Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Mασάζ στο τριχωτό της κεφαλής: Οι 2 τεχνικές και τα tips για το λούσιμο

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής διεγείρει τους θύλακες των τριχών ενισχύοντας τις τρίχες. Παράλληλα, ανακουφίζει από το στρες και την ένταση της ημέρας.

Μπορείτε να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας είτε με τα ακροδάχτυλά σας, είτε με τις ειδικές συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Τα εργαλεία μασάζ θα τα βρείτε σε μεγάλο εύρος τιμών τόσο στα καταστήματα που πωλούν είδη κομμωτηρίου και gadgets όσο και στο διαδίκτυο για να διαλέξετε τη συσκευή που σας εξυπηρετεί. Το όφελος από τη χρήση ενός μασάζ είναι η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος σε όλο το τριχωτό της κεφαλής.

Οι κυκλικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του μασάζ χαλαρώνουν και απελευθερώνουν την ένταση που συσσωρεύεται κατά της διάρκειας της ημέρας ενώ τα μαλλιά σε βάθος χρόνου είναι ορατά πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά.

Για να είναι η εμπειρία πιο ευχάριστη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαια λεμονιού, τεϊόδεντρου ή μέντας. Για καλύτερη απορρόφησή τους μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Άλλωστε, η τριβή προκαλεί θερμότητα με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεραιμία.

Οι δύο τεχνικές μασάζ

Το μασάζ από το κάτω προς το πάνω μέρος της κεφαλής διεγείρει την κυκλοφορία και είναι η ιδανική τεχνική για άτονα μαλλιά. Στον αντίποδα, η κίνηση από πάνω προς τα κάτω μειώνει τη δραστηριότητα του υπερδραστήριου τριχωτού της κεφαλής.

Αν χρησιμοποιείτε τα χέρια σας μπορείτε να κάνετε μασάζ και στον αυχένα σας για να απελευθερώστε την ένταση, να ανακουφιστείτε από την ημικρανία και τον πονοκέφαλο, να μειώσετε το στρες και γενικότερα να νιώσετε μεγαλύτερη χαλάρωση και ευεξία.

Αφήστε το έλαιο της επιλογής σας να δράσει για 30′ μετά από ένα 5′ μασάζ. Στη συνέχεια, τυλίξετε το κεφάλι σας σε μια μεμβράνη προκειμένου να μην χαθεί η θερμότητα ενώ συγχρόνως θα μπορείτε άφοβα κατά την ώρα της αναμονής να κινήστε ή να κάνετε κάποιες δουλειές χωρίς να φοβάστε ότι θα λερωθείτε.

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ενεργοποιεί τους θύλακες των τριχών που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών κάνοντάς τα πιο δυνατά, πιο λαμπερά και λιγότερο λεπτά.

Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας μπορείτε να κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας με το σαμπουάν την ώρα που λούζεστε ή με τη μάσκα μαλλιών στο ντους. Στη συνέχεια ξεβγάλτε τα μαλλιά σας και προχωρήστε στο στέγνωμα ή το φορμάρισμά τους.

Μπορείτε, επίσης, να κάνετε μασάζ και σε στεγνά μαλλιά αν δεν είναι ιδιαίτερα λεπτά ή δεν έχουν την τάση να λαδώνουν. Σε αυτήν την περίπτωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μια συσκευή μασάζ και όχι τα δάχτυλά σας που με την τριβή βγάζουν λίπος.

Μην ξεχνάτε να πλένετε συχνά τη συσκευή μασάζ όπως πρέπει αντίστοιχα να κάνετε και με τις βούρτσες και τις χτένες.

Λούσιμο

Μετά το μασάζ με το έλαιο που επιλέξατε προχωρήστε κανονικά στο λούσιμο των μαλλιών σας. Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ αφυδατωμένα χρησιμοποιείστε μια κρέμα μαλλιών ή μάσκα. Σε αντίθετη περίπτωση μη χρησιμοποιήσετε conditioner γιατί τα μαλλιά θα βαρύνουν. Για να κλείσουν τα λέπια της τρίχας αλλά και για να ανακουφιστείτε από τυχόν ερεθισμό προσπαθήστε να ρίξετε λίγο κρύο νερό στο τελευταίο ξέβγαλμα, εφόσον το αντέχετε.

Πηγή: onmed.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!