Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μάσκα μαλλιών: Το μυστικό που δεν γνωρίζετε

Αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στη ρουτίνα της περιποίησης που βελτιώνει ορατά την υγεία και την ποιότητα της τρίχας. Είτε είναι ταλαιπωρημένη είτε θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία της. Η μάσκα μαλλιών είναι μία συμπυκνωμένη σύνθεση, συνήθως παχύρρευστη, που όπως και η μάσκα προσώπου, προσφέρει εντατική φροντίδα. Τα κυριότερα συστατικά της είναι αναδομητικά και μαλακτικά, που σφραγίζουν τα κενά του φλοιού της τρίχας, ενισχύουν την κεράτινη στιβάδα και τη θωρακίζουν απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις.

Πώς θα επιλέξουμε την κατάλληλη σύνθεση

Εξαρτάται από τις ανάγκες μας. Οι κυριότερες κατηγορίες τους είναι οι εξής: * Για ενυδάτωση, * Αναδόμηση * Ενάντια στο σπάσιμο και την τριχόπτωση * Ενάντια στη λιπαρότητα * Για βαμμένα μαλλιά * Για ξανθά μαλλιά ή ανταύγειες. Αν αντιμετωπίζουμε πάνω από ένα θέμα μπορούμε να χρησιμοποιούμε συνδυαστικά πάνω από μία μάσκα τη φορά.

 

Η ιδανική συχνότητα εφαρμογής

-Για μαλλιά που δεν έχουν υποστεί τεχνικές επεξεργασίες και το μήκος τους φτάνει στους ώμους: Μία φορά κάθε 2-3 εβδομάδες.

– Για μαλλιά που δεν έχουν υποστεί τεχνικές επεξεργασίες και είναι μακριά: Μία φορά κάθε 1-2 εβδομάδες.

-Για ταλαιπωρημένα μαλλιά, από τεχνικές επεξεργασίες και θερμό στάιλινγκ: Τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

-Για πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά: Μετά το κάθε λούσιμο.

Τα βήματα για τη σωστή χρήση της

-Όπως και με τη ρουτίνα της επιδερμίδας, ξεκινάμε πάντα με τον καθαρισμό. Το κατάλληλο σαμπουάν θα αφαιρέσει τους ρύπους και τα περιττά έλαια, εξασφαλίζοντας μία καθαρή βάση για τη συνέχεια.

Η ιδανική στιγμή εφαρμογής

-Στη συνέχεια, αντί για το κοντίσιονερ, απλώνουμε τη μάσκα σε καλά στραγγισμένα μαλλιά. Κι αυτό γιατί μετά τον καθαρισμό, η τρίχα είναι σαν σφουγγάρι που απορροφά όλα τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας.

-Την απλώνουμε στα μήκη και τις άκρες, σε κάθε τούφα ξεχωριστά και χτενίζουμε με τα δάχτυλα ή με μία χτένα με αραιά δόντια. Αν η σύνθεση είναι σχεδιασμένη για το τριχωτό, την εφαρμόζουμε και στις ρίζες.

-Την αφήνουμε όση ώρα αναγράφουν οι οδηγίες της και έπειτα ξεπλένουμε.

Bonus tip: Για ακόμα πιο εντατική δράση, καλύπτουμε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι μπάνιου ή με μια ζεστή πετσέτα. Η θερμότητα θα «ανοίξει» τα λέπια της τρίχας προκειμένου να απορροφήσει ακόμα περισσότερο τη μάσκα.

-Σειρά έχει το κοντίσιονερ που θα σφραγίσει την επιφάνεια της τρίχας, θωρακίζοντας στο εσωτερικό της όλες τις πολύτιμες ουσίες της μάσκας.

-Ξεβγάζουμε καλά με νερό σε χλιαρή θερμοκρασία. Ιδανικά, για έξτρα στιλπνότητα και λάμψη, χρησιμοποιούμε κρύο νερό.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!