Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έτσι θα πρετοιμάσετε και θα φροντίσετε την εμφάνισή σας για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχουμε διαπιστώσει ότι έρχεται πολύ πιο γρήγορα και απότομα σε σχέση με παλαιότερες εποχές. Ακούμε συχνά τη φράση «η εποχή της Άνοιξης έχει σχεδόν εξαφανιστεί και περνάμε κατευθείαν από το χειμώνα στο καλοκαίρι». Όμως το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι μια εποχή που δείχνουμε περισσότερο το σώμα μας είτε με πιο ανάλαφρο ρουχισμό ή με την παρουσία μας στις παραλίες.

Την περίοδο αυτή το κατώφλι των ιατρείων των πλαστικών χειρουργών περνούν πολλές γυναίκες και άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Οι προτιμήσεις για τα σημεία του σώματος, για τα οποία ζητούνται αλλαγές, διαφέρουν ανάλογα με το άτομο και το πρόβλημα που έχει.

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Χριστόπουλος αναφέρει ότι: «Πριν το καλοκαίρι, για τις γυναίκες και τους άνδρες που μας ζητούν να βελτιώσουν το σώμα τους, οι πιο συχνές επεμβάσεις που χρησιμοποιούνται είναι η λιποαναρρόφηση, η αυξητική μαστών και η κοιλιοπλαστική. Φυσικά, υπάρχουν και πολλές άλλες διαδικασίες που βελτιώνουν διάφορα σημεία του σώματος, όπως το lifting μηρών, το lifting χεριών, η ανόρθωση και η μειωτική μαστών, που ζητιούνται με μικρότερη συχνότητα, ανάλογα με το πρόβλημα και την ηλικία».

Οι επεμβατικές διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής έχουν το πλεονέκτημα της αρμονίας του σώματος και της μεγάλης διάρκειας του αποτελέσματος, σε σχέση με τις μη επεμβατικές διαδικασίες. Έχουν όμως το μειονέκτημα ότι χρειάζεται κάποιος χρόνος αποθεραπείας, είτε για να εξαφανιστούν οι μελανιές και το οίδημα ή για να βρει το σώμα την τελική του φόρμα.

Σε αυτό το θέμα, ο κ.Χριστόπουλος αναφέρει: «Καλό είναι να μην περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να πραγματοποιήσουμε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής διότι ο οργανισμός μας χρειάζεται κάποιο χρόνο για να δείξει το τελικό του αποτέλεσμα. Βέβαια, στις περισσότερες περιπτώσεις, το σώμα μπορεί να εμφανιστεί ένα μήνα μετά την επέμβαση σε πολύ καλύτερη μορφή από αυτήν που ήταν πριν. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που έχει υποβληθεί σε αυξητική μαστών μπορεί να δείξει το νέο της στήθος στην παραλία ένα μόλις μήνα μετά την επέμβαση, αν και το τελικό αποτέλεσμα θεωρούμε ότι θα επέλθει τουλάχιστον έξι μήνες μετά».

Απ’ ότι φαίνεται, πρέπει να φροντίζουμε για την εμφάνισή μας και να σπεύδουμε εγκαίρως για τις βελτιώσεις που επιθυμούμε πριν η ηλιοφάνεια και οι θερμοκρασίες μας καλέσουν στις αμμουδερές παραλίες της χώρας μας.

Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος είναι πλαστικός χειρουργός, Διευθυντής του Κέντρου Πλαστικής Χειρουργικής «Αισθητική Ανάπλαση» και Επιστημονικός Διευθυντής του Advanced Plastic Surgery & Laser Clinic στο Dubai.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!