Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τέλος εποχής για τον ιστορικό Πανηλειακό

Θα πάψει να υφίσταται ως αθλητικό σωματείο

Τέλος εποχής για το ποδόσφαιρο της Ηλείας καθώς ο ιστορικός Πανηλειακός Α.Ο., δεν δήλωσε συμμετοχή ούτε στην τρίτη τοπική κατηγορία της ΕΠΣ Ηλείας, με αποτέλεσμα να μένει οριστικά ανενεργός και στο τέλος της σεζόν, να επέρχεται και άρση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, πράγμα το οποίο σημαίνει, ότι ακόμα κι αν συνεχίσει να υπάρχει ως νομικό πρόσωπο, θα πάψει να υφίσταται ως αθλητικό σωματείο.

Με άλλα λόγια, το τέλος του Πανηλειακού από τα ποδοσφαιρικά πράγματα είναι και επίσημα γεγονός και πλέον οι κινήσεις που γίνονται είναι η φλόγα – σήμα της ομάδας – να συνεχίσει να καίει με τη συνέχεια της ιστορίας του συλλόγου. Την διάδοχη κατάσταση πρεσβεύει ο ΠΑΣ Πύργος 2023 (πήρε πέρυσι τον τίτλο στην Γ’ τοπική και συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία), ο οποίος στο μέλλον, εάν δεν υπάρξει νομικός περιορισμός θα μετονομαστεί σε Πανηλειακός ΑΣ Πύργος.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ομάδα ήδη χρησιμοποιεί το αθλητικό κέντρο του Πανηλειακού στη Συντριάδα.

H άνοδος και τα αστέρια που φόρεσαν τη φανέλα του

Η νεότερη ιστορία του συλλόγου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1988, όταν μια ομάδα φιλάθλων έπεισε τον Σάκη Σταυρόπουλο να ηγηθεί της διοίκησης. Ο Πανηλειακός ανέβηκε στη Δ΄ και το 1989 στην Γ’ Εθνική έχοντας προπονητή τον παλιό παίκτη και αργότερα προπονητή του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα. Μετά από παρουσία τριών χρόνων επανήλθε στην Β’ Εθνική και το Μάιο του 1995, όλη η πόλη πανηγύριζε για τον τίτλο του πρωταθλήματος και συνάμα την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Πανηλειακός αγωνίστηκε για 6 συνεχόμενες περιόδους στην Α’ Εθνική μέχρι και το 2001, όποτε και την περίοδο 2000-01 υποβιβάστηκε για να επιστρέψει για τελευταία φορά την περίοδο 2003-04. Την ερυθρόλευκη φανέλα φόρεσαν σημαντικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα στις οποίες οι πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική ομάδα, Στέλιος Γιαννακόπουλος και Βασίλης Λάκης, ο σπουδαίος Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, καθώς και οι Χουάν Ραμόν Ρότσα, Μαρίνος Ουζουνίδης, Νίκος Κυζερίδης, Σπύρος Νούσιας, Λουκάς Βύντρα, Μίλτος Σαπάνης, Πρέντραγκ Μπάρνιακ και Κώστας Νεμπεγλέρας.

Επίσης, στον πάγκο του Πανηλειακού βρέθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Αντώνης Γεωργιάδης, ο Άρι Χάαν, ο Γιάννης Κυράστας και ο Βασίλης Δανιήλ.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!