροντίζοντας τον εαυτό σας. Επανεκκινήστε την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών σας. Προσπαθήστε να καθορίσετε μια ρουτίνα περιποίησης που να ταιριάζει και να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να δείτε μια ορατή βελτίωση στην επιδερμίδα τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.

  1. Σωστή εφαρμογή των καλλυντικών

Το μυστικό της περιποίησης είναι η εφαρμογή μικρής ποσότητας καλλυντικής σύνθεσης ώστε να μπορεί να απορροφηθεί από την επιδερμίδα. Η εφαρμογή μεγαλύτερης ποσότητας μπορεί να παραμείνει στην επιφάνεια του δέρματος με αποτέλεσμα να φράξουν οι πόροι.

Για την κρέμα ματιών:

Συνίσταται η εφαρμογή μιας ποσότητας ίση με ένα μπιζέλι σε κάθε μάτι.

Για τον ορό:

Βάζετε ποσότητα ίση με 3 πιέσεις της αντλίας.

Για την ενυδατική κρέμα:

Εάν χρησιμοποιείτε μια κρέμα που να ταιριάζει στον τύπο δέρματός σας, εφαρμόστε μια ποσότητα μεγέθους μπιζελιού σε όλο το πρόσωπο.

Για το αντηλιακό:

Απλώστε σε καθαρή επιδερμίδα, μια ποσότητα μεγέθους σταφυλιού στην επιδερμίδα του προσώπου.

  1. Αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο

Το  αντηλιακό είναι το σημαντικότερο καλλυντικό, καθώς προστατεύει από την πρόωρη γήρανση (φωτογήρανση) της επιδερμίδας χειμώνα-καλοκαίρι.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προτείνει τη χρήση αντηλιακού με SPF15, ή υψηλότερο, που να προστατεύει από τη UVA-UVB ακτινοβολία. Ακόμη, για μεγαλύτερη προστασία συστήνει την ομοιόμορφη εφαρμογή του αντηλιακού σε όλα τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος, 15 λεπτά πριν την έκθεσή σας στον ήλιο. Επίσης, σε εκτεθειμένα σημεία του σώματος όπως είναι τα αυτιά, η μύτη, το μέτωπο και ο λαιμός είναι απαραίτητη η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ,  είναι καλό να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε δύο ώρες, ειδικά μετά το κολύμπι ή άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, η χρήση ενός βάλσαμου για τα χείλη που περιέχει SPF προστατεύει από τις αρνητικές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα μπορείτε να επιλέξετε ένα αντηλιακό το οποίο ρυθμίζει τη λιπαρότητα και διατηρεί τη ματ όψη της επιδερμίδας. Διαφορετικά, αν η επιδερμίδα σας είναι κανονική προς ξηρή, επιλέξτε μια ενυδατική σύνθεση, με υψηλό SPF και αντιγηραντικά συστατικά, όπως είναι το υαλουρονικό οξύ.

  1. Express ενυδάτωση

Μπορείτε να έχετε στην τσάντα σας ένα σπρέι ιαματικού νερού για να ψεκάζετε το πρόσωπό σας καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας! Η σύνθεσή του έχει θετική επίδραση στην επιδερμίδα, χάρη στα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει.

Το ιαματικό νερό προσφέρει άμεση ενυδάτωση, απαλή επιδερμίδα και ενισχύει την άνεση.  Ακόμη, συμβάλλει στην κυτταρική ανανέωση, ενώ παράλληλα ρυθμίζει το κολλαγόνο και τις ελαστικές ίνες στο χόριο, ένα από τα τρία στρώματα του δέρματος.

  1. Περιποίηση για νεανικό λαιμό

Πολλοί θεωρούν ότι η ηλικία φανερώνεται από το λαιμό. Οι ρυτίδες και η χαλάρωση της περιοχής του λαιμού αποτελούν φυσιολογικές συνέπειες του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν εύκολες τεχνικές για να προστατέψετε το λαιμό σας από τα πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Προσέξτε τις κινήσεις που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας. Συνήθως, ο αυχένας παίρνει μια θέση κάμψης για να κοιτάξετε το κινητό σας με αποτέλεσμα να προκαλούνται αρνητικές συνέπειες στο ανθρώπινο σώμα.

Αρχικά, ανάλογα με το χρόνο που αφιερώνετε στην οθόνη του κινητού σας, μπορεί να προκληθεί πόνος στον αυχένα (σύνδρομο “text neck”) ή να δημιουργηθούν οριζόντιες ρυτίδες στο λαιμό. Όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, καλό είναι να το τοποθετείτε μπροστά από το πρόσωπο ώστε ο αυχένας να διατηρείται σε ευθεία γραμμή.

Επιπλέον, επιλέξτε κρέμες με εξειδικευμένη σύνθεση, σχεδιασμένες για να αντιμετωπίζουν τα σημάδια γήρανσης του λαιμού. Για παράδειγμα, κρέμες με ρετινόλη (βιταμίνη Α), η οποία θεωρείται ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό, βοηθούν στην αντιμετώπιση των πτυχώσεων.

  1. Δυνατά & υγιή μαλλιά

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) συστήνει τη χρήση μαλακτικής κρέμας μετά από κάθε λούσιμο. Η εφαρμογή ενός conditioner μπορεί να επανορθώσει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Ακόμη, συμβάλλει στη μείωση του φριζαρίσματος, βελτιώνει την αντοχή των μαλλιών, ενώ χαρίζει λάμψη και προστασία από τις υπεριώδεις (UV) ακτίνες. [6]

 

Επιπλέον, η λήψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων μπορούν να βοηθήσουν σε περίπτωση τριχόπτωσης. Η δράση τους είναι σημαντική στην φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία των κυττάρων. Πολλές έρευνες συσχετίζουν την αλωπεκία (alopecia areata) με τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Συνεπώς, χρειάζεται να γνωρίζετε αν έχετε έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών ώστε να λαμβάνετε τα σωστά συμπληρώματα για τη βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού σας!

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!