Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ice bath: Πώς θα το κάνεις και τι οφέλη προσφέρει στην επιδερμίδα σου;

 

Αν θεςκάτι  χαλαρωτικό μη σκέφτεσαι ένα ζεστό μπάνιο, αλλά το αντίθετο: ένα ice bath. Ναι, καλά κατάλαβες! Το μπάνιο με πάγο θα σε χαλαρώσει, θα σε αποφορτίσει και, βέβαια, θα χαρίσει σύσφιξη στην επιδερμίδα σου. Θα την κάνει πιο λαμπερή και όμορφη μόλις σε λίγα λεπτά παρέχοντάς σου, επιπλέον, πολλά- πάρα πολλά- οφέλη.

 

Το ζεστό μπάνιο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και έχει ακόμη 6 οφέλη στην υγεία

 

Πώς θα κάνεις ice bath

Το ερώτημα είναι «πώς θα κάνεις ice bath». Είναι πανεύκολο! Γέμισε την μπανιέρα σου με δροσερό νερό, πρόσθεσε μέσα 1 κιλό παγάκια, πέταλα από το αγαπημένο σου λουλούδι και αιθέρια έλαια (προαιρετικά).

 

 

Πάρε βαθιά ανάσα και… μπες γρήγορα μέσα στο μπάνιο πριν αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό. Ξέρω, τα πρώτα 4-5 δευτερόλεπτα είναι δύσκολα, αλλά μετά θα νιώσεις τόσο όμορφα που θα δεν το πιστεύεις. Κάθισε μέσα στο ice bath σου όσο πραγματικά αντέχεις και όχι πάνω από 15 λεπτά.

 

Τα οφέλη του ice bath

Βελτιώνει την αντίδραση του οργανισμού στο στρες

 

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη το 2018, το κρύο νερό και τα παγάκια στην περιοχή του λαιμού μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και διεγείρει το πνευμονογαστρικό νεύρο, με αποτέλεσμα να προκαλείται μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.

 

Χαλαρώνει το σώμα και μειώνει τους πόνους των μυών

 

Το μπάνιο σε κρύο νερό βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν, ειδικά μετά από έντονη άσκηση.

 

Φτιάχνει τη διάθεση

 

Μελέτη έδειξε ότι το μπάνιο σε κρύο νερό για 15 λεπτά κάνει πραγματικά θαύματα στην ψυχολογία.

 

Μειώνει τις φλεγμονές

 

Όταν έχεις κάποιον τραυματισμό δεν βάζεις αμέσως πάγο για ανακούφιση; Ακριβώς αυτό προσφέρει και ένα ice bath: ανακούφιση από αρθρίτιδα και μυαλγίες.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!